Vaellusreitit Euroopassa – Koe Euroopan uskomaton luonto

Pohtiessasi syitä matkustaa ympäri Eurooppaa, ei vaeltaminen välttämättä ole ensimmäinen ajatus, joka mieleen juolahtaa. On kuitenkin tosiasia, että Euroopassa sijaitsevat eräät maailman parhaimmista ja kauneimmista vaellusreiteistä. Vaeltaminen Euroopassa on yhdistelmä kaunista luontoa ja haastavia vaellusreittejä, jonka lisäksi pääset matkanvarrella tutustumaan myös paikallisiin kulttuureihin. Tässä artikkelissa olemme listanneet viisi kohdetta ympäri Eurooppaa, missä voit vaeltaa toinen toistaan upeammissa ympäristöissä.

Mont Blanc

Ranskan Alpeilla patikoitava Tour de Mont Blanc on kenties yksi Euroopan tunnetuimmista Alppivaelluskohteista. Vaeltaessasi ympäri Mont Blancia, sinun on mahdollista kulkea samalla reitillä läpi Ranskan, Italian ja Sveitsin rajojen, päästen samalla ihailemaan Euroopan korkeimman vuoren jylhiä näkymiä. Vaellusreittien maasto vaihtelee kevyemmistä vaativampiin, maisemista kuitenkaan tinkimättä. Vaellusreitin pituus ympäri massiivisen Mont Blancin on noin 170 kilometriä pitkä. Tässä vaelluskohteessa pystyt helposti määrittämään itse, kuinka pitkiä etappeja suoritat ja kuinka monta päivää vaellukseen käytät. Tour de Mont Blanc on yleisesti ottaen melko vaativa Alppivaellus, joten suosittelemme pohjalle hyvää kuntoa ja fysiikkaa. Vaativuuden lisäksi se on kuitenkin myös yksi upeimmista reiteistä vaeltaa Euroopassa.

Vaellukset Alpeilla

Kuva: Mathieu Daix via Unsplash.com

Islannin Laugavegur

Laugavegur on yksi Islannin suosituimmista vaellusreiteistä ja se on pituudeltaan noin 55 kilometriä. Reitti yhdistää Landmannalaugarin ja Þórsmörkin upeat ja monipuoliset maisemat. Tehdessäsi päätöksen vaeltaa Islannissa, pääset kohtaamaan matkan varrella uskomattomia jäätiköitä, tulivuoria, luonnon kuumia lähteitä sekä mustia arktisia aavikoita. Tämän vaellusreitin suorittaa yleensä noin 3-5 päivässä, aloittaen reitin etelästä ja päättäen pohjoiseen. Laugavegur on todella mahtava vaihtoehto, mikäli haluat kokea Euroopan vaelluksella todellisia luonnon ihmeitä.

Vaellus Laugavegurissa

Kuva: Michael Hacker via Unsplash.com

Vaella Norjassa – Jotunheim

Kartoittaessasi Euroopan vaellusreittejä, voit myös törmätä jättiläisten asuinpaikkaan – Norjan Jotunheimiin. Tämä vaelluskohde sijaitsee laajalla alueella, lähes koskemattomassa luonnossa. Alue on täynnä upeita vaellusreittejä, jotka saavat sinut kirjaimellisesti haukkomaan henkeäsi. Vaellusreittien ympäristössä voit myös harrastaa muita ulkoilulajeja, kuten kiipeilyä, koskenlaskua tai luolatutkimusta. Vaeltaminen Norjan Jotunheimissa on suosittua sekä laskettelijoiden, että murtomaahiihtäjien keskuudessa. Vaellusreittien varrelta löydät helposti useita majoitus vaihtoehtoja.

GR20 vallus Korsikalla

Korsikalla sijaitseva GR20 kattaa noin 180 kilometrin pituisen vaellusreitin, alkaen Calenzanan kylästä kohti etelämpänä sijaitsevaa Concaa. Tyypillisesti GR20 jaetaan 15 päiväetappiin, mutta puolivälin Vizzavona on myös hyvä päätepiste vaellukselle. Vaeltaminen Korsikalla, ja etenkin GR20-vaellusreitillä, on yleisesti mielletty haastavaksi, johtuen nopeista ja yllättävistä säänmuutoksista sekä suurista, jopa 1000 metrin korkeuseroista.

Euroopan vaellukset

Kuva: Valcke_joris via Pixabay.com

Vaellusreitit Ruotsissa – Kungsleden

Matkustaessasi Pohjois-Ruotsissa, sinulla on loistava mahdollisuus vaeltaa Kungsledenissä. Tämä vaellusreitti ulottuu jopa 400 kilometrin pituiselle matkalle, tarjoten majoitusvaihtoehtoja läpi koko matkan. Kungledenissa vierailee vuosittain ihmisiä ympäri maailmaa, kokeakseen ainutlaatuisen yhdistelmän jäätikköä, tundraa ja koivumetsää. Kungsleden on kuitenkin vain yksi monesta Ruotsin vaellusreitti vaihtoehdoista. Lue lisää Ruotsin vaellusreiteistä täältä.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*