Syysloma mielessä? 7 parasta kohdetta koko perheelle

Syysloma on monen koululaisen kohokohta ennen joulua. Se on ainut aika kunnon tauolle ennen joulupukin vierailua, muttei kuitenkaan yhtä huomattava kuin kesäloma. Pohditaan, että uskaltaako sitä lähteä liian kauas pelkän viikon lomalle tai kehtaako sitä syksyllä niin runsaasti maksaa reissusta kun kesäkin oli vasta kulman takana? Entä mennäkö aurinkoon vai nauttia täysin rinnoin syksyn ruskasta ja antimista? Lyhennettynä, niin että mitä sitä kannattaisi tehdä syyslomalla? Pulman ratkaisemiseksi kokosimme kympin listan kuumimmista viime hetken syyslomakohteista kaikenlaiseen tekemiseen koko perheelle.

9988256195_3dd5c5b9f5_k
Kuva: John Fowler

1. Risteily ruskaiseen Tukholmaan

Tukholman risteily on ainainen klassikko, joka ei ikinä mene pois muodista. Laivan kyytiin hyppääminen on helppo tapa rentoutua ja vaihtaa maisemaa koko perheen kanssa ja se tarjoaakin erilaista tekemistä koko poppoolle. Jos haluat klassikkoon hieman vaihtelua, yövy Tukholmassa pari yötä nauttien Ruotsin pääkaupungin antimista perinpohjaisesti. Kahvittele vanhan kaupungin tunnelmallisissa kahviloissa herkutellen prinsessakakulla ja Punsch-roll leivoksilla, valmista perhe talvikuntoon shoppailemalla keskustan monipuolisissa kaupoissa, koettele perheesi luovuuden rajoja Tom Tits Experimentin hauskassa tiedekeskuksessa, ja ihaile suurkaupungin henkeäsalpaavia maisemia kattojen yllä SkyViewn avulla, joka kuljettaa perheesi kattokupolin huipulle lasisessa kuplassa.

5955238195_979232f3df_o

Kuva: Jan Hammershaug

2. Kylpyläloma

Syysloman idea monille perheille on paitsi rentoutuminen myös aktiviteettien harrastaminen. Mikä siis parempi tapa aktiivisesti rentoutua kuin toimeliaalla kylpylälomalla, jossa perheen nuorimmat saavat nauttia vesileikeistä ja huimista vesiliukumäistä sillä välin kuin vanhemmat porskuttelevat lämpimässä vedessä ja rentoutuvat porealtaassa. Suomen kylpylävalikoima on vailla vertaansa, joten etsi mielesi mukaan perheellesi juuri sellainen kylpyläloma kuin haluat!

12467519293_dd354e5050_k

Kuva: Jan Fidler

3. Pohjoinen Pohjoismaa

Mahdollisen lumen perässä matkaavien kannattaa ottaa suunnaksi pohjoinen Pohjoinen – periaatteessa mitä pohjoisempi sitä parempi. Tämä syysloma tarjoaa paitsi mitä todennäköisemmät lumiset maisemat myös komean ruskan väriloiston (ja mahdollisesti myös revontulien loisteen). Pitäähän sitä perheen ainakin kerran kokea kotoisa automatka Euroopan pohjoisimpaan ja sitäkin upeampaan kolkkaan. Auto takaa juuri sen joustavuuden, jonka haluat etkä tarvitse matkallesi muuta varauksia kuin hotelliyöt ympäri pohjoista. Ei kun auto alle ja nokka kohti pohjoista Pohjolaa!

200288512_a52f2e260b_o

Kuva: Hans Kylberg

4. Kaupunkiloma Euroopassa

Jos tekee mieli lähteä citylomalle, Eurooppa on täynnä paikkoja, joista valita. Vaikka syysloman pituus vaihtelee paikkakunnan ja kaupungin mukaan, se ei tarkoita, etteivätkö lyhemmän syystauon nauttijat saisi kokea syksyn antimia yhtä lailla kuin pidemmän kaavan mukaan lomailevat. Olipa kyseessä siis pitkä loma tai pätkä, Euroopan kaupungit tarjoavat väliaikaisen kodin syksyn ihailemiseen. Lontoo on eittämättä vuosi vuoden jälkeen ykkösenä syksyiselle shoppailulle, joten jos syksyisen urbaani ruokafestivaali on juttusi, varaa matkasi Bittein pääkaupunkiin heti. Kulttuurikeskus Berliini tarjoaa puolestaan hipsteriä meininkiä gallerioineen ja museoineen, Pariisi kahvilakulttuuria kerrakseen ja Rooma nähtävyyksiä syksyisen upeissa puitteissa ilman kesän suuria turistimääriä. Jos haluat kokea jotain erikoisempaa, kokeile Perugiaa, jossa EuroChocolate festivaali on täyttä vauhtia meneillään. Mikä sen syksyisempää kuin nauttia kuppi kaakaota ja maistella maailman herkullisimpia suklaayhdistelmiä! Festivaali loppuu 27. päivä, joten pidä kiirettä!

2531525740_879f9d3600_o

Kuva: Chris Yunker

5. Vuokattiin vaeltamaan

Jos haluat luonnon rauhaan vaeltamaan, mutta Lappi on liian kaukana (tai haluat Lapista vaihtelua), mene Vuokattiin vaelluslomalle. Kainuun kupeessa sijaitseva moniaktiviteettinen Vuokatinvaaran laki tarjoaa monia polkuja näköaloineen ja nuotiopaikkoineen, kuten hauskoja safariajeuja. Ensilumenladut ovat nyt myös avattu, joten jos hiihtojalkaa vipattaa ota sukset niskaan grillimakkaran kera ja lähde perheen kanssa raikkaalle hiihtolenkille latujen maailmaan.

maastoauto

Kuva: Vuokatti

6. New York – syksyinen unelma

Atlantin tuolla puolen komeileva New York on yksi suomalaisten suurimmista uusista tulokkaista syysloman viettoon. Vaikka Iso Omena on ollut suomalaisten kohteena jo iät ja ajat, alamme pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle, että sinne voi mennä myös lyhemmällekin lomalle. Jos budjetti siis sallii ja haluat helliä koko perhettä amerikkalaisella syksyllä, varaa lomasi nyt, jotta ehdit piipahtaa Nykissä ennen kuin ruskaiset lehdet tippuvat Central Parkin upeista puista. Seikkailu pilvenpiirtäjien seassa, drinksuja maailman huipulla ylenkatsoen suurkaupungin väriloistetta ja kulinaristisia herkkuja gastronomian pääkaupungissa rapakon tuolla puolen. Mitä odotat, varaa unohtumaton syyslomasi!

6421411357_cab76edc46_o

Kuva: Marie-Lan Nguyen

7. Malagan aurinkoon

Haluatko pakoon syksyisistä huurteista? Entä kokea kulttuurisia elämyksiä lastesi kanssa? Houkutteleeko rantaloma auringossa ilman pitkiä lentoja? Simppeliä…suuntaa Malagaan. Ympärivuotisesti aurinkoinen kaupunki tarjoaa lokakuussa jopa 30-asteisia kelejä, mikä siis sen parempaa jos kaipaat auringon lämpöä. Tivoli World teemapuisto, useat vesipuistot, museot, leikkikentät, eläintarha, delfinaario, hiekkarannat sekä suurkaupungin kulttuuri takaavat hauskanpidon koko perheelle. Auringon säteet jos mitkä tuovat toivottua valoa syksyn pimentoon.

13010516743_f67ecf30e0_k

Kuva: Leo Hidalgo

Kurkkaa Expedian syysale ja äkkilähdöt parhaimpiin hotellitarjouksiin syyslomallesi.

1
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*