Parhaimmat kalatarinat – perhokalastus Kanadassa

Kanadan kalamatkat tarjoavat uusia kalatarinoita ja unohtumattomia elämyksiä sekä harrastelijoille mutta myös aktiivikalastjille. Erityisesti perhokalastus on suosittua Kanadassa ja monet perhokalastajat tekevät tasaisin väliajoin kalamatkoja Kanadaan.

Perhokalastus ja Kanadan lohijoet

Kanadan maailmankuuluilla joilla erityisesti perhokalastus on suosittua. Kanada tarjoaa perhokalastajille lukemattomia kalastuspaikkkoja, joillaisia ei Pohjoismaiden kalastusjoet tarjoa. British Columbia ja Vancoucer Islands ovat tunnetuimpia kalastuskohteita, joista löytyy suuria lohijokia ja koskia. Esimerkiksi Vancouver Islandilla on lohijokia joka 140 kappaletta. Kalastuspaikoissa on siis mistä valita ja perhokalastuspaikkoja riittää useammalle kalastusmatkalle.

Paitsi jokikalastusta, Kanadassa voi myös perhokalastaa meressä. Perhokalastus merenrannalla on vähemmän suosittu, mutta sitäkin hienompi kokemus. Merikalastuskausi on Syys-lokakuussa, jolloin lohiparvet kiertävät rantaviivan lähettyvillä. Kanadassa kannattaa kokeilla merikalastusta, jollaista Suomen luonto ei tarjoa kalastajille.

Paras kalastuskausi on keväästä syksyyn, Maaliskuusta Lokakuuhun. Selvästi suosituin aika on kuitenkin alkusyksy. Kuten Suomessakin, lohien nousu jokiin tapahtuu pohjoisesta etelään päin Syys-lokakuun vaihteessa. Ehdottomasti suosituin ja halutuin lohisaalis on Steelhead, joka on myös paikallisten perhokalastajien suosiossa.

Perhokalastus Kanada

Kuva: Flyfishinghut via pixabay

Unohtumattomat kalastusmatkat Kanadassa

Kanadassa järjestetään paljon kalastusmatkoja ja erityisesti perhokalastus on suosittua Kanadan maailmankuuluilla huippujoilla. Kanadassa on monia matkatoimistoja, jotka järjestävät perhokalastus ja muita kalastusmatkoja kesä- ja syksyaikaan.

Paikalliset kalastusoppaat vievät parhaimmille kalastusapajille. Järjestetyt kalamatkat ovat useimmiten all inclusive -matkoja ja osallistujat voivat keskittyä kalastamiseen kun kaikki muu on hoidettu matkanjärjestäjän puolesta. Kalastuspäivät ovat tiiviitä. Matkaan lähdetään jo heti aamusta kun päivä on vasta sarastamassa. Kalastusopas näyttää paitsi parhaimmat kalapaikat mutta opastaa myös parhaimpiin viehiin ja kalastustapoihin. Kalastus porukassa on hauskaa ja siksi monet valitsevatkin yhteisen kalastusmatkan.

Perhokalastus Kanada

Kuva: iDesignWF via Pixabay

Kalastusmatkan voi myös suunnitella itse ja matkan järjestäminen Kanadassa on varsin helppoa. Varsinkin kokeneemmat kalastajat, joilta löytyvät pelit ja vehkeet sekä kokemusta, järjestävät usein omatoimi kalastusmatkoja. Kanada on erinomainen ja helppo kohde järjestää kalastusmatka itsenäisesti. Kanadassa on hyvät ja edulliset mökit ja muut majoitusvaihtoehdot, kalastuslupien hankkiminen on helppoa sekä luontopaikat ja -polut on selkeästi merkitty ja organisoitu.

Kalastusmatkat tarjoavat parhaimmat kalatarinat

Kanadan kalastusmaisemat ja -vedet ovat upeat ja hulppeat. Kalastusmatkat Kanadassa vetävät sekä aloittelevia harrastelijoita mutta myös kokeneempia kalastajia, jotka etsivät Kanadan kalamatkoilta uusia kikkoja ja elämyksiä, ja toki niitä uusia kalatarinoita.

Mikäli haaveilet perhokalastusmatkasta Kanadaan, katso parhaimmat lentotarjoukset ja lomapaketit Expedian sivuilta. Kanadan uljaat maisemat ja villit joet tarjoavat unohtumattomia elämyksiä perhokalastukseen.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*