Talviloma

Joulu- ja tammikuu ovat vuoden pimeimpiä kuukausia, mistä johtuen monet suomalaiset hakeutuvat tähän aikaan vuodesta talvilomalle etelän lämpöön ja aurinkoon. Tähän aikaan vuodesta pidettävä talviloma onkin monelle suomalaiselle lähes pakollinen perinne, mutta oikean kohteen päättäminen voi osoittautua odotettua hankalammaksi. Tämä on seurausta siitä, että monessa suosikkikohteessa varsinainen sesonki ei ole käynnissä tähän vuodenaikaan ja näin ollen kelit voivat olla yllättävän huonot. Kysymys siis kuuluukin, missä sijaitsevat kaikista aurinkoisimmat ja lämpimimmät talvilomakohteet?

Olemme listanneet alle suosittuja matkakohteita, joissa on takuuvarmasti aurinkoista ja lämmintä myös tähän aikaan vuodesta. Tämä lista kannattaakin pitää mielessä, kun talviloman suunnittelu tulee ajankohtaiseksi.

Etelä-Afrikka

Joulu- ja tammikuussa Etelä-Afrikassa on aina tasainen 25-30 asteen lämpötila, mikä tekee maasta suositun kohteen viettää talvilomaa. On kuitenkin tärkeää mainita, että jaksoittaisia sateita saattaa esiintyä useilla alueilla, mutta jos suuntaat esimerkiksi Kapkaupunkiin, on hyvien kelien mahdollisuus erinomainen. Etelä-Afrikka ei ainoastaan ole mahtava paikka viettää talvilomaa yksinomaan sään puolesta, vaan sieltä löytyy myös paljon kiehtovaa tekemistä. Voit esimerkiksi mennä safarille, jossa on mahdollisuus nähdä eräät Afrikan suurimmista nisäkkäistä. Etelä-Afrikan safareilla voit mahdollisuuksien mukaan päästä todistamaan elävänä kaikki niin kutsutut ”viisi suurta” (Big Five), eli leijonan, elefantin, leopardin, sarvikuonon ja puhvelin. Jos sinua kuitenkin kiehtoo enemmän merieläimet, voit vaihtoehtoisesti mennä tutkimaan maailman tunnetuinta hailajia eli valkohaita, lähes kosketusetäisyydeltä merenalaisesta häkistä käsin. Etelä-Afrikka onkin ainutlaatuinen tapa viettää talvilomaa mahtavien kokemusten äärellä, koko perheen voimin.

Etelä-Afrikka talviloma

Kuva: Marcelo Novais via Unsplash.com


Löydä hotelli ja lennot tai valitse joustava pakettimatka! Voit varata matkat helposti Etelä-Afrikkaan täältä.


Thaimaa

Tämä talvilomakohde ei varmasti tule suurelle osalle lukijoista suurena yllätyksenä, mutta totuus on, että tähän aikaan vuodesta Thaimaa on erityisen lämmin aurinkoinen. Monet matkailijat suuntaavat Etelä-Thaimaahan, jossa sijaitsevat monet Thaimaan tunnetuimmista matkakohteista kuten Phuket, Krabi ja Phi saaret. Tammikuussa lämpötilat ovat usein 30 asteen kieppeillä päiväsaikaan ja myös merivesi on takuuvarmasti mukavan lämmintä. Näiden ominaisuuksien vuoksi Thaimaa on aina hyvä talviloma vaihtoehto, kun on tarve päästä karkuun Suomen pimeyttä ja kylmyyttä.

Thaimaa talviloma

Kuva: Evan Krause via Unsplash.com


Expedia tarjoaa kattavan valikoiman talvilomakohteita. Varaa helposti sekä lennot että majoitus. Varaa matkasi Thaimaahan täältä!


Gran Canaria

Jos haluat lähteä talvilomalle kohteeseen, joka on hieman lähempänä kotia, kannattaa silloin muistaa aina Gran Canaria ja erityisesti Puerto Ricon lomakaupunki. Tähän aikaan vuodesta sää Gran Canarialla ei ole varmuudella jatkuvasti lämmin ja aurinkoinen, toisin kuin kahdessa edellisessä kohteessa, mutta takuuvarmaa on, että kelit ovat paremmat kuin Suomessa. Päiväsaikaan lämpötilat vaihtelevat 20-25 asteen välillä ja yöaikaan lämpötila laskee muutaman asteen. Talviloma Gran Canarialla on täydellinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat lomallaan pysytellä hieman lähempänä koto-Suomea ja joita Thaimaan pakahduttavat lämpöaallot saattavat ahdistaa.


Onko Gran Canaria matkakohde sinun makuusi? Expedia tarjoaa helppoja matka ratkaisuja Gran Canarialle. Varaa matkasi täältä.


Miami

Miamin kuuluisa yöelämä ei ole ainoa asia mistä kaupunki tuntee ylpeyttä, vaan tämä talvilomakohde on tunnettu ympäri maailmaa myös neonvaloistaan sekä kauniin pastellin sävyisistä taloistaan. Miamin lämpö ja aurinko ovat kuitenkin suurimmat tekijät miksi ihmiset valitsevat kaupungin talvilomakohteekseen. Talvella Miamissa lämpötila on useimmiten 25 asteen molemmin puolin, jolloin myös aurinko paistaa lähes poikkeuksetta. Miamissa yhdistyy eläväinen kaupunkiloma sekä kauniit rannat, hyvä ruoka ja mahtavat ostosmahdollisuudet. Näiden ominaisuuksien vuoksi talviloma Miamissa on takuuvarmasti unohtumaton kokemus.

Miami talviloma

Kuva: Jason Briscoe via Unsplash.com


Miami on monen mielestä lähes täydellinen talvilomakohde, mutta voisiko se olla sitä myös sinulle? Yhdistä helposti lennot sekä hotelli ja varaa talviloma Miamiin täältä!


 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*