Tanskalainen design ja sisustus – Kööpenhamina- ja Århus-opas

Tanskalainen design – minimalistista kauneutta parhaimmillaan

Maailmankuulu sisustus ja design ovat Tanskan suurimpia vientituotteita. Arne Jacobsen, Jørn Utzon ja Poul Henningsen ovat yksiä monista maineikkaista tanskalaisista suunnittelijoista, jotka ovat olleet tekemässä Tanskasta sisustuksen ja huonekalusuunnittelun todellista suurmaata. Tanskalainen design on tyypillisesti minimalistista ja hillityn kaunista, ja istuu siksi erinomaisesti myös suomalaiseen makuun sekä siten myös suomalaisiin koteihin. Tanskalainen sisustus- ja huonekalusuunnittelu kunnioittaa linjoissaan skandinaavisia pienieleisiä perinteitä, ollen kuitenkin jatkuvasti innovatiivinen sekä luoden uutta silmiä hivelevää muotoilua.

Kööpenhamina ja Århus ovat Tanskan suurimpina kaupunkeina maan otollisimmat paikat tutustua tanskalaisen designin moderneihin klassikoihin. Kööpenhamina, sekä suomalaisille yleensä hieman heikommin tunnettu Århus tarjoavat ilmapiirissään skandinaavista henkeä parhaimmillaan. Ne ovat kumpikin valloittavia sekä tunnelmaltaan eläväisiä ja ystävällisiä merenrantakaupunkeja, joista löytää runsaasti nähtävää ja koettavaa. Näistä kahdesta erityisesti Kööpenhamina on pullollaan huippusuunnittelijoiden omien merkkien sisustuskauppoja sekä eri design-brändien huonekaluliikkeitä. Kauniit huonekalut ja valaisimet, sekä ideoita ja inspiraatiota oman kodin sisustamiseen löydät takuulla näistä kahdesta hurmaavasta tanskalaiskaupungista.

Expedia.fi – matkailuasiantuntijoiden kehittämä, RUM-sisustuslehden vinkeillä maustettu. Avaa kartta uudessa ikkunassa »

 

Tanskalainen design yhä suositumpaa

Tanskalainen design ja sisustussuunnittelu kiinnostaa yhä useampaa, ja siksi Expedia onkin yhdessä maineikkaan sisustuslehti RUM:n päätoimittaja Mette Barfodin kanssa luonut kattavan ja helppokäyttöisen opaskartan (avaa uudessa välilehdessä), jonka avulla sinun on helppoa löytää Kööpenhaminan ja Århusin tärkeimmät sisustus- ja design-kohteet. Oppaan tavoitteena on auttaa etsivää löytämään haluamansa huonekalut ja design-elementit sekä huonekaluliikkeet ja design-myymälät mahdollisimman vaivattomasti. Kartta sisältää yhteensä 29 design-kohdetta Kööpenhaminassa sekä yhdeksän kohdetta Århusissa. Design-kohteet on jaettu kategorioihin ”design-myymälät”, ”lippulaivamyymälät”, ”galleriat ja showroomit”, ”design-jälleenmyyjät” sekä ”kansainvälistä inspiraatiota”, joten opaskartalta on helppoa löytää tarvitsemansa.

Jokaisen myymälän kohdalla opaskartta osoittaa kyseessä olevan design-kohteen erikoisuudet. Mikäli haluat tutustua todellisiin skandinaavisen huonekalumuotoilun klassikoihin, kannattaa sinun suunnata Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevaan Klassik-myymälään. Klassikin valikoimasta voit löytää esimerkiksi Arne Jacobsenin ajattoman Swan Sofan kuin myös Poul Henningsenin Charlottenborg Lamp -valaisimen, joka on jo 60-luvulta asti vakiinnuttanut asemansa osana tyylitietoisten tanskalaisten sisustusta. Laadukkaita ja kauniita kodintekstiilejä halajavan kannattaa puolestaan suunnata Geismars Væverier -myymälään, joka sijaitsee niin ikään Kööpenhaminan sydämessä. Jo vuodesta 1866 asti toiminut Geismars Væverierin tarjonnasta voit löytää muun muassa hurmaavat hartialiinat sekä ylelliset egyptinpuuvillaiset vuodevaatteet.

Kööpenhamina sekä Århus ovat kaupunkeina kerrassaan mahtavia, mutta skandinaavisesta designistä ja ajattomasta huonekalusuunnittelusta kiinnostuneelle voi näitä tanskalaisen designin kehtoja luonnehtia jopa pyhiinvaelluskohteiksi!

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*