Washingtonin osavaltion parhaat tärpit

Meille Washingtonin, ”ikivihreän osavaltion” ylpeille asukkaille on erittäin vaikeaa listata vain viisi parasta nähtävyyttä alueelta. Jos me washingtonilaiset saisimme päättää, jokainen osavaltiossa vieraileva saisi käyttää loputtomasti aikaa tutustuakseen Washingtonin aarteisiin. Täällä on niin paljon nähtävää sammaleen peittämästä ja Tyynenmeren rannalla sijaitsevasta Olympicin niemimaasta kuivaan Walla Wallan viininkasvatusalueeseen Blue Mountains -vuoriston juurella. Useimmilla Washingtonin kävijöillä on käytettävissään kuitenkin vain rajoitetusti aikaa, joten olemme rajanneet suositustemme määrän (vastahakoisesti) viiteen. Koska useimmat kävijöistä majoittuvat Seattlessa, listaamme tärpeiksi vain Seattlen lähettyvillä olevia nähtävyyksiä.

5-1-washington

Tässä viisi kohdetta, jotka jokaisen matkailijan pitää kokea, ja joista saa kattavan kuvan Washingtonin monipuolisuudesta ilman, että tarvitsee matkustaa kauas Seattlesta.

  1. Pike Place Market. Ei ole yllätys, että tämä Washingtonin suosituin turistikohde on listamme kärjessä. Koe kalaa ilmaan heittelevät Pike Place Fish Marketin myyjät, maailman ensimmäinen Starbucks sekä uskomaton valikoima paikallisia käsityötuotteita ja loistavia ravintoloita. Paikalliset ostavat markkinoilta tuoreita kukkia ja lähimaataloustuotteita. Kuten muut, me paikallisetkin haluamme nähdä lentäviä kaloja.

5-2-washington

  1. Kansallispuistot. Seattlessa tai Tacomassa yöpyvät pääsevät nopeasti kolmeen lähellä olevaan kansallispuistoon; Olympicin kansallispuistoon,  Rainierin kansallispuistoon ja North Cascadesin kansallispuistoon. Useimmat matkailijat haluavat vierailla vain yhdessä kansallispuistossa, jotta he voisivat keskittyä tutustumaan puistoon ja sitä ympäröivään alueeseen kiireettä. Jos olet kiinnostunut lauhkean vyöhykkeen sademetsistä, ota lautta Puget Soundin salmen yli ja vieraile Olympicin kansallispuistossa. Muista vierailla osuvasti nimetyllä Hurricane Ridgellä (ota mukaan lämmintä vaatetta!) ja käy ihailemassa turkoosinsinistä Lake Quinaultia.
  1. Seattle Center. Toinen ehdoton käyntikohde Seattlessa on Seattle Center. Vuoden 1962 maailmannäyttelyä varten rakennetusta Seattle Centeristä löytyy kuuluisaExperience Music Project -museo, jossa voit tutustua syvemmin Seattlen grunge-ilmiöön, Chihuly Garden and Glass -museo sekä Washingtonin osavaltion kuuluisin rakennelma Space Needle.

IMG_5098

  1. San Juan Islands. San Juanin saariryhmä on yksi osavaltion aarteista. Lauhkean ilmaston San Juansilla (kuten paikalliset saaria nimittävät) on eristäytynyt tunnelma ja sen koskemattomuus ja luonnonkauneus tekevät vaikutuksen. Jos olet liikkeellä oikeaan aikaan, voit nähdä valaita tai meloa upeaa rantaviivaa pitkin. Voit myös vain istahtaa alas, siemailla viiniä ja ihailla San Juansin kauneutta, joka tekee alueesta ehdottomasti vierailun arvoisen. Jos sinulla ei ole paljoa aikaa käytettävissäsi, suosittelemme käymään ainakin saarella, jonne kulkee Washington State Ferries -reitti – lauttamatka on nimittäin tärkeä osa huvia!
  1. Helens -tulivuori. Vehreän Gifford Pinchot National Forestin laitamilla kohoaa yksi Washingtonin pahamaineisimmista asukkaista. Vuonna 1980 tämä tulivuori, joka on yksi Kaskadivuoriston monista tulivuorista, purkautui ja muutti osavaltiota kirjaimellisesti. Maaperä on sittemmin ollut paljon rauhalisempi, vaikka tulivuori osoittaakin edelleen elonmerkkejä. On kuitenkin aivan turvallista mennä tutkimaanlähemmin yhden Yhdysvaltain historian tuhoisimman tulivuorenpurkauksen jättämiä jälkiä.

 

No Vacation Required

Kent ja Caanan ovat omien sanojensa mukaan kokonaisvaltaisia kokemuksia metsästäviä fanaatikkoja, jotka pyrkivät tekemään jokaisesta päivästään ainutlaatuisen. He perustivat virtuaalisen yrityksen voidakseen matkustaa niin paljon kuin mahdollista, jakaakseen kokemuksiaan ja saadakseen elantonsa tekemällä rakastamaansa työtä missä päin maailmaa tahansa. Kaksikon suosikkiaiheisiin kuuluvat LGBT-lomat, luontoseikkailut, matkustamisen tekniset vempaimet, tarkoituksenmukainen matkustaminen sekä rennot luksuslomat. He myös kirjoittavat elämästään, eri puolille maailmaa suuntautuvista matkoistaan ja seikkailuistaan No Vacation Required -sivustolla. Lue heidän sivuiltaan lisää inspiroivia tarinoita.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*