Rinjani – Lombokin tulivuoren kraatterijärveen uinnille

Miltä kuulostaisi mennä Indonesian toiseksi korkeimman tulivuoren, Rinjanin, kraatterijärveen uimaan? Balin pinta-alaltaan hieman pienempi itänaapuri Lombok ei ole yhtä suosittu matkakohde kuin naapurinsa, mutta Lombokilla odottaa erityinen seikkailu. Yksi Lombokin ylpeydenaiheita on Indonesian toiseksi korkein tulivuori, Rinjani. Jos kuumissa lähteissä uiminen ja mielettömät maisemat kiinnostaa, niin kannattaa alkaa venyttelemään, sillä tämä ei ole aivan tavallinen patikointiretki.

rinjani vuori

 

Rinjanin huipulla todella tuulee

Tulivuoren huippu on 3726 metrissä, mutta kraatteriin pääsyä varten, josta kuumat lähteet löytyvät, ei tarvitse kiivetä huipulle saakka. Myös kolmas, hieman helpompi patikointivaihtoehto löytyy, jossa patikoidaan sellaiseen kohtaan kraatterin reunaa, josta ei pääse laskeutumaan alas kraatteriin. Patikointireissuja on siis pääasiassa kolmenlaisia, joissa on hieman sisäistä vaihtelua riippuen matkanjärjestäjästä ja matkailijan haluista. Huipulle kipuamisessa on aina omat viehätyksensä, mutta kraatterin reunalta on yhtä lailla mielettömät näkymät.  Laskeutuminen kraatterin reunalta itse kraatteriin ei ole helpoimmasta päästä, mutta ilman ollessa viileää ja edellisen päivän nousun tuntiessa vielä lihaksissa, on kuumissa lähteissä pulikointi oikein suositeltavaa. Tämä laskeutuminen kraatteriin onnistuu toki myös huipulta, jos huipulle täytyy päästä.

 

Rinjani – Ennennäkemättömän upeita maisemia

Reissu kestää tyypillisesti 2-3 yötä riippuen reittivalinnasta, mutta lihakset ovat kipeinä reittivalinnasta riippumatta. Patikointi aloitetaan usein Senarun kylästä aikaisin aamulla, sillä ensimmäinen yöpymispaikka on n. seitsemän tunnin nousun päässä. On suositeltavaa yöpyä ja levätä kyseisessä kylässä ennen koitosta. Kylästä löytyy mm. upea vesiputous, jonne vievät rappuset ovat hyvä lämmittely seuraavan päivän koitosta varten. Lombok on täynnä erilaisia retkijärjestäjiä, toiset parempia kuin toiset. Internetistä löytyykin paljon arvosteluita ja se lienee helpoin tapa valita mieluinen vaihtoehto. Rinjanin valloitusta ei suositella tehtäväksi ilman opasta ja/tai kantajaa, ja ihan syystäkin. Oppaan lisäksi reissuun lähtee yleensä myös portteri, eli kantaja, joka huolehtii yöpymistarvikkeiden, ruokien ja muiden tarpeellisten asioiden mukaan tulemisesta.

rinjani kraateri

Mukaan kannattaa pakata kamera, hyvät kengät, lämmintä päälle ja sopiva annos sisua. Yöllä näkyvä tähtitaivas ja auringonnousun valaisema kraatteri ovat ehkä Kaakkois-Aasian mieleenpainuvimmat näyt. Tutustu Lombokin majoitusvaihtoehtoihin täällä!

lombokilla

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*