SXSW – musiikin, elokuvan ja median juhlaa Texasissa

South by Southwest –mediafestivaali (SXSW) on elokuva-alan maineikas suurtapahtuma, joka järjestetään vuosittain Austinissa, Texasissa. Mediafestivaali on elokuvan, musiikin ja luovan IT-teknologia-alan yhdistävä festivaali- ja konferenssitapahtuma, joka tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen vuoden kiinnostavimmista mediajulkaisuista. SXSW jakaa vuosittain palkintoja, jotka ovat kansainvälisesti arvostettuja elokuva-alan tunnustuksia.

Ammattilaiset ja katsojat yhteen keräävä mediatapahtuma

Aina alkuvuoteen sijoittuva elokuvafestivaali kerää yhteen paitsi elokuva-alan tekijät mutta myös musiikki ja IT-alan ammattilaiset eri puolilta maailmaa. Joka vuosi festivaaleilla on edustettuina jopa  yli 2 000 elokuva-alan tekijää ja yritystä. Ammattilaisille Austinin elokuvafestivaali onkin tärkeä vuosittainen verkostoitumistapahtuma sekä tilaisuus esitellä töitä ja solmia yhteistyösopimuksia.

SXSW on tunnettu ja suosittu myös vierailijoiden keskuudessa. Mediafestivaali kerää kävijöitä vuosittain aina noin 20 000 henkilöä. Vierailijoille elokuvafestivaali tarjoaa kiehtovia elokuvaesityksiä, mielenkiintoisia näyttelyitä ja festivaalitapahtumia, konsertteja ja juhlia.

SXSW-south-by-south-west

Kuva: Merrick Ales via sxsw.com

SXSW tarjonta vuonna 2018

SXSW-elokuvafestivaalin ohjelma on jaettu viiteen eri kategoriaan. Tänä vuonna mediafestivaali tarjoaa konferenssi-tilaisuuksia, festivaali-tapahtumia, näyttelyitä ja elokuvaesityksiä, networking-tapahtumia sekä palkintogaaloja.

Konferenssi- ja networking-tilaisuudet ovat suunnattu ammattilaisille, kun taas festivaalit, näyttelyt ja palkintogaalat tarjoavat kaikille jotakin. Festivaalit ovat jaettu tänä vuonna viiteen teemaan: ’Interactive’, ’Film’, ’Music’, ’Comedy’, ja ’Gaming’. Kaikkien festivaali-kategorioiden alla on näyttävä kattaus nousevia, uusia artisteja.

Virtuaalitodellisuus on nyt kuuma trendi kaikkialla ja niin myös SXSW-elokuvafestivaaleilla VR näkyy ja kuuluu. Tänä vuonna South by Southwest tarjoaa monia eri tapahtumia, jotka keskittyvät VR-elokuviin ja –innovaatioihin. Esillä on kymmenittäin VR-elokuvaesityksiä ja lisäksi ’Virtual Cinema’ -näyttely.

south-by-southwest-sxsw

Kuva: Ann Alva Wieding via sxsw.com

Tunnustettu ja innovatiivinen elokuva-alan tapahtuma

Vuonna 1987 ensimmäisen kerran järjestetty SXSW-tapahtuma on tunnettu ja tunnustettu elokuva-alan tapahtuma, joka on kerännyt mainetta myös elokuva-alan ulkopuolella. Vuonna 2017 festivaalin avajaispuheen piti presidentti Barack Obama, mikä kertonee tapahtuman maineikkuudesta.

Mikä on musiikki ja viihdeteollisuuden tulevaisuus? Miltä interaktiivinen elokuva ja musiikki näyttää tulevaisuudessa? Millaisia mahdollisuuksia yhdistää musiikki- ja elokuvataide uudet teknologiainnovaatiot tarjoavat? – SXSW festivaali pitää sisällään satoja luentoja, konferensseja, paneelikeskusteluja, jotka käsittelevät elokuva- ja musiikki-alan tulevaisuutta teknologian kiihtyvän kehityksen kontekstissa.

South by Southwest on yksi Pohjois-Amerikan tärkeimmistä ja tunnetuimmista elokuva-alan ammattilaistapahtumista. Festivaali jakaa vuosittain aina palkintoja interaktiivisille teoksille ja alan uraauurtaville tekijöille. Suomestakin on viime vuosina ollut aina tekijöitä ehdolla eri sarjoissa. Suomen elokuvasäätiö, Tekes, FinPro ja Nordic Genre Invasion sponsoroivat suomalaisia ja pohjoismaalaisia elokuvantekijöitä SXSW-festivaaliin.

Tänä vuonna SXSW-tapahtuma järjestetään 9-18 maaliskuuta. Katso täältä Expedian matkatarjoukset Austiniin.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*