Helsingin yleiset saunat lämmittävät vuoden jokaista päivää

Helsingissä järjestettiin taas maaliskuun alussa Helsinki Sauna Day, joka on tribuutti suomalaiselle saunakulttuurille ja Helsingin saunoille. Yleiset saunat Helsingissä lämpiävät kuitenkin vuoden jokaisena päivänä ja yleiset saunat tuovat yhteen paitsi kaupunkilaiset mutta myös saunakulttuurista nauttivat turistit.

Helsinki Sauna Day

Helsinki Sauna Day on ravintolapäiväntapainen tapahtuma, joka avaa yksityiset saunat kaikille kaupunkilaisille. Ihmiset voivat ilmoittaa yksityiset tai talonyhtiön jakamat saunat Helsinki Sauna Day:n ja tarjota löylyt kaikille kaupunkilaisille. Yhden päivän ajan saunat lämpiävät ympäri Helsinkiä ja löylyt tuovat yhteen ihmisiä. Helsinki Sauna Day on järjestetty jo useampana vuotena peräkkäin ja se on suosittu tapahtuma, mutta saunomaan pääsee Helsingissä, vaikka joka päivä niin halutessaan.

Yleiset-Saunat-Helsinki

Kuva: Ulleo via Pixabay

Yleiset saunat Helsingissä

Helsingin yleiset saunat tarjoavat löylyjä vuoden ympäri lähes jokaisena päivänä. Yleisiä saunoja löytyy eri puolilta kaupunkia, jotka tuovat yhteen eri-ikäiset kaupunkilaiset. Helsinki ja sauna ovat myös ne, jotka houkuttelevat monet ulkomaalaiset vierailemaan Helsingissä.

Kaupungissa on saunoja joista valita ja löylyjä, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia. Perinteiset korttelisaunat ovat olleet kaupunkilaisten puhdistumispaikkoja jo vuosikymmeniä ja monet korttelisaunoista ovat edelleen toiminnassa. Kotiharjun sauna Torkkelinmäellä, Sauna Arla Kalliossa, Sauna Hermanni Hermannin kaupunginosassa ja Kaurilan sauna vanhassa Meilahdessa ovat perinteisiä kansansaunoja.

Helsinki tarjoaa myös moderneja saunakokemuksia uusissa yhteisöllisissä saunoissa. Kulttuurisaina Merihaassa on ekologinen Design-sauna, josta voi talvella pulahtaa myös avantoon. Sompasauna on kesämökki-sauna keskellä urbaania kaupunkia. Vain kesäkaudella avoinna oleva Sompasauna tarjoaa paitsi löylyt mutta myös meriuinnit, grillausta ja kulttuuritapahtumia.

Allas Sea Pool ja Löyly ovat moderneja saunakylpylöitä. Keskellä Helsinkiä sijaitseva Allas Sea Pool sisältää paitsi saunan mutta myös uima-altaita, kuntosalin, ravintolan ja kahvilan. Moderni design sauna Löyly sijaitsee Hernesaaressa ja saunan lisäksi rakennuksessa toimii ravintola ja terassi. Löylyssä yhdistät saunan maukkaaseen brunssiin ja nautit löylykaljat terassilla meren ääressä.

Saunat-Helsinki

Kuva: Solskin via Pixabay

Saunat Helsinki – löylyjä joka lähtöön

Löylyt tekevät saunan ja monet valitsevat saunan sen löylyjen perusteella. Kotiharjun ja Kaurilan saunat lämpiävät yhä perinteisellä puukiukaalla, joka tarjoaa pehmeät ja perinteiset löylyt. Sauna Arla lämpenee maakaasulla ja puilla ja Hermannin sauna on puolestaan uudistanut kiukaat, jotka ovat nykyaikaiset IKI-kiukaat.

Monet yleiset saunat tarjoavat uusia oheispalveluita kokemuksia. Yhdistä saunaelämys maukkaaseen aamiaiseen tai brunssiin tai tilaa hieronta tai perinteistä kuppausta saunakäyntiin. Sauna ja Helsinki on paljon muutakin kuin löylyjä.

Sauna ja suomalaisuus kuuluvat olennaisesti yhteen ja yleiset saunat ovat aina olleet osa Helsinkiä. Löylyt eivät loppune kaupungissa, kun Helsinkiin avataan uusia moderneja saunoja, jotka tarjoavat uudenlaisia saunakokemuksia. Katso matkavinkit Helsinkiin Expedian sivuilta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*