Sano muikku! Matkailijan selfie muistilista

Klik klik klik ja kamera käy. Sitä ollaan Eiffel tornin huipulla ja ylenkatsotaan upean sokkeloista Pariisia yläilmoista. Olet valmis poseeraamaan upeaa matkakuvaa varten ja kuvaaja huutaa ”Sano muikku!” Kuvattavana on teikäpoika, kamerana toimii älypuhelimesi ja kuvaajana leikkii…sinä! Eletään selfie aikakautta, jolloin itsestä otetaan kuvia nopeammin kuin niitä filmiaikakaudella olisi voinut kehittää ja sekös passaa mahtavasti meille matkailijoille, jotka haluamme jakaa kokemuksemme ystäviemme kanssa silmänräpäyksessä.

Olisitpa sitten Rockerfeller Centerin huipulla, Grand Canyonin uumenissa tai tien päällä valloittamassa tie 66 Amerikan halki, kännykkäsi, kamerasi ja kaverisi, eli siis älypuhelimesi, on kuvavalmis sekunnin varoitusajalla! Ei kun akku latinkiin, hymyä huuleen ja poseerausta puhelimeen – selfie vallankumous on ottanut haltuun matkailuvalokuvauksen ja siksi jaammekin muistilistamme parhaista kohteista matkailijan selfie-otoksiin.

(Lisättäköön vielä tähän loppuun, että kuvaajan huutama perinteinen ”Sano muikku” lausutaan hiljaa päänupissa outojen katseiden välttämiseksi.)

14009617104_286b67d58c_b

Kuvalähde: Shawn Ahmed

1. Empire State Building

New Yorkin kuuluisin pilvenpiirtäjä alkaa tätä nykyään olla jo selfie klassikko. Jos miljoonat kanssaselfaajat ovat omaksuneet taivaita hipovan rakennuksen talteen otettavan arvoiseksi, kannattaa pilvenpiirtäjän 360 asteisista näkymistä ja kuvamahdollisuuksista ottaa kaikki hyöty irti! Yksi selfie jokaiseen ilmansuuntaan ylenkatsoen milloin Hyde Parkia, Brooklynia, Wall Street aluetta ja milloin joen yli Union Citya – miten paremmin hemmotella selfie kuvaajaa!

9689053997_402c92c2c3_k

Kuvalähde: Guian Bolisay

2. Pisan torni

Yksi Italian klassisismista maamerkeistä on kautta aikojen ollut matkailijoiden suosikki kuvakohde, mutta selfie aikakaudella kuvakulmilla ja naamanvenytyksillä saa leikkiä, kun ei tarvitse tuntematonta kuvaajaa pyytää kuvia ottamaan. Muista klikata perinteinen kuva, jossa seisot reilusti tornin etualalla ja leikit työntäväsi ja pitäväsi tornia pystyssä.

14447145749_21e07d093c_k

Kuvalähde: Gitte Herden

3. Madame Tussauds

Kuluisuuksien omat selfie kuvat sekä selfie kuvat kuuluisuuksien kanssa ovat tärkeä osa sitä aitoa selfie aikakautta. Julkkisten selfie kannatus nostatti omasta pärstästä kuvan ottamisen vallankumouksellisiin mittoihin, joten mikä sen parempi paikka kulminoida julkkis selfiet kuin Madame Tussaudsin vahanukkemuseossa, jossa voit poseerata Beyoncen, Harry Potterin, Presidentti Obaman ja Kate Winsletin sekä tuhansien muiden julkkisten kanssa. Mikä parasta, Madame Tussauds löytyy melkein jokaisesta maailman kolkasta, olitpa Pariisissa, Sydneyssä, Lontoossa, New Yorkissa, Amsterdamissa, Berliinissä, Hong Kongissa, Tokiossa, Prahassa…

14897780141_f4a2f92786_k

Kuvalähde: Giuseppe Milo

4. Sydneyn oopperatalo

Jos olet matkaamassa maapallon toisella puolella tai olet suunnittelemassa matkaa Australian toissijaiseen pääkaupunkiin (nimi, jota Sydney saa tämän artikkelin yhteydessä ylläpitää – luullaanhan sitä virheellisesti tarpeeksi usein Aussien pääkaupungiksi sen oikean Canberran sijaan), muista vierailla Sydneyn oopperatalon ympäristössä ja tallentaa selfie kuva matkaseuralaistesi kanssa tämän valkoisen, upean spektaakkelin edessä.

14139726176_639003e30d_k

Kuvalähde: Paško Tomić

5. Taj Mahal

Aasiasta löytyy satoja ellei tuhansia kuuluisia maamerkkejä, rakennuksia, vuoria, rantoja ja nähtävyyksiä – yksi mahtipontisimmista on Taj Mahalin palatsi Agran kaupungissa Intian pohjoisosissa. Palatsilla on tiukat turvallisuussäännöt, mutta onneksi sisälle saa viedä kameran ja kännykän! Ota siis kaikki hyöty irti kuuluisasta nähtävyydestä, jonne on lupa viedä kamera ja ottaa siellä kuvia.

14739894380_07c43179ef_b

Kuvalähde: Sarah Nichols

6. Hollywood kyltti

Atlantin tuolla puolen ja vieläpä Amerikan mantereen toisella puolella sijaitseva Hollywood on selfie kuvaajan taivas. Elokuvastudiot, Hollywood Bulevardi, Kodak teatteri, Capital Recordsin rakennukset ja mahdolliset leffastarat ovat osa sitä aitoa Hollywood meininkiä aivan Los Angelesin keskustassa. Jos haluat kuitenkin itsestäsi selfie kuvan kuuluisaakin kuuluisamman Hollywood merkin kanssa, ota päämäräksesi Mount Lee kukkula. Valitettavasti kukkulan huipulle ei kuitenkaan saa kiivetä, mutta se ei haittaa, sillä ne parhaimmat selfie kuvat saakin maan tasalla kyltin pilkottaessa kuuluisasti taka-alalla.

14850509676_9a05f2836a_b

Kuvalähde: Tri Nguyen

7. Vuoren huippu

Vuoren huippu? Kyllä, vuoren huippu. Tai ranta auringonlaskun aikaan. Tai sivupeilikuva itsestä tien päällä. Ryhmäposee festareilla. Tai ehkä vuoristoradan kyydissä. Miksei yksi poseeraus veden alla? Olisitpa missä tahansa matkasi aikana, tallenna hauskat, mahtavat, ihanat, aurinkoiset, mahtipontiset ja ikimuistoiset hetkesi puhelimesi muistiin ja jaa muistosi ystäviesi ja perheesi kanssa. Parin vuoden päästä on kiva muistella sitä selfie kuvaa, joka otettiin Machu Picchua valloitettaessa, Brooklyn sillalla hyppiessä, jäisen kallion sisällä hytistessä, Niagaran putousten alla kastuessa…

14957377465_ec87a91488_k

Kuvalähde: Yuacoub Yassin

Löytyykö sinulta vinkkejä matkailijan selfie kuviin? Jos puolestaan etsit parhaimpia selfiettavia paikkoja matkoillesi tai sinulla on jo määränpää tiedossa, klikkaa Expedian puolelle ja varaa selfie täyteinen matka!

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*