Top 5: Pariisin salaiset romanttiset paikat

Pariisin maine maailman romanttisimpana kaupunkina ei ole tuulesta temmattua. Kapeissa kujissa, öisessä valaistuksessa ja hämärissä pikku bistroissa yksinkertaisesti on ainutlaatuista tunnelmaa.

Mutta entä jos et halua olla yksi noin miljoonasta Eiffel-tornissa kuhertelevasta parista ja romanttinen risteily Seinen varrella tuntuu…no, liian kliseiseltä? Onneksi Pariisista löytyy myös paljon upeita, yllättäviä paikkoja, joissa vaihtaa suudelmia ja kuiskutella salaisuuksia ilman turistimassoja. Tässä vinkit Pariisin parhaisiin piilotettuihin romanttisimpiin paikkoihin.
Kuvatiedot

romanticpariskuvatiedot

 

1. Illallinen Seinen aalloilla

Dame du Canton on toiminut entisessä elämässään raskaita lasteja kuljettavana proomuna – yhä Seinen vesillä mutta nyt rantapenkkaan kahlittuna se palvelee tunnelmallisena musiikkipaikkana, jonka yläkannelle ihmiset tulevat kuuntelemaan erityisesti ”mustalais-jazzia” ja tanssimaan. Paatin kannen alta löytyy kuitenkin mitä intiimein,  lyhdyin valaistu ja tyynyin pehmustettu pieni ravintola, josta löytyy yleensä aina vapaa nurkka kahden hengen illalliselle ja herkullisia, perinteisen ranskalaisen keittiön antimia. Jos rakkaudessasi on ryppyjä, Dame de Cantonin jumalainen suklaakakku voi auttaa niiden siloittamisessa…

La Dame de Canton
Port de la Gare
13e, Pariisi
Auki ti-sa klo 20.00 eteenpäin

 

2.  Yöllinen, hiljainen Louvre

Maailmankuulu Louvren taidemuseo ei varmastikaan ole salaisuus kenellekään – avain on olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Koululaisryhmien ja turistien massat kaikkoavat museosta illan tullen ja iltahämärissä Louvren henkeäsalpaavissa tiloissa vaeltelussa on jotain todella kutkuttavaa. Erityisesti ylimmän kerroksen Richelieu-siipi on usein iltaisin käytännöllisesti katsoen tyhjä ja täydellinen paikka nauttia kaikessa rauhassa eurooppalaisesta taiteesta – tai ainoastaan toistenne seurasta.

Louvre
75001 Paris
Museo on auki tavallista myöhempään keskiviikkoisin ja perjantaisin.

 

3. Laiska teehetki kahdelle

L’Oisivethé on herttainen pieni teehuone, jonka ranskankielinen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti laiskaa (l’oisiveté) teetä (thé).  Värikkäät pöytäliinat, puupenkit ja seiniä peittävät, täydet kirjahyllyt kutsuvat hitaalle iltapäiväteelle, jolta ei tarvitse kiirehtiä minnekään. Itse juoma ja ruoka ovat vähintään yhtä suloisia kuin paikan sisustus. L’Oisivethé sijaitsee vähemmän tunnetussa Butte aux Caillesin kaupunginosassa, jota on usein verrattu ”Montmarteen ennen turisteja”.

L’Oisivethé
1 Rue Jean Marie Jego
75013 Pariisi

romantic-gardenKuvatiedot

 

4. Eksy salaisin puutarhoihin

Marais’n kaupunginosan sanotaan usein olevan sitä aidointa Pariisia keskiaikaisine rakennuksineen ja pienine viinibaareineen. Kaikki kaupunkiin matkaavat haluavat kokeä tämän aidon Pariisin, mutta monet eivät tiedä, että kaupunginosa kätkee sisäänsä myös lukuisia pieniä, salaisia puutarhoja ja aukioita, joista monia ei löydy edes kartalta. Toisin kuin suurimmassa osassa Pariisin puistoja, täältä voit melkein takuuvarmasti löytää vapaan penkin itsellesi ja kumppanillesi puiden ja kukkien keskeltä. Paras – ja ainoa – tapa löytää salaiset puutarhat on lähteä seikkailemaan päämäärättömästi mutta rohkeasti.

Lisätietoa Marais’n kaupunginosasta

 

5.  Kaupungin paras näköala

Parc de Belleville on pieni, melko vaatimaton puisto. Sen keskeltä kuitenkin avautuu henkeäsalpaava, mahdollisesti koko kaupungin paras näkymä Pariisin kattojen ylle. Näköalaa saa myös ihailla rauhassa, silllä sitä eivät ole vielä löytäneet monet matkalijat. Tänne kannattaa tulla auringonlaskun aikaan, jolloin Pariisin kuuluisat harmaat katot hehkuvat oranssin eri sävyissä. Jos unohdit piknik-eväät tai ulkona tulee viileää, puiston huipulta, Piat-sisäänkäynnin vierestä löytyy myös viehättävä La Mer à Boire -kahvila.

Parc de Belleville
Rue des Couronnes
auki joka päivä 8.00–23.00

 

Parasta on kuitenkin se, että näiden vinkkien lisäksi Pariisi on täynnä romanttisia nurkkauksia, kahviloita, puistoja ja käytäviä, jotka vain odottavat löytämistään. Mene ja löydä ne! Voit jakaa omat vinkkisi romanttiseen Pariisiin blogin kommenttiosiossa tai kommentoida twitterissä osoitteella @expediafi.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*