Rantaloma – 10 idyllistä kohdetta

Olipa mikä vuoden aika tahansa, rantaloma ja sen tarjoamat aurinko ja lämpö ovat asioita mitä me suomalaiset aina kaipaamme. Päästäksemme nauttimaan rantalomakohteiden ainutlaatuisista olosuhteista myös talven aikana, olemme usein valmiita matkustamaan jopa toiselle puolelle maapalloa. Pitkät ja raskaat lentomatkat ovat kuitenkin täysin sen arvoisia, kun vihdoin ja viimein pääsee rentoutumaan uskomattoman kauniilla paratiisirannalla.

Tästä syystä olemme listanneet alle 10 uniikkia ja paratiisimaista rantalomakohdetta kaikille, jotka kokevat tarpeelliseksi päästä hetkeksi pois Suomen talven kylmyydestä ja pimeydestä. Inspiroidu suosituksistamme ja kenties löydät pian itsesi lomailemasta joltakin maailman ainutlaatuisimmista rannoista, kuten esimerkiksi Thaimaan Ko Leh Leh Philtä.

rantaloma

Kuva: Sebastien Jermer via Unsplash

Sri Lanka // Bentota Beach

Vain muutaman tunnin päässä Sri Lankan pääkaupunki Colombosta etelään sijaitsee Bentotan alue, joka on tunnettu suosittuna ja eksoottisena rantalomakohteena. Bentota Bachilla pääset nauttimaan Sri Lankasta kauneimmillaan, sillä aluetta ympäröi kaunis sademetsä sekä vaikuttavat rannikkomaisemat.

Bentota Bachilta löydät myös useita herkullisia kalaravintoloita, jossa pääset syömään tuoretta, samana päivänä nostettua kalaa, aina silloin kun tarvitset pienen tauon helteisen auringon alla loikoilusta. Rannalla voit pelata Beach Volleytä, tai vierailla paikallisten ylläpitämässä kilpikonnien pelastuskeskuksessa. Bentota Beachilla myös pelkkä rentoutuminen onnistuu, sillä ranta on yllättävän rauhallinen.

Thaimaa // Ko Phi Phi Leh

Krabin provinssissa sijaitseva Ko Phi Phi Lehn rantalomakohde on tunnettu jyrkistä kalkkikivisistä kukkukoista, jotka muodostavat saaren eri puolille kaksi henkeäsalpaavaa lahden poukamaa, nimiltään Loh Samah ja Maya Bay. Saari on tunnettu myös elokuvan ”The Beach” kuvauspaikkana. Ko Phi Phi Lehn paratiisimaisia rantoja pidetäänkin yhtenä kauniimmista koko maailmassa ja se on myös mitä erinomaisin sukelluskohde. Saaren erikoisuuksiin kuuluu myös Pi Leyn laguuni, jossa sijaitsevalla koralliriutalla voi harrastaa sukeltamista ja kokea saaren uskomattoman kauniin merenalaisen maailman.

Ei siis ole ihme, että Ko Phi Phi Lehtä ja sen kauniin kristallisia hiekkarantoja pidetään eräinä maailman kauniimmista rannoista. Saarella vierailee jonkin verran turisteja, mutta suuret massat eivät ole vielä löytäneet tätä kohdetta. Jos siis kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, on Ko Phi Phi Leh sinulle sopiva rantalomakohde.

rantaloma

Kuva: Jacob Owens via Unsplash

Seychellit // Praslin Island

Palmupuita, jättiläiskilpikonnia, turkoosia valtamerta sekä valkoisia rantahietikoita. Siinä lueteltuna vain muutama asia, mitä Seychellien Praslin Island voi matkailijalle tarjota ja mitkä tekevät saaresta ainutlaatuisen rantalomakohteen. Praslin Island on Seychellien toiseksi suurin saari ja sitä ympäröivät valkoiset hiekkarannat ovat henkeäsalpaavan kauniita ja hiljaisia, vaikka saarella jonkin verran turisteja käykin rantalomalla. Mutta koska Seychellit ovat maantieteellisesti syrjäinen saariryhmä, on saarella vierailevien turistien määrä maltillinen.

rantaloma

Kuva: Penstones via Pixabay

Kap Verde // Santa Maria

Santa Marian ranta on usein täydempi kuin kaksi edellä mainittua, mutta se on siitä huolimatta ehdottomasti visiitin arvoinen. Rannalla voit nauttia saaren tunnelmasta, oppia paikallisilta surffausta sekä nauttia suunnattoman kauniista auringonlaskuista. Santa Marian alueella pyydetään paljon kalaa ja paikallinen ruoka koostuukin pitkälti herkullisista ja uskomattoman tuoreista merenelävistä. Paikalliset ihmiset myös ovat todella vieraanvaraisia ja ystävällisiä, mikä tekee Santa Mariasta entistä viihtyisämmän rantalomakohteen.

Mauritius // Le Morne Beach

Kuten Seychellit, myös Mauritius on syrjäinen ja lähes mikroskooppinen saari Intian valtameressä. Mauritiuksella sijaitseva Le Morne Beach on ihanan ylellinen rantalomakohde. Täällä ranta on todella yksityinen ja pääset nauttimaan siitä lähes täysin itseksesi. Le Morne Beach ei vielä ole muuttunut täydelliseksi turistirysäksi, mistä johtuen pystyt viettämään rauhallista rantalomaa täydellisen rentoutuneena äärimmäisen upeissa maisemissa. Mauritiuksella voit myös nauttia uskomattomasta luonnosta rantalomastasi yhteydessä, sillä Mauritiuksen eteläkärjessä sijaitseva Morne Brabantin niemi on tunnettu jylhästä kauneudestaan ja on siksi myös valittu UNESCON maailmanperintökohteiden joukkoon.

rantaloma

Kuva: Syd Sujuaan via Unsplash

Florida // Siesta Key 

Yhdysvaltojen etelärannikolla sijaitsee aurinkoinen Floridan osavaltio ja myös yksi maailman kauneimmista rannoista nimeltään Siesta Key. Tämä ranta on kuitenkin hieman edellisiä kohteita vilkkaampi, eikä siten aivan yhtä yksityinen. Tunnelma Siesta Keysissä on kuitenkin mahtava ja eläväinen, sekä ehdottomasti vierailun arvoinen. Rannalla voit kohdata perinteisiä hengenpelastajien vartiokoppeja, tietysti Amerikan lippu katolla tuulessa liehuen, aivan kuten Baywatchissa konsanaan. Vaikka Siesta Keysissä olisikin paljon ihmisiä, ei tunnelma välttämättä ole kovinkaan ahdas ja ruuhkainen, sillä ranta itsessään on myös hyvin suuri, joten pystyt helposti löytämään rannalta itsellesi hyvän paikan. Ranta on myös erityisen suosittu paikallisten keskuudessa, johtuen sen lapsiystävällisyydestä ja matalasta vedestä. Rannalla järjestetään usein mahtavia ja kokemuksen arvoisia tapahtumia, kuten konsertteja.

Havaji // Lanikai Beach, Oahu

Lanikai Beach sijaitsee Havajilla, kauniilla Oahun saarella. Myös täällä ranta on uskomattoman valkoista ja merivesi turkoosin sinistä. Lanikai Beachilla voit viettää rauhallista rantalomaa ja täällä vierailevatkin pääsääntöisesti vain paikalliset ihmiset. Ennen Lanikai Beachille suuntaamista on hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten rannalle aikoo matkata, sillä rannan yhteydessä on todella vähän parkkipaikkoja ja siten autolla matkaaminen voi osoittautua hyvin hankalaksi. Tästä johtuen suosittelemmekin kulkemaan rannalle joko bussilla tai skootterilla. Miten ikinä loppujen lopuksi päädytkään Lanikai Beachille, pääset matkan varrella nauttimaan Oahun upeista maisemista.

rantaloma

Kuva: Ted Coombs via Pixabay

Meksiko // Paradise Beach, Cozumel

Cozumel sijaitsee Karibianmerellä rannalla ja se onkin todellinen Karibian paratiisisaari. Täällä voit todella nauttia erilaisista hauskoista huveista, kauniin sinisen Karibianmeren äärellä. Cozumelissa rannan yhteydessä löytyy myös vesiliukumäkiä sekä mahtavat olosuhteet snorklaamiseen ja muihin rantaloma-aktiviteetteihin. Nappaa rantakassi mukaasi ja nauti Karibian aurinkoisten rantojen ikimuistoisista kokemuksista.

Australia // Whitehaven Beach

Australia on hyvin tunnettu kilometrikaupalla jatkuvista kauniista rannoistaan. Whitehaven, joka sijaitsee Australian itärannikolla, on kuitenkin jotakin täysin uniikkia. Ranta on rauhallinen ja sen sijainti Great Barrier Reef -koralliriutan äärellä on suorastaan täydellinen. Whitehaven tarjoaa mahtavat olosuhteet surffaamiseen, olitpa sitten vasta-alkaja tai kokenut surffari. Jos kuitenkin haet rantalomaltasi rauhaa, onnistuu sekin Whitehavenin pitkillä hiekkarannoilla.

Kolumbia // Tayrona Beach

Columbiassa Tayronan luonnonpuistosta voit löytää pienen hiekkarannan, joka on täysin uniikki ja omalaatuinen. Ranta suorastaan tihkuu viidakon tunnelmaa, mikä antaa tälle rannalle täysin ainutlaatuisen luonteen. Rantaa myös ympäröi kaunis luonto ja sen monimuotoiset eläinlajit. Tayrona Beachilla voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta, samalla kun kuuntelet erilaisten eksoottisten eläimien ääniä ja Karibianmeren aaltojen kohinaa.

rantaloma

Kuva: Diego via Pixabay

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*