Rooman rakastetut suklaaherkut

Ikuisessa kaupungissa ihana elämä maistuu suklaalle!

Kahvi on tunnetusti erittäin tärkeää italialaisille, joten saatat ajatella, ettei heillä riitä aikaa tai kiinnostusta suklaalle. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Rooma on täydellinen paikka suklaanhimon sammuttamiseen! Löydät hyviä suklaapuoteja joka puolelta kaupunkia, mikä antaa sinulle tilaisuuden vierailla samalla useissa Rooman viehättävissä kortteleissa. Kaikki tiet vievät Roomaan…ja suklaapuotiin!

Kuva: Shutterstock

10 tapaa nauttia Rooman suklaamaailmasta

Seuraavassa on kymmenen paikkaa, joissa kaikkien kulinaristien kannattaa Roomassa käydessään vierailla.

  1. Näe kaupungin vanhin suklaapuoti: Moriondo e Gariglio

Vierailu Moriondo e Garigliossa on kuin hyppy ajassa taakse päin. Saavut 1800-luvulle, jolloin tämä roomalaisten rakastama suklaakauppa perustettiin. Paikalliset ovat sammuttaneet suklaannälkänsä täällä yli 200 vuoden ajan. Aina ennen pääsiäistä ihmiset jonottavat päästäkseen ostamaan paikan kuuluisia suklaamunia ja -kaloja, jotka on kääritty metallinkiiltäviin kääreisiin.

Moriondo e Gariglio

Via del Piè di Marmo, 21/22, 00186 Rooma

  1. Kokeile Grezzon vegaanista raakasuklaata

Mikäli etsit herkkuja, jotka eivät sisällä maitoa tai muita eläintuotteita, lisää ainakin tämä osoite pakollisten Rooman-nähtävyyksien listalle. Grezzo Raw Chocolate tarjoaa vain raakoja, luonnonmukaisia ja gluteenittomia makeisia, jotka on tehty soijamaitoon. Täällä laatu on ehdottoman tärkeää, ja yrityksen perustajat kehittelevät jatkuvasti uusia reseptejä, joka ovat samaan aikaan sekä hienostuneita että maultaan yllätyksellisiä. Muista kokeilla herkullisia konvehteja, joiden tekemiseen käytetyn raakasuklaan kaakaopitoisuus on 60–80 prosenttia. Tulet rakastamaan tämän suklaan täyteläisyyttä ja rapeaa tekstuuria!

Grezzo

Via Urbana, 130, 00184 Rooma

  1. Ihastele Pasticceria Bompianin taiteellisia suklaaluomuksia

Taiteenystävät rakastuvat tämän roomalaisen konditorian luomuksiin. Pääsiäisen aikaan tämä hienostunut yritys koristelee suklaamunansa hakemalla inspiraatiota nykyaikaisesta ja modernista taiteesta. Koristellut tuotteet näyttävät aivan kuin Hardingin, Kandinskyn, Basquiatin, Kleen ja monien muiden taiteilijoiden luomilta. Bompianista ostamasi suklaaherkut kannattaa siis valokuvata ennen herkuttelun aloittamista.

Pasticceria Bompiani

Via Benedetto Bompiani, 8, 00147 Rooma

  1. Vesi herahtaa kielellesi Quetzalcoatlin suklaat nähdessäsi

Ei, tämä ei ole meksikolainen suklaapuoti, vaikka nimi saattaakin antaa niin ymmärtää. Kyseessä on puhtaasti roomalainen suklaakauppa! Sinun tarvitsee vain kävellä ovesta sisään hemmotellaksesi aistejasi. Suklaakonvehtien upeaa esillepanoa on vaikea vastustaa. Tämä on myös täydellinen paikka nauttia jäätelöä (suklaista tietenkin) ennen kuin jatkat kiertelyä Rooman nähtävyyksillä.

Quetzalcoatl

Via delle Carrozze, 26, Rooma

  1. Vieraile Choco-Note-festivaaleilla San Marinossa

Rooman kaakkoispuolella sijaitsevassa pienessä San Marinon kaupungissa järjestetään lokakuussa vuosittainen Choco-Note-festivaali. Kolmipäiväisillä festivaaleilla voit ottaa osaa työpajoihin, maistelusessioihin sekä koko perheelle sopiviin esityksiin. Kun perheen pienimmille maalataan upeat suklaaviikset, voit nauttia hetken vapaudesta tutustumalla aidon sacherkakun tai konvehdin valmistuksen saloihin.

Choco-Note

Via Eugippo e Cantone Panoramico

Centro storico, San Marino

  1. Sukella 100 %:n suklaan maailmaan SAIDin suklaatehtaassa

On mahdotonta vain kävellä tämän vuonna 1923 perustetun historiallisen suklaanvalmistajan ohi, sillä kaupan herkullinen kaakaoaromi tunkeutuu houkuttelevana kaupan ovien läpi. Sisälle astuessaan kaikki Johnny Deppin ja Joanne Harrisin romaanien fanit tunnistavat kaupan välittömästi elokuvasta ”Pieni suklaapuoti”, jota tähditti myös Juliette Binoche. Tunnet olevasi Hollywood-elokuvan kulisseissa. Suurten tähtien tavoin sinäkin saatat tuntea tarpeen haukata palan makeaa. Tämän suuren suklaanvalmistajan valikoiman äärellä ainoa pula on runsaudenpula!

SAID

Via Tiburtina, 135, 00185 Rooma

  1. Kokeile Gay Odinin Nudi-suklaita

Tässä perinteisessä suklaapuodissa voit valita mieleisesi ghiandellan, nocciutellan, godinellan ja albanesin kaltaisten houkutusten joukosta. Täällä suklaa tulee kaikissa kuviteltavissa olevissa muodoissa: konvehteina, levyinä, levitteinä, likööreinä ja jopa halkoina. Puodin perusti 1920-luvulla visionäärinen suklaantekijä Isidoro Odin, ja kauppa on tunnettu erityisesti venäjänsinisistä pakkauksistaan sekä Foresta- ja Nudi-suklaalaaduistaan. Italialaiset ovat hulluina Gay Odinin suklaaseen, ja he matkustavat lähikaupungeista Roomaan asti vain täyttääkseen suklaavarastonsa tämän valmistajan antimilla.

Gay Odin

Via Antonio Stoppani, 9, 00197 Rooma

  1. Nauti kermaista kaakaota Venchissä

Venchi on yksi Italian kuuluisimmista laatusuklaanvalmistajista. Käveltyäsi päivän Rooman kaduilla voit pysähtyä Venchin myymälään maistelemaan heidän herkullista kaakaotaan, josta tämä valmistaja on saanut maineensa. Tämä paksu ja täyteläinen kaakao on parhaimmillaan pienellä lusikalla nautittuna. Tämä suklaanvalmistaja voi myös ylpeillä sillä, ettei se käytä minkäänlaisia lisäaineita tai kemikaaleja taivaallisten herkkujensa valmistuksessa. Siis suklaanautinto aidoimmillaan!

Venchi Cioccolato

Via della Croce, 25/26, Rooma

  1. Antaudu houkutuksille Dolce Ideassa

Tämä osuvasti nimetty kauppa kietoo sinut pauloihinsa suklaaluomuksillaan. Vaikuttavan suklaavalikoiman lisäksi kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvat pakkaukset houkuttelevat puoleensa kaikki ohi kulkevat kulinaristit.

Dolce Idea

Via della Stelletta, 27, 00186 Rooma

  1. Nauti juomasi suklaalaseista Vendita Libri Cioccolata e Vinossa

Kirjoja, alkoholia ja suklaata – kuulostaa lähes tulkoon täydelliseltä yhdistelmältä! Astu sisään tähän viehättävällä Trasteveren alueella sijaitsevaan suklaabaariin. Tämä ylellinen baari yllättää sinut suklaasta tehdyillä shottilaseillaan. Heitettyäsi Baileys-tilkan huiviin voit siis syödä suklaisen lasisi. Hauskuus jatkuu drinkkilistalla, johon on listattu useita kaksimielisiä juomia, kuten ”G Spot” ja ”69”. Täydellinen paikka siis kaikille niille, jotka haluavat pitää hauskaa suklaantäyteisellä lomallaan!

Vendita Libri Cioccolata e Vino

Vicolo de’ Cinque, 11A, 00153 Rooma

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*