Vaella näissä Norjan ja Ruotsin kauniissa maisemissa

Jos harrastat vaellusta tai haaveilet vaellusmatkan tekemisestä, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä kirjoituksessa esittelemme kolme henkeäsalpaavan kaunista vaelluskohdetta Norjassa ja Ruotsissa. Ainutlaatuiset 360-asteen esittelyvideomme tarjoavat erinomaisen katsauksen näiden kuuluisien vaelluskohteiden lumoaviin maisemiin tarjoten inspiraatiota seuraavan patikointikohteen valintaan.

Vaellusmatka Norjassa

Norjassa vaeltamisesta on tullut äärimmäisen suosittua, mikä on ymmärrettävää maan ainutlaatuisen ja moninaisen luonnon sekä ylväiden maisemien ansiosta. Vuoret ja vuonot ovat todellinen ilo vaeltajan silmälle.

Trolltunga

Yksi kuuluisimmista ja mahtavimmista vaelluskohteista on Trolltunga, joka on tunnettu jättimäisestä kallionkielekkeestään, jonka kärjestä näkymä on vertaansa vailla. Skjeggedalista alkava vaellusreitti voi olla haastava myös kokeneemmalle vaeltajalle, mutta kuitenkin perille päästessäsi kohtaat uskomattoman upean näkymän vuonon ylle ulottuvasta valtavasta kallionkielekkeestä. Tältä paikalta voit ihastella Ringedalsvatnet-järveä ja katsella silmän kantamattomiin ulottuvia laaksoja sekä vuorenhuippuja.

Vaellusreitti on noin 20 kilometriä pitkä ja sen kulkemiseen menee noin 10 tuntia. Voit kurkistaa Trolltungan maisemiin alla olevasta 360-asteen videosta.


Jos suunnitelmissasi on vaellusmatka Norjaan, Trolltunga, joka suomeksi käännettynä tarkoittaa peikon kieltä, on erinomainen vaihtoehto vaellusmatkasi kohteeksi. Tämä vaellusreitti on haastava ja vaatii fyysistä kuntoa. Onko sinusta siihen?

Tutustu täällä majoitusmahdollisuuksiin Trolltungan läheisyydessä

 


Steindalsfossen

Toinen kiinnostava vaelluskohde Norjassa on Steindalsfossenin kaunis vaellusreitti, joka sijaitsee vanhassa kauppakylässä, Norheimsundissa. Täältä löydät epäilemättä yhden maailman idyllisimmistä ja kauneimmista vesiputouksista. Voit kävellä aivan vesiputouksen vierelle, ja jopa sen taakse – peräti kastumatta – mikä tekee tästä ainutlaatuisesta vesiputouskokemuksesta vieläkin taianomaisemman. Steindalsfossen on ehdottomasti käymisen arvoinen vaelluskohde!

Allaolevasta videosta voit nähdä, miltä vesiputous näyttää läheltä:


Norheimsund sijaitsee Hardanger-vuonon varrella, ja on ilman epäilyksen häivääkään yksi kauneimmista vaelluskohteista Norjassa.

Lue lisää Norheimsundista täältä!


Vaellusmatkat Ruotsissa

Ruotsista löytyy yhtälailla useita erinomaisia mahdollisuuksia vaeltamiseen, jotka tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Tässä kuvailemme yhtä ehdottomista suosikeistamme.

Skinnskatteberg

Kannattaa siirtyä hieman Skinnskattebergin kaupungin ulkopuolelle päästäksesi kokemaan yhden kauneimmista vaellusreiteistä Ruotsissa. Samalla sinulla on mahdollisuus hemmotella itseäsi vaellusreitin yhteydestä löytyvissä wellness-keskuksissa. Kolarbyn Eco-lodge on tunnettu kohde, jossa pääsee rauhoittumaan askeettisissa olosuhteissa luonnon syleilyssä. Sen yhteydestä löydät myös saunan keskellä luontoa, jonka löylyissä pääset irtautumaan arjen stressistä.

Tämä kaunis metsäalue on myös itsessään ihanteellista vaellusmaastoa, ja sen poluilla voitkin samanaikaisesti nauttia rauhaisista järvimaisemista, jotka ympäröivät toinen toisiaan.

 

Tämä alue tarjoaa yhden Ruotsin kauneimmista vaelluskohteista, jossa pääsee kokemaan luonnon kauneutta parhaimmillaan. Alla olevassa 360-videossa voit tutustua tähän idylliseen ja rauhalliseen luontomaisemaan.


Ruotsissa on lukemattomia ensiluokkaisia vaelluskohteita, mutta tuskin tulet katumapäälle valitessasi Skinnskattebergin näiden useiden vaihtoehtojen joukosta. Kauniin luonnon lisäksi Skinnskattebergin kaupunki tarjoaa monia kiinnostavia museoita, toreja, baareja sekä paljon muuta.

Katso täältä, mitä kaikkea Skinnskattebergillä on tarjottavaa


Tietoa 360-videoista

Tämän kirjoituksen videot on kuvannut Expediaa varten englantilainen kaksihenkinen kameraryhmä Sibling and Rival -toimistosta.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan muihinkin samankaltaisiin videoihin Pohjolan idyllisistä kohteista, löydät niitä lisää täältä (Expedia.se).

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*