Taivaallinen Italia bloggaaja Milja Köpsin silmin

Italian charmi ei vanhene koskaan. Oliiviöljyn, pizzan ja viinin taivaallinen maa on klassinen matkailukohde, joka tulee aina olemaan muodissa. Vuoden ympäri suosittu kohde on varastanut jos toisenkin matkailijan sydämen, olipa varkaana sitten sensuelli Toscana, raikas Venetsia tai Rooman suuri metropoli. Kuuluisa sanonta ”Saat maailmankaikkeuden jos minä saan Italian” on varmasti vilahtanut myös Milja Köpsin mielessä, sillä tämä 38-vuotias eri medioiden tuotannon monitoimija kirjoittaa Italiasta Mama Caffè -blogissaan sellaisella intohimolla, että kyseessä on pakko olla rakkautta ensisilmäyksellä. Olipa sinulla tiedossa matka pastan kotimaahan tai ei, kurkkaa Miljan parhaat matkavinkit taivaalliseen Italiaan, joita hän kirjoittelee milloin Italiasta käsin, milloin kotonaan Vantaalla pienessä punaisen portin talossa.

Giardino-Boboli-48

Kuinka blogisi syntyi ja mistä se kertoo?

Ystävät kyselivät toistuvasti vinkkejä Roomasta itselleen ja ystävilleen, ja pian kyllästyin kirjoittamaan samoja asioita yhä uudelleen, joten päätin pistää asiat ylös blogiin, josta tiedon jakaminen olisi helppoa. Pian löysinkin itseni Iltalehdestä bloggaamasta kahden eri maan arjesta sekalaisia tarinoita.

miljaK

Mikä on sinulle rakkain paikka Italiassa?

Rooma. Se on mun koti. Se on ollut rakkautta ensisilmäyksellä ja elämän mittainen suhde onkin.

Jos saisit ilmaisen loman Italiaan, joka kattaisi kaiken, minne menisit, mitä tekisit ja kenen kanssa?

Roomaan, josta matkaisin junalla Sisiliaan ja Venetsiaan. Sisilia on paikka, jossa haluaisin viettää enemmän aikaa ja autoilla ympäriinsä. Venetsia on taas näitä kohteita, joiden tulevaisuudesta ei tiedä ja jonka kuvaaminen olisi minulle tärkeää. Harvoin kuitenkaan teen suuria suunnitelmia – annan hetkien vain viedä mennessään ja tuoda tullessaan kokemuksia.

Piazzale-Michelangelo-28

Mikä on lempikahvilasi Italiassa?

Kahvi on hyvää niiiiiiiiin monessa paikassa. Aina asuinpaikasta riippuen yhdestä kahvilasta tulee se vakiopaikka, johon on mukava ja kotoisa poiketa. Syön paljon kotona ja ystävien kotona; ruoka-aineet ovat niin laadukkaita ja edullisia, että syömisestä tulee kotonakin mukavaa ja monipuolista.

DSC_2425

Entäpä suosikkikaupunkisi Italiassa?

Rooma on mun ensirakkauteni ja antaa niin paljon. Nähtävä ei lopu koskaan.

Jos haluaisit viedä jonkun romanttisille treffeille Italiassa, mitä tekisit?

Meillä jokaisella lienee omat käsityksensä romantiikasta mutta hyvä ruoka ja iltakävely kauniisti valaistujen nähtävyyksien ympärillä toimii aina.

Piazzale-Michelangelo-8

Mitä tekisit jos haluaisit äärimmäisen rentouttavan hetken?

Istun piazzoilla katsellen ja kuvaten ohivirtaavaa väkeä. Hätätapauksessa otetaan vaikkapa Pinciolla päiväunet muiden puistossa nuokkuvien kera.

Giardino-Boboli-15

Mikä syksyisessä Italiassa on parasta?

Viipyilevä lämpö, joka antaa pitkille kävelyretkille tilaa helteen jälkeen.

protestanttinen-hautuumaa-20

Suositko Italian pohjois-, keski- vai eteläosaa?

En suosi mitään. Sinne mennään minne päästään. Suosin Italiaa.

Mistä saa Italian parasta pizzaa?

On sula mahdottomuus luetella lempipaikkoja, mutta esimerkiksi Milviolta saa kilopizzaa, joka on yksi herkullisimmista ja edullisimmista tavoista nauttia lounasta.

navona-notte

Entä pastaa?

Piazza Navonan vieressä on turistiravintolalta vaikuttava Navona Notte, joka yllättää tasollaan. Mutta hyvää pastaa saa niin monesta paikasta!

Top vinkki, joka Italiaan matkaavien täytyisi tietää?

Kahvi maksaa vähemmän tiskillä nautittuna kuin pöytään istuessa.

pompi1

Milloin Italia on kauneimmillaan?

Keväällä kun helle ei ole vielä tappanut kaikkia kukkia ja puut ovat täydessä lehdessään.

Giardino-Boboli-43

Millä kulkuvälineellä tykkäät liikkua Italiassa?

Kävellen näkee niin paljon enemmän; joka kulman takana on entistä kauniimpia ihmisiä ja entistä parempaa kahvia ja vielä parempaa jäätelöä. Junalla sitten pidempiä matkoja. Junamatkoissa on jotain sellaista, mistä olen lapsesta asti pitänyt suuresti. Unelmana on viettää aikaa Italiassa koko vuosi ja junailla kaikessa rauhassa.

hm-22

Paras näköalapaikka Italiassa?

Firenzestä löytyy esim. Piazzale Michelangelo, josta avautuu näkymä kauniin Firenzen ylle. Ilta-aurinko Arno-joen yllä on myös uskomattoman kaunis.

pincio-27

Yksi parhaimmista matkamuistoistasi Italiaan liittyen?

Olen tutustunut erääseen kodittomaan mieheen Konstantinoon, josta kerron myös blogissani. Mies on yksi ihastuttavimmista persoonista, joita tunnen.

Entäpä yksi huonoimmista?

Vihaan julkisia vessoja turistien jäljiltä, yleensäkin tällaiset kohteet keräävät vuositasolla miljoonia turisteja ja heidän kanssaan saman tilan jakaminen on joskus tuskastuttavaa.

tunnelmia-25

Kolme sanaa, joilla kuvailisit Italiaa?

Bloggaajana: mielenkiintoinen, ilahduttava, monipuolinen.

Yksityishenkilönä: rakas, inspiroiva, vapauttava.

trevi

Kuvat: Milja Köpsi

Oletko sinäkin rakastunut Italiaan? Tekeekö mieli palata rakkautesi juurille? Tai vastaavasti kokea Italian taika ensimmäistä kertaa ja rakastua siihen päätäpihkaa? Kurkkaa Expedian upeat tarjoukset Italiaan – maahan, joka todennäköisesti vie sydämesi.

1
1

1 Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*