Pariisi ja suklaa

Valon kaupunki tarjoaa mahdollisuuden nauttia suklaata joka kadun kulmalla.

Niin kondiittorit kuin kulinaristitkin rakastavat Pariisia, sillä täällä suklaa on vakava asia. Pariisista löydät maailman parhaimpiin kuuluvat suklaanvalmistajat, ja kaupungissa saat tilaisuuden maistella suklaata sen kaikissa muodoissa karkeista konvehteihin ja muihin ylellisiin herkkuihin. Valmistaudu siis Ducassen tehtaan, Pierre Hermén suklaapuodin ja monien muiden suklaantekijöiden tarjoamiin makuelämyksiin.

Kuva: Shutterstock

10 tapaa sukeltaa suklaan maailmaan Pariisissa

  1. Vieraile suklaamuseossa…

Jos haluat tulla oikeaksi suklaa-asiantuntijaksi, aloita matkasi vierailemalla suklaalle omistetussa museossa. Tässä 10. arrondissementissa vuodesta 2010 lähtien sijainneessa museossa opit, kuinka kaakaopavusta tehdään suklaata. Maistele myös muutama pala suosikkiherkkuasi…

  1. …ja jatka sitten suklaista tutkimusmatkaasi Le Chocolat Alain Ducassen suklaatehtaaseen

Sukella syvemmälle suklaan maailmaan La Manufacturessa, jonka perusti kokki Alain Ducasse vuonna 2013. Vierailusi aikana tutustut suklaanvalmistuksen saloihin ja pääkondiittori Nicolas Bergerin työskentelymenetelmiin. Et olisi koskaan uskonut, että suklaan tekeminen olisi näin kiehtovaa!

  1. Upota kätesi suklaaseen Atelier C:ssä

Pane uudet tietosi käytäntöön kokeilemalla suklaantekoa Atelier C:n järjestämässä työpajassa. Kokki Christophe Berthelot-Sampic johdolla voit luoda itse suklaita, konvehteja ja muita herkkuja.

  1. Juo vanhanaikaista kuumaa kaakaota Laduréessa…

Vastustamattoman täyteläinen kuuma kaakao oli erityisen suosittu juoma 1600-luvun espanjalaisessa hovissa. Tämä kermainen ja maultaan rikas kaakao on kaukana tavanomaisesta kaakaojauheesta. Maistele vanhanaikaista kaakaota maailmankuulussa konditoria Laduréessa. Nauti entisajan sisustuksen luomasta tunnelmasta siemaillessasi tätä ajatonta juomaa…

  1. …tai kokeile Jean-Paul Hévinin kokeellisia yhdistelmiä

Jos olet kokeilunhaluinen ja etsit jotain uutta, suuntaa Jean-Paul Hévinin Chocolate Bar(re) -suklaabaariin. Tässä suklaanystävän aarreaitassa voit kokeilla yllättäviä suklaamakuja, kuten osteria, inkivääriä, porkkanaa, punajuurta tai pinaattia. Nämä makuyhdistelmät ovat taatusti yllättäviä ja sykähdyttäviä!

  1. Ihastele Patrick Rogerin veistoksia

Patrick Rogerin liikkeiden ohi on mahdotonta kulkea pysähtymättä! Tämä suklaataiteilija luo ainoastaan suklaasta tehtyjä veistoksia. Veistosten teemoihin kuuluu niin eläimiä kuin abstraktejakin aiheita. Vuonna 2010 hän loi suklaasta kymmenen metriä korkean joulukuusen. Ilo silmille ja makunystyröille!

  1. Tapaa uusi suklaa-asiantuntija: Gilles Cresno

Ranskalaisen suklaakentän uudehko tulokas Gilles Cresno on suklaafanien uusi lempilapsi. Pariisin ulkopuolelle Rueil-Malmaisonin alueelle sijoittunut suklaanvalmistaja haluaa loihtia rauhallisessa ympäristössä mestarillisia ja monenmakuisia suklaaherkkujaan. Matka Pariisin ulkopuolelle näitä herkkuja maistelemaan kannattaa takuulla!

  1. Tutustu loistaviin ulkomaisiin suklaanvalmistajiin

Pariisissa toimii muitakin kuin vain ranskalaisia suklaanvalmistajia. Hyvinä esimerkkeinä ovat Pierre Marcolini Belgiasta ja Sadaharu Aoki Japanista. Belgialainen suklaamestarin bravuureihin kuuluvat itsetehdyt suklaat, joiden raaka-aineet hän hakee kaikkialta maailmasta. Japanilainen kondiittori taas haastaa omaperäisyydellään kaikki muut tarjoamalla matchalla maustettuja macaroneja sekä maitosuklaa-passionhedelmäsuklaita. Kaksi erilaista ja omaperäistä taiteilijaa!

  1. Kävele pitkin Pariisin katuja Christophe Michalakin ”Kosmikia” nauttien

Katu-uskottava kondiittori Christophe Michalak ymmärtää, kuinka luoda nimeä luomuksilla, jotka ovat samalla kertaa sekä hauskoja että omalaatuisia. Täydellinen esimerkki modernista jälkiruoasta on Michalakin luoma ”Kosmik”, joka on pienestä lasipurkista tarjoiltava herkullinen yhdistelmä keksejä ja kermaa. Kokeile hänen Le Maraisin alueella sijaitsevan liikkeensä B52-herkkua. Tämä jälkiruoka on tehty kahvista, baileys-kermasta, paksusta valkosuklaakermasta, vaahterasiirappikeksistä ja tummasuklaacrispeistä. Tämä herkku vie taatusti kielesi mennessään!

  1. Tapaa suklaamestari: Pierre Hermé

Jos haluat kokeilla Pariisissa parhaista parhainta, sinun on vierailtava suklaatohtorin ja erikoislaatuisen kondiittorin Pierre Hermén luona. Hänen taidokkuudestaan, hienovaraisuudestaan ja yllättävistä mauistaan tunnetut suklaat ovat ilahduttaneet asiakkaita jo vuosien ajan. Voit maistella Hermén herkkuja hänen Rue de Vaugirardilla ja Rue Bonapartella sijaitsevissa liikkeissään.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*