Pohjoismaiden suurimmat akvaariot

Merimaailma kiehtoo sekä nuorempia että vanhempia ja akvaariot ovat erinomaisia perhelomakohteita. Värikäs merimaailma ja sen tuhannet erilaiset eläimet ja oliot kiinnostavat erityisesti perheen nuorimpia.

Skandinavian merimaailmat

Merimaailman suosikkeja ovat tavallisesti sarjoista ja elokuvista tutut eläimet kuten delfiinit, hait ja kilpikonnat. Kaikki näitä ja muita monia merimaailman ihmeitä pääsee kummastelemaan Skandinavian suurimmissa akvaarioissa.

Akvaariot ovat erittäin lapsiystävällisiä kohteita. Lähes kaikista akvaarioista löytyy tiloja ja ohjelmaa lapsille. Näkemistä ja tekemistä riittää pienimmillekin lapsivierailijoille.

Esimerkiksi Sea Lifessä, Helsingissä lapsille on tehty pieni tietovisa läpi eri näyttelyiden. Lasten tulee etsiä näyttelystä vastaukset helppoihin, lapsille sopiviin kysymyksiin, ja lopussa odottaa palkinto kaikkiin kysymyksiin vastanneille.

Akvaariot ja merimaailma ovat erinomaisia kohteita sateisina lomapäivinä. Sadepäivää on hyvä lähteä karkuun akvaarioon ja tutustumaan merenalaiseen maailmaan. Listasimme mielenkiintoisimmat ja suurimmat akvaariot Skandinaviassa. Katso lisää matkavinkkejä ja lennot esimerkiksi Tanskaan Expedian sivuilta.

merimaailma pohjoismaat

Kuva: Pixabay by paulbr75

Den Blå Planet, Kööpenhamina

Skandinavian suurin akvaario sijaitsee Kööpenhaminassa. Den Blue Planet -merimaailma on ehdoton vierailu kohde Kööpenhaminassa erityisesti lapsiperheille.

Den Blå Planet -akvaariossa voi tutustua pohjoisen merimaailmaan, valtameriin sekä tropiikin merenalaisiin eläimiin. Akvaario tarjoaa myös erityiskokemuksia. Uskaltaisitko syöttää haita? Haasta itsesi ja osallistu erityiskierrokselle, jossa pääset tutustumaan haihin ja muihin tropiikin kaloihin kosketusetäisyydeltä.

Pääsyliput Den Blå Planet -akvaarioon ovat aikuisilta noin 23 euroa ja lapsilta 13 euroa.

Sea Life, Helsinki

Helsingin Sea Life -merimaailma tarjoaa kierroksia monessa eri merenalaisessa maailmassa. Merimaailma kattaa tropiikin kalat, valtamerialtaan ja rauskualtaan. Uusi, keväällä 2018 avattu näyttely Sea Life -akvaariossa on Merten Tähdet -näyttely.

Sea Lifessä pääset sukeltamaan suoraan meren alaiseen maailmaan akvaarioputkia pitkin. Putkia pitkin pääset tarkastelemaan meren ihmeitä kuin sukeltaessa. Merimaailma on kaikkialla ympärilläsi vain lasi erottaen sinut ja merenelävät. Merimaailmassa tulevat tutuksi hailajit ja merihevoset sekä monet muut merenelävät. Lisäksi Sea Lifessä voi tutustua muun muassa laivahylkyyn.

Sea Life -merimaailmaan pääsee ilman, että tarvitsee kulkea Linnanmäen-huvipuiston kautta. Merimaailmalla on oma parkkipaikka, josta pääsee suoraan akvaarioon. Lapset pääsevät Sea Lifeen 13 eurolla ja aikuiset 16,50 eurolla.

suurimmat akvaariot

Kuva: Pixabay by stocksnap

Tropicarium, Kolmården

Kolmårdenissa sijaitseva Tropicarium on akvaario sekä eläintarha. Tropicariumissa pääset näkemään paitsi merimaailman ihmeitä mutta myös muita eläimiä. Tropicariumissa on eläimiä Afrikan savanneilta ja tropiikin petoja kuten alligaattoreita ja käärmeitä.

Tropicariumissa voit niin ikään ostaa erikoispaketteja. Esimerkiksi voit kokea hait lähietäisyydeltä ja uida haiden kanssa. Jos olet yli 18-vuotias ja sinulla on sukelluskortti, akvaario tarjoaa uintikierroksia uskaliaimmille 180 euron hintaan.

Merimaailma on auki ympärivuoden ja se on lyhyen matkan päässä Tukholmasta. Pääsylipun hinta on 13 euroa aikuisilta ja 7,5 euroa lapsilta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*