Upea Wien – Museot ja virtuaalimatka Gustav Klimtin taiteeseen

Wien – Museot ja erityistapahtumat

Wien tunnetaan kulttuuri- ja taidekaupunkina. Oopperat, sinfoniaorkesterit, tanssiaiset sekä palatsit ja niiden sadat puutarhat ovat kohteita, joiden takia monet matkustavat Wieniin. Wien museot vetävät tuhansia turisteja kaupunkiin vuosittain.

Wienillä on kuitenkin nuorekas puolensa ja kaupunki on tunnettu vilkkaasta taide-elämästä. Kaupungissa toimii useampi taide-alan oppilaitos ja Wienissä on paljon taideopiskelijoita ja taiteilijoita, jotka antavat kaupunkiin oman leimansa. Kaupunki tarjoaakin mielenkiintoisia taidetapahtumia ja juhlia ympäri vuoden.

Museum of Applied Arts in Vienna (MAK) on museo, joka yhdistää taiteen, designin, arkkitehtuurin ja nykytaiteen. MAK erottuu nuorekkaalla ja poikkitaiteellisella otteellaan. MAK ei ole perinteinen kuten Wien museot, vaan enemminkin taide- ja designkeskus, jossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä kokeilevia taidekokemuksia. Museum of Applied Arts in Vienna on kuin kaupunkilaisten olohuone keskellä kaupunkia.

Virtuaalitodellisuus tarjoaa matkan Gustav Klimtin taiteeseen

Tällä hetkellä Museum of Applied Arts in Vienna tarjoaa matkan Gustav Klimtin puutarhaan virtuaalitodellisuudessa. Virtuaalitodellisuus tekee tuloaan kaikilla sektoreilla ja myös taiteessa ja kulttuurissa virtuaalitodellisuus tarjoaa lukemattomia uusia mahdollisuuksia. MAK on yksi ensimmäisistä museoista, jotka ovat yhdistäneet VR-teknologian ja taiteen.

VR Wien

Kuva by Iina Pyykkö

Gustav Klimtin virtuaalitodellisuus puutarha on värikäs ja intensiivinen taidekokemus. Virtuaalitodellisuus on ainutlaatuinen taidekokemus vailla vertaa. Laita VR-lasit päähän ja astut hetkessä aivan toisenlaiseen maailmaan, jossa värit ja muodot kulkevat omia ratojaan. Virtuaalitodellisuudessa on mahdollista kulkea omaan tahtiin sekä hamuilla ja haamuilla. Näin jokaisen kierros Klimtin puutarhassa on henkilökohtainen ja omalaatuinen.

VR Wien

Kuva by Iina Pyykkö

Koe ja nauti – Museum of Applied Arts in Vienna

Upeassa vanhassa viktoriaanisessa rakennuksessa sijaitseva MAK on kaunis vierailukohde jo sinällään. Avara aula on kuin tanssiaisten tapahtumapaikka ja suuressa salissa järjestetäänkin paljon erilaisia tilaisuuksia. MAKssa voi käydä kuuntelemassa luennoitsijoita ja keskusteluja designista ja taiteesta, mutta järjestetään MAK-museossa tanssiaisiakin. Aina muutaman kerran vuodessa MAK on auki yömyöhään kun design-museo muuttuu yökerhoksi. Älä jätä tilaisuutta juhlia ja tanssia keskellä vanhinta Wieniä ja kuninkaallisia puitteita, jos vierailet Wienissä samaan aikaan kun MAK:ssa pidetään disco-ilta.

Samassa rakennuksessa sijaitsee viihtyisä ravintola, joka hurmaa ilmapiirillään. Lämmin ja kotoisa mutta hieman hämyisässä ravintolassa syöt hyvin tai voit vain istahtaa cocktailille. MAK museo kaupalle kannattaa myös jättää hetki aikaa. Täältä löytää pienempiä ja isompia design-aarteita ja hauskimmat tuliaiset kotiin.

Katso lennot ja parhaat hotelli vinkit Wienin matkalle Expedian sivuilta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*