Sri Lankan matkailu – rantoja, ruokaa, vuoria ja ystävällisiä ihmisiä

Sri Lankan matkailu ja turismi ovat vielä suhteellisen alhaisella tasolla, sillä maan sisällissota päättyi vuonna 2009. Vaikka turismi onkin kasvamassa, sen vaikutukset eivät vielä näy esimerkiksi infrastruktuurin kehityksessä. Paikallinen, vielä kehittymätön infrastruktuuri on kuitenkin osa maan viehätystä. Liikkuminen paikasta toiseen on hidasta, mutta vanhan junan kyytiin hyppääminen on autenttinen ja viehättävä tapa matkustaa ja kokea Sri Lankaa. Paikallistenkin suosiossa olevat niin sanotut “ovipaikat” ovat suositeltavia: junan ovia pidetään auki, joten niistä voi vauhdissa kurkkia ulos. Tämä matkustustapa avaa uskomattomat näkymät ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, kunhan muistaa pitää tiukasti kiinni. Matkaeväiksi voi ostaa esimerkiksi banaaneja, sillä niitä Sri Lankasta löytyy lähes 30 eri lajiketta, toinen toistaan herkullisempia. Yksi hienoimmista junamatkoista on reitti Adam’s Peakille, eli pyhän jalanjäljen vuorelle.

juna ja sri lanka

c) Pixabay

Seikkailut vuorilla, kansallispuistoissa, kaupungeissa ja viidakoissa

Sri Lankassa on useita historia-, kulttuuri-, ja luontokohteita, joita ei kannata ohittaa. Sri Lankan matkailun tärkeimpiä yksittäisiä nähtävyyksiä on tämä tärkeä kulttuurikohde: vaikuttava Adam’s Peak. Tämä 2,243 metriin kohoava vuori on pyhiinvaelluskohde sekä buddhalaisille että hinduille, sekä joillekin muslimeille ja kristityille. Adam’s Peakin huipulle pääsee kipuamalla noin 5500 porrasta Dalhousien kylästä. Hyvällä peruskunnolla portaat taittuvat noin neljässä tunnissa, ja jokainen askelma on ehdottomasti vaivan arvoinen. Matkaan on suositeltavaa lähteä Dalhousien kylästä aikaisin aamuyöllä, sillä huipulla kannattaa olla auringonnousun aikaan. Huipulla on aamuyöllä auringonnousua odotellessa kylmä, mutta matkalla ylös tulee hiki, joten kannattaa varustautua hyvin. Näkymät auringon noustessa ovat mielettömät, ja tunnelma ihmisten rukoillessa ja instrumenttien soidessa on ainutkertainen. Kokemuksen jälkeen on helppo ymmärtää pyhiinvaelluskohteen viehättävyys, uskonnosta riippumatta.

sri lanka näköala

c) Unsplash

Toinen vierailun arvoinen kohde on Horton Plainsin kansallispuisto, jossa sijaitsee muun muassa suosittu nähtävyys, vaikuttava kallionjyrkänne World’s End. Matka World’s Endiin on edestakaisin puiston sisäänkäynniltä noin 9,5 kilometriä. Tänne kannattaa myös saapua aikaisin aamulla, ennen kuin pilvet verhoavat jylhät näkymät.

sri lankan nähtävyys

c) Pixabay

Muita suositeltavia kohteita ovat muun muassa Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu Gallen linnoitus, Buddhalaiset temppelit, erilaiset luontosafarit ja esimerkiksi ruokailu paikallisen perheen luona!

Sri Lankan ihmiset, ruoka ja rannat

Kuten huomattua, Sri Lankan matkailu on pullollaan uskomattoman hienoja elämyksiä. Aktiviteettien ja nähtävyyksien lisäksi Sri Lankasta ei voi puhua mainitsematta erityisen ystävällisiä ja vieraanvaraisia paikallisia. Sri Lankalaiset toivottavat vierailijat tervetulleeksi ja tekevät matkasta ainutlaatuisen. Paikalliset valmistavat myös mitä mainiointa ruokaa, ja vaikutteita on saatu Intiasta, Indonesiasta ja Alankomaista. Riisi ja erilaiset herkulliset curryt ovat tuttu näky, mutta curryt eivät suinkaan ole ainoat paikalliset herkut. Erityisesti merenelävät ovat myös tämän saarivaltion tuttu ruokalaji. Ruoan suhteen tulee olla jokseenkin varovainen, sillä se on usein hyvin tulista!

 

sri lankan ranta
c) Pixabay

Sri Lankaa ympäröi lukematon määrä hiekkarantoja. Koska turismi on toistaiseksi suhteellisen vähäistä, rauhaa kaipaavat löytävät vielä tyhjiäkin rantoja. Rannoilta pääsee myös tutustumaan Sri Lankan kiinnostavaan merielämään, sillä rannikoilla viihtyy esimerkiksi valaita ja delfiinejä.

Rentoutumista rannalla tai sekalaisia seikkailuja, Sri Lanka on unelmien matkakohde!

 

 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*