Parhaat aktiviteetit lapsiperheille Turkin Marmariksessa

Etsitkö rentouttavaa rantalomaa Välimeren ytimessä koko perheelle, joka yhdistää auringonoton, lapsiystävälliset aktiviteetit ja kauniin luonnon osaksi mahtavaa lomakokemusta? Jos pidät upeista hiekkarannoista, kristallinkirkkaista vesistä sekä safariajeluista, Turkin lounaisosissa sijaitseva auringon rakastama Marmariksen satamakaupunki on sinua ja perhettäsi varten. Listasimme Marmariksen parhaat perheaktiviteetit, joista on varaa valita ja jotka takaavat hauskanpidon sekä rattoisan lomahetken sekä vanhemmille että perheen pienemmille.

9693389770_39da23f306_k

Vilinää ja vilskettä vesipuistoissa

Paras tapa viettää kunnon aikaa koko perheen kanssa on suunnata Marmariksen upeisiin vesipuistoihin. Valinnanvaraa löytyy, sillä sekä Aqua Dream Water Park ja Atlantis Water Park takaavat hauskan päivän vesileikkien parissa. Vesipuistosta löytyy monia erikokoisia, -värisiä ja -muotoisia vesiliukumäkiä, auringonottotuoleja, aurinkovarjoja, aalto-allas, mini-golf rata, keilausta, pikkulastenaltaita, ravintoloita, baareja ja donitsikellukkeita sekä kaikenlaista muuta hauskaa viihdettä. Muista kuitenkin ottaa mukaan aurinkosuojaa, sillä se helposti unohtuu vesileikkien parissa.

Rentoile rannalla

Jos haluat pitää tauon vesipuistojen vilinästä ja vilskeestä, ota päämääräksesi Marmariksen upea hiekkaranta, jonka seitsemän kilometrin pituudelta löydät varmasti haluamasi hiljaisen paikan auringonotolle ja rentoutumiselle. Hiekkalinnat taittuvat perheen pienemmiltä näppärästi samalla kun vanhemmat nauttivat auringosta. Kannattaa muistaa kuitenkin, että keskikesällä heinä-elokuussa helteet ovat kuumimmillaan, joten jos haluat välttyä superhelteiltä, matkaa Marmarikseen touko-kesäkuun paikkeilla, jolloin lämpöä riittää, mutta aurinko ei kuitenkaan porota tulikuumana.

Vesiaktiviteetteja

Kun olet rannan tuntumassa, mikset kokeilisi paikallisia vesiaktiviteetteja? Kristallin kirkkaassa vedessä uiminen on kokemus vailla vertaansa, mutta tavallisen uinnin lisäksi voit myös testata snorklaamis- ja sukellustaitojasi tutkimalla paikallista merenpohjaa ja sen elämää. Eriskummallisempi vesisporttilaji on vesitaksilla ajeleminen, mikä ei sinällään ole harrastus, mutta paikasta A paikkaan B pääseminen sujuu taksilla sutjakkaasti, joten ota siitä kaikki hyöty irti.

9120241282_c008e188b6_k

Kleopatran saari

Noin 15 minuutin vesitaksikyydin päässä Marmariksesta löydät valloittavan Kleopatran saaren. Saaresta tekee erikoisen paitsi sen historia – huhujen mukaan Kleopatra ja hänen rakastajatar nimesivät saaren heidän salaiseksi kohtaamispaikakseen – myös sen pehmeän pehmeä hiekkaranta, joka koostuu pienen pienistä ja pyöreistä hiekkakivistä, joiden muodostumiseen kuluu miljoonia vuosia. Jos tarkkoja ollaan, saaren hiekka on niin ainutlaatuista ja harvinaista, että maan valtio on nimittänyt sen luonnonsuojelukohteeksi; hiekkaa ei saa viedä tuliaisena kotiin eikä rannalle saa viedä edes omia pyyhkeitä, sillä pyyhkeeseen saattaa tarttua hiekkaa mukaan.

Safariajelu

Jos haluat päästä pakoon kaupungin hälinää, ota päämäräksesi Marmarista ympäröivät mäntymetsät ja vuoristot, sillä siellä sinua odottaa ainutlaatuinen seikkailu – villi safariajelu! Koko päivän kestävällä safariajelulla oppaat kuljettavat matkailijoita ympäri alueen maaseutua kiertäen kauniit vesiputoukset, koskemattomat lahdet ja rosoiset hiekkatiet. Saatatte jopa pysähtyä paikallisiin pikkujärviin vilvoittelemaan ja leikkimään vesisotaa vesipyssyillä. Varaa aikasi hupipäivään, muista ottaa kamera mukaan ja nauti villistä ajelusta!

8023060050_54121fb25d_o

Marmariksen linna

Kaupungin keskustassa pyöriessäsi, suuntaa vanhaan kaupunginosioon ja vieraile yli 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua rakennetussa Marmariksen linnassa. Komealla rakennuksella on rikas historia kattaen Aleksanteri Suuren valloitukset ja Ottomaanihallitsija Süleyman Suuren valtakauden. Hyvässä kunnossa oleva linnake on ehdottomasti näkemisen arvoinen ja perheen pienimmät varmasti nauttivat oppaiden kertomista ritarisaduista.

Päivä Içmelerissä

Päiväretki Içmeleriin on kuin miniloma loman sisällä. Tämä idyllinen rantakaupunki mäntymetsän ja vuoristojen ympäröimänä sijaitsee vain seitsemän kilometrin päässä Marmariksen ytimestä ja tarjoaa astetta hiljaisemman ja rauhallisemman lomakokemuksen. Içmelerin reissulla voit yhdistää kaikki upeat Marmariksen antimet – hyppää vesitaksiin ja käytä sitä kuljetusvälineenä paikasta Marmaris paikkaan Içmeler, asetu puhtaalle hiekkarannalle piknikille, sukeltele kirkkaansinisissä vesissä, kävele ympäri kaupunkia, patikoi vuoristoissa, herkuttele paikallisella ruoalla ja koe kaupungin ainutlaatuiset nähtävyydet. Kaikkea ei toki tarvitse yhteen päivään ahtaa; valitse suosikkiaktiviteettisi tai tee toinen reissu upean Içmelerin sydämeen.

Löytyykö sinulta hyviä vinkkejä Marmarikseen matkaaville lapsiperheille? Jaa kertomuksesi kommenttiboksissa ja aloita keskustelu.

Kuvalähteet: 1, 2, 3

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*