Savonlinnan oopperajuhlat on kesän korkeakulttuuritarjonnan klassinen kohokohta

Savonlinna oopperajuhlat on Suomen kesän pitkäikäisimpiä tapahtumia. Ensimmäisen kerran ne järjestettiin jo vuonna 1912, eli huimat 106 vuotta sitten! Ensimmäiset oopperajuhlat järjestettiin Suomen merkittävimpiin kuuluneen oopperatähden ja -vaikuttajan, Aino Acktén aloitteesta. Vaikka Savonlinnan oopperajuhlat pitikin joidenkin vuosien tauon ensin vuosien 1916 ja 1930 välillä, ja jonka jälkeen se järjestettiin seuraavan kerran vasta vuonna 1967, on kyseessä tapahtuma, joka on perinteikkyydessään Suomenmaalla täysin vailla vertaa. Oopperajuhlat koostuvat päivittäin kuukauden aikana esitettävistä oopperanäytöksistä mahtavassa Savonlinnan Olavinlinnassa, joka on uljaudessaan täysin ainutlaatuinen esityspaikka tälle korkeakulttuurin suurtapahtumalle. Tapahtuma kerää Saimaan rannalle kesäiseen Savonlinnaan vuosittain noin 60 000 oopperan ystävää.

savonlinnan oopperajuhlat

c) Unsplash

 

Savonlinnan Oopperajuhlat 2018 – tämän kesän merkittävimmät oopperaesitykset

Ensiesityksensä oopperajuhlilla saa tänä vuonna Pjotr Tšaikovskin kuolematon oopperaklassikko, Patarouva. Tämä Pushkinin 1834 julkaistuun samannimiseen teokseen pohjautuva ooppera on vetoava kertomus ahneudesta, joka ihmisen perisyntinä on alati ajankohtainen aihe, vaikka ajat olisivatkin Tsaarinajan Venäjän ajoista melkoisesti muuttuneet. Muita kesän oopperatarjonnan kohokohtia ovat Goethen klassikkokertomukseen perustuva Faust, sekä Verdin mustasukkaisuusdraama Otello.

Savonlinnan Oopperajuhlat 2018 täydentyvät italialaisesittäjien Puccini-tulkinnoilla Tosca ja Turandot, sekä ikiklassikolla Madama Butterfly. Vaihtoehtoisen tuulahduksen tämän kesän kattaukseen tuo maineikas, kotimainen sellokvartetti Apocalyptica, joka esittelee oopperajuhlien yleisölle selloversioinnit Metallican tuotannosta.

Savonlinnan oopperajuhlat 2018

c) Unsplash

Kesäinen Savonlinna on valloittava matkakohde

Savonlinnassa pääsee nauttimaan oopperan ohella kauniista Suomen suvesta. Tämä n. 35 000 asukkaan kaupunki perustettiin alun pitäen Olavinlinnan ympärille jo 1400-luvulla, joten Savonlinnalla on poikkeuksellisen perinteikäs ja monivaiheinen historia. Savonlinnan oopperajuhlien päänäyttämönä toimiva Olavinlinna on nimetty Norjan kuninkaana toimineen Pyhän Olavin mukaan, joka oli kaikkien ritarien suojelupyhimys. Linna oli valmistuttuaan aikansa edistyksellisimmän puolustusrakennustaidon todellisia helmiä.

Kauniissa Savonlinnassa ja sen ympäristössä voi viettää aikaansa harrastaen monia erilaisia aktiviteetteja. Luonnonläheinen kaupunki tarjoaa esimerkiksi erinomaisia retkeilymahdollisuuksia Saimaan rannalla. Voit myös hypätä risteilylaivojen kyytiin ja nauttia puhtoisen järvi-ilman syleilystä tai vuokrata veneen ja rentoutua kalastuksen merkeissä. Lisää Savonlinnan tarjonnasta voit lukea kaupungin omilta turisteille suunnatuilta sivuilta.

Mikäli olet matkaamassa Savonlinnan Oopperajuhlille ja olet majoituksen tai matkojen tarpeessa, voit tutustua hotelli- ja majoitustarjontaamme täällä.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*