Viinibloggarin vinkit Madridin yöelämään

Heta Kangasmaan Viinillä-blogi kertoo viiniharrastuksesta niin mielenkiintoisella ja humoristisella otteella, että monet viineihin välinpitämättömästi suhtautuneetkin ovat koukuttuneet lukijoiksi. Hetan blogissa ei pönötetä vaan rouskutetaan vinkun kanssa sipsejä ja myönnetään, että viinimessuilla on ihan ok olla vähän hiprakassa.

Viime kevään blogi päivittyi Madridista, jossa Heta oli yliopistovaihdossa. Nyt bloggari jakaa parhaat vinkkinsä rakastamansa kaupungin hauskimpiin baareihin ja koko yön kestäviin bileisiin.

Madrid viinillä

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Heta, 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija ja viinibloggari. Vietin kevään 2014 Madridissa opiskelijavaihdossa.

Kuinka päädyit pitämään viiniaiheista blogia?

Meillä on kotona oltu aina kiinnostuneita ruokakulttuurista ja erilaisten makujen yhdistämisestä. Oma äitini on ollut aina viinin ystävä ja hänellä on poikkeuksellisen tarkka hajuaisti, joten inspiraatiota viinijuttuihin on tullut jo kotoa. Nykyinen poikaystäväni oli myös kiinnostunut viineistä jo ennen kuin tapasimme.

Aloittaessani bloggaamisen, hifimpien viiniharrastajien blogit olivat vähän liian tiukkaa asiaa itselleni. Kaipasin helposti lähestyttävää suomenkielistä sisältöä ja kun en sellaista löytänyt, päätin perustaa oman blogin.

Miten kuvailisit madridilaista yöelämää muutamalla sanalla

Vilkas, monipuolinen ja välillä aivan kreisi.

Parasta on, että ihmiset ovat oikeasti baarissa pitämässä hauskaa ja viihtymässä, eivätkä pelkästään etsimässä seuraa tai humaltumassa.. Välillä riipii hermoja, että yökerhoissa meininki on huipussaan vasta kolmen, neljän maissa yöllä. Paikalle on turha mennä ennen kahta ja maanantaisin sitten tuntuu kuin kärsisi pahemmanlaatuisesta jet lagista.

Madridissaviinilla

Mihin veisit kaverisi laiskalle iltapäivädrinkille?

Veisin kaverini Malasañan kaupunginosaan aurinkoiselle Plaza de San Ildefonsolle juomaan Tinto de Veranoa. Trendikäs Malasaña on täynnä elämää, vintage-kauppoja, leipomoja, chinoja eli usein kiinalaisten pitämiä sekatavarakauppoja, joista voi löytää ihan mitä tahansa ja pieniä baareja. Myös Retiron puistossa on paljon terasseja, erityisesti tekojärven rannalla, josta saa monipuolisesti drinkkejä ja sangriaa.

Mikä olisi sopiva baari alkuillan lasilliselle ja tapaksille?

Madridissa ihmiset käyvät paljon perinteisissä tapaspaikoissa juomassa pikkuisia olusia ja napsimassa tapaksia seisaaltaan – istumapaikkaa on usein turha yrittää saada. Perinteiset tapaspaikat ovat usein rujon näköisiä, mutta jos paikka on täynnä, se on merkki hyvästä ruoasta. Jos kuitenkin mielii viihtyä pidempään ja istuskella ulkosalla, Plaza de Santa Analla sijaitsevassa Lateralissa on huippuhyvät mojitot ja tarjolla on moderneja tapaksia. Viineistä kiinnostuneiden taas kannattaa poiketa läheisen NH Hotel Palacio de Tepan Estado Pura-tapasbaariin.

Mihin kannattaa suunnata erityisen baarikokemuksen perässä?

Philip Starckin suunnittelemaan Ramses Plazaan de Independecialla. Baarin terassilta on näkymä Retiron puiston edessä nököttävälle riemukaarelle ja sisällä voi sisustuksen lisäksi ihailla myös tyylikkäitä madrileñoja. Drinkit ovat hyviä, mutta tietenkin hinnakkaita – varaudu pulittamaan Gin Tonicista 15 euroa. Kaupungissa on myös lukuisia kattoterasseja, joista omat suosikkini ovat Chuecan gourmet-kauppahallin, Mercado de San Antonin kattoterassi (jossa on muuten myös hyvä ravintola) ja Palacio de Communicacionesin katolla oleva tyylikäs terde.

Madrid-viinillä

Mistä löytyvät parhaat bileet myöhään yöllä?

Madridilaiset rakastavat valvoa myöhään, joten kotiin ei tarvitse lähteä ainakaan ennen puoli seitsemää aamulla. Keskustan suurimmassa diskossa Kapitalissa ja pienemmässä T-Clubissa voi tanssia aamuun saakka.

Mihin baariin päädyt aina uudelleen ja uudelleen, miksi?

Corazoniin! Se oli oman korttelini tunnelmallisesti sisustettu baari, jossa saattoi käydä kahvilla ja kakulla alkuillasta, viinillä sunnuntaina tai drinksulla ennen yökerhoon siirtymistä. Ja okei, myös Calle san Jeronimos -kadulla sijaitsevaan Museo de Jamoniin, joka on aina täynnä, kiitos 70 senttiä maksavien oluiden ja herkullisten euron kinkkusämpylöiden.

 

Preciados_Madrid_-_exile_on_consuming_streetKuvalähde

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*