San Franciscon makujen maailma Kira Åkerström-Kekkosen silmin

Yhdysvaltojen länsirannikolla komeileva San Francisco on maailmalla yhtä tunnettu niin ruokakulttuuristaan kuin kuuluisasta punaisesta Golden Gate sillastaan. Dungeness Crab, Mission burrito ja höyryolut ovat vain kourallinen paikallisia herkkuja tässä taikinajuurileipää, mereneläviä ja katuruokaa rakastavassa merellisessä suurkaupungissa. Ei siis ihme, että vuoden 2013 Master Chef voittaja Kira Åkerström-Kekkonen muutti mäkisen San Franciscon makujen maailmaan miehensä kanssa voitettuaan kokkauskilpailun. Tällä hetkellä 28-vuotias vaaleaverikkö paitsi bloggaa upeita reseptejä Truly Kira -ruokablogissaan, hän toimii myös ruokavalokuvaajana ja reseptiikan tekijänä paikallisessa start-up firmassa samalla kun ihailee kotikaupunkinsa unenomaisia maisemia. Mitä siis kuuluu San Franciscoon, Kira? Ja mistä löytyy kaupungin parhaimmat sapuskat?

14320860544_71c687d99b_k

 Kuva: Airwolfhound

Kuinka blogisi syntyi ja mistä se kertoo?

Blogini syntyi hetken mielijohteesta vuonna 2009. Halusin dokumentoida ostamiani tavaroita ja muutenkin pieniä palasia elämästäni. Pian kuitenkin huomasin, että ruoka tuli enemmän ja enemmän esille, joten blogi muuttui puhdasveriseksi ruokablogiksi.

OffTheGridSF_IMG_8674

Kuva: Sara Remington

Miten päädyit San Franciscoon?

Mieheni sai työtarjouksen ja päätimme lähteä yhdessä seikkailulle.

Lempiravintolasi San Franciscossa? 

Lempiravintolani on Bar Tartine. Heillä on niin persoonallinen ote ruuanlaittoon ja he tekevät melkeinpä kaiken itse (voit, jogurtit, leivät, hapatetut vihannekset yms). Toinen vakiopaikka on kotimme lähellä oleva Gioia. Sinne päädymme aina kun emme osaa päättää mihin menisimme syömään. Heillä on loistavat pizzat ja muukin ruoka on todella hyvin tehtyä.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Minne menisit kavereidesi kanssa drinksuille viikonloppuiltoina?

Trick Dog -baari Mission -kaupunginosassa. Se on hauska ja hieman hämyinen baari, missä baarimikot loihtivat sinun makusi mukaan drinkkejä. Paikasta saa myös hyvää naposteltavaa.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mitä tekisit jos haluaisit äärimmäisen rentouttavan hetken?

Jooga on aina ollut iso juttu San Franciscossa. Jopa lentokentällä on joogasali! Menisin siis lähellä olevaan joogastudioon tunnille. Toinen rentouttava aktiviteetti on pyöräily Marina-kaupunginosasta rantaa pitkin Ocean Beachille. Näkymät ovat mahtavat ja pyöräillessä aivot tuulettuvat mukavasti.

3605272765_595b20e187_b

 Kuva: Cyril Caton

Kauppa San Franciscossa, jonne palaat aina uudestaan ja uudestaan? 

Yleensä poikkean melkeinpä päivittäin Thrift- kaupoissa, eli kierrätyskeskuksissa. Sieltä löytyy aina jotain varteenotettavaa ruokakuvauksia varten (astioita, laseja yms).

Jos San Franciscossa matkustavilla olisi vain 48 tuntia aikaa, missä paikoissa heidän kannattaisi ehdottomasti vierailla?

Vuokraisin ehdottomasti pyörän Fisherman’s Wharfilta (sinne ei kuitenkaan kannata jäädä, kauhea turistirysä). Ryhtyisin polkemaan rantaa pitkin Marinan läpi Crissy Fieldiä pitkin Golden Gate sillalle. Sillan yli pyöräileminen on upea kokemus. Matka jatkuisi Sausalitoon, söpöön kylään jossa menisin lounaalle Le Garagiin ja kahville Ciboon. Ottaisin lautan takaisin kaupunkiin. Illalla sitten drinkeille Trick Dog- baariin, jonka jälkeen Verbenaan, Russian Hill -kaupunginosaan syömään.

Seuraavana päivänä menisin lauantaiaamuna tarkastamaan Ferry Buildingin ruokatorin, mikä on upea ja samalla kaupungin suurin. Täältä nappaisin Blue Bottle kahvin ja heidän ihanan vohvelin. Tämän jälkeen suuntaisin brunssille Bar Tartineen ja kävelisin Mission-kaupunginosasta, Castron kautta Nopaan. Täällä pysähtyisin kahville The Mill -kahvilaan. Illalla menisin puolestaan syömään Gioiaan, mistä taatusti saa loistavaa ruokaa.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Rakkain paikka San Franciscossa?  

Marin Headlands ja näkymät sieltä. Ylhäällä kukkuloilta on parhaimmat näkymät sillalle ja itse kaupunkiin. Samalla on näkymät myös avomerelle – unenomainen paikka, missä kannattaa käydä juuri ennen auringonlaskua.

MarinHeadlandsNäkymät

Suosikki matkakohteesi San Franciscon ulkopuolella?

Kaakkois-Aasia. Siellä on iloisia ihmisiä, hintataso on edullinen ja ruoka mainiota.

Top vinkki, joka San Franciscoon matkaavien täytyisi tietää?

San Francisco on paljon, paljon muuta kuin pelkkä Wharf ja Union Square (kauppakeskittymä). Menkää tutkimaan kaikkia ihania, hieman syrjässä olevia kaupunginosia, kuten Mission, Hayes Valley, Nopa ja Inner Richmondia.

NapaValley

Milloin San Francisco on kauneimmillaan?

Ehdottomasti alkuvuodesta. Valo on jotenkin lempeä ja kaupunki on unenomainen. Tällöin myös sää on parhaimmillaan.

Paras näköalapaikka?

Cliff House. Ravintolasta on upeat näkymät merelle ja Ocean Beachille. Täällä ei kuitenkaan kannata syödä, ruoka ei ole kovinkaan hyvää. Kannattaa myös pysähtyä Lands Endissä. Marin Headlandsistä on upeat näkymät kaupunkiin ja Golden Gate Sillalle.

LandsEndNäkymät

Lempparialueesi San Franciscossa?

The Mission. Siellä latinokulttuuri kukoistaa ja täällä sijaitsevat myös monet hyvät ravintolat ja kahvilat.

Paikallinen herkku, jota suosittelisit San Franciscoon matkaaville?

Cioppino- keitto ja osterit.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jos muuttaisit pois, mitä kaipaisit eniten?

Kaikkia upeita ravintoloita, ruokakauppoja ja auringon alla kypsyneitä raaka-aineita. Myös ihmisten avoimuutta ja ystävällisyyttä.

14270818136_2eb320ae8d_z

Kuva: Nicolas Raymond

San Franciscon aurinko lämmittää vuoden ympäri, joten jos haluat palan Kiran mainitsemaa taivaallista  ja merellistä ruoan satamaa, kurkkaa Expedian parhaimmat tarjoukset ja varaa matkasi lännen lämpöön. 

Kuvat, ellei muuten mainita: Kira Åkerström-Kekkonen

1
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*