Viikonloppu Islannissa paikallisen silmin, osa 2

2. päivä: Sauðárkrókur–Akureyri–Húsavík

Ajomatka Húsavíkiin oli uskomaton. En ollut osannut odottaa niin hienoja maisemia. Tavallisesti en tykkää ajaa autoa, mutta ajaminen maaseudulla on mahtavaa. Maisemat muuttuivat ympärilläni koko ajan. Islanti on niin uskomaton maa, että se saa minut ylpeäksi. Ymmärrän nyt paremmin, mikä Islannin maaseudussa vetää ihmisiä puoleensa. Jo pelkkä autossa istuminen ja maisemien katseleminen on tuntien ajomatkan arvoista. Seuraava kohteeni oli Húsavík, mutta pysähdyin matkalla Akureyrissä, jossa halusin nähdä Akureyrin kirkon ja maistaa Brynjan valmistamaa Islannin kuuluisinta jäätelöä, koske se vain maistuu niin hyvälle! Lyhyen Akureyrin pysähdyksen jälkeen oli aika jatkaa matkaa valasretkistään kuuluisaan Húsavíkiin.

107

Olen käynyt valasretkellä jo aiemmin, joten päätin jättää sen tällä kertaa väliin ja tehdä jotain muuta. Jos et ole koskaan käynyt valasretkellä, sinun on ehdottomasti käytävä sellaisella. Paikallisena suosittelen olemaan varaamatta retkeä etukäteen, koska valaita ei todennäköisesti näe huonolla säällä. Jos sää ei suosi, Húsavíkissa on kuitenkin paljon muuta tekemistä, mihin päätin keskittyä itsekin. Lähdin patikoimaan Skrúðgarðuriin ja nauttimaan näkymistä Botnsvatninjärvelle. Tämä lyhyt kävelyreitti soveltuu aivan kaikille.

109

Kyselin muutamilta paikallisilta vinkkejä mahdollisista salaisista paikoista, ja he kaikki kertoivat minulle samaa: Höfðissä voi kylpeä kuumissa altaissa, joita käytettiin ennen juuston valmistukseen. Altaisiin on vapaa pääsy, mutta uimisesta voi maksaa vapaaehtoisen 200 Islannin kruunun maksun. Saamieni hyvien ohjeiden ansiosta löysin tämän salaisen paikan helposti. Alue on nimeltään Höfði, ja sinne on muutaman minuutin ajomatka pääkadulta. Ensimmäiseksi näet vain vihreän talon, jonka takana nämä kaksi kuumaa allasta ovat. Paikalla on vain yksi ja sama pukukoppi ja suihku miehille ja naisille, joten voit myös pukea uimavaatteet valmiiksi vaatteidesi alle.

113

Kylpemisen jälkeen olin nälkäinen, joten lähdin illalliselle ravintola Salkaan. Tilasin hummeripastaa, joka oli herkullista. Suosittelen kaikille tätä ravintolaa. Se oli hinnaltaan keskitasoa.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*