Paikallisen silmin: Marika Valdezin parhaat matkavinkit Los Angelesiin

Enkelten kaupunkina tunnettu Los Angeles on unelmien kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Ei siis ihme, että 30-vuotias Marika Valdez muutti upeaan merenrantakaupunkiin kolme vuotta sitten Euroopassa asuttujen seitsemän vuoden jälkeen. Pian hänestä kuoriutui unelma-ammattiinsa kokopäiväinen hää- ja perhekuvaaja sekä suositun L. A. Madde blogin pitäjä, jonka lukijakunta saa kerta kerran jälkeen nauttia (yllätys yllätys) henkeäsalpaavista kuvista, mielenkiintoisesta sisällöstä ja mimmin upeasta elämänasenteesta. Nyt Marika jakaa omia suosikkejaan ensikäden kokemuksin tästä Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitsevasta auringon rakastamasta suurkaupungista.

IMG_0786

Kuinka blogisi syntyi ja mistä se kertoo?

Aloitin ensimmäisen blogini noin seitsemän vuotta sitten kun asuin Hollannissa ja halusin kertoa elämästäni kavereille. Blogini taival jatkui pidempään kuin olin kuvitellut ja nykyinen blogini L.A. Madde on kolmisen vuotta vanha ja kertoo omasta elämästäni, valokuvauksesta, Losista, kulttuurista ja Amerikan erilaisista ihmeistä.

Miten päädyit asumaan Los Angelesiin?

Tapasin amerikkalaisen mieheni Lontoossa viitisen vuotta sitten ja lopulta rakkaus vei toiselle puolelle maapalloa.

3463558285_5f2137d7b8_b

Rakkain paikka Losissa?

Rakastan sitä, miten tämä kaupunki on niin erilainen. Rakastan sen pitkiä rantoja ja merta, erilaisia kaupunginosia ja uusia paikkoja, joihin voi aina eksyä.

6464494433_ce43d8e1b9_b

Lempiravintolasi? 

Rakastan Whole Foodsin salaattibuffettia lounasaikaan, mutta tykkään enemmän kokkailla kotona, jotta saan käyttää luomu aineksia. Parasta on myös pienet meksikolaiset ravintolat, joista saa aitoa meksikolaista ruokaa.

Kivoin ulkoilualue?

Pakko sanoa että rannat, sillä yleensä ulkoilu keskittyy juuri rannoille ja niissä on niin paljon mistä valita. Rakastan myös Palos Verdesin aluetta ja sen jylhiä rantamaisemia.

Exif_JPEG_PICTURE

Minne menisit kavereidesi kanssa drinksuille viikonloppuiltoina?

Abbot Kinney kadulla Venice Beachillä on tosi paljon ihania pienempiä paikkoja – itse en pidä Hollywoodin klubityyppisistä paikoista vaan valitsen mieluummin rennompia paikkoja läheltä rantaa. Toinen suosikkini on Los Angelesin Downtown ja esimerkiksi Ace hotellin kattoterassin baari, josta on upeat maisemat.

2968790267_2b245dd8bd_z

Minne menisit jos haluaisit äärimmäisen rentouttavan hetken?

Korean Spa kylpylät tarjoavat pakopaikan arjesta ja hälinästä, ja ovat usein hiljaisia sillä amerikkalaiset vierastavat alastomuutta. Erilaiset saunat sekä kuorinnat ovat todella loistavia ja pelkällä sisäänpääsymaksulla saat viettää koko päivän paikan päällä.

IMG_2844

Mikä on kauppa, jonne palaat aina uudestaan ja uudestaan?

Freepeople – ihana boheemikauppa, joita löytyy ympäri Losia.

Jos muuttaisit pois, mitä kaipaisit eniten? 

Suurta kaupunkia ja mahdollisuuksia, joita se tuo mukanaan.

8213009516_936e4b922c_h

Jos Losissa matkustavilla olisi maassa vain 48 tuntia aikaa, missä paikoissa heidän kannattaisi vierailla?

Itse suosittelisin viettämään rennon päivän esimerkiksi Manhattan Beachillä; ensiksi rantaa ja sitten myöhäinen lounas pääkadulla. Tykkään tästä paikasta paljon enemmän kuin Santa Monicasta, joka on täynnä turisteja varsinkin kesäaikaan. Minusta oikea Kalifornia-fiilis löytyy muualta kuin turistipaikoista ja usein onkin paras vain ottaa rennosti ja katsella paikallisia sekä nauttia fiiliksestä.

9048150345_a995911e3b_z

Griffith Observatoryn näköalapaikka on myös yksi lempipaikoistani, josta aukeaa uskomaton näkymä yli Los Angelesin. Siellä saa oikeasti vasta käsityksen kuinka iso tämä kaupunki todella on. Toinen, minkä suosittelen ajamaan läpi on Mulholland Drive – vanhaa Los Angelesia korkealla kukkulalla.

5465322815_f1f0c5efbf_b

Lyhyellä ajalla Losissa kannattaa tosin pysyä vain muutamassa kohteessa, sillä pitkien välimatkojen takia kaksikin viikkoa voi tuntua lyhyeltä ajalta. Los Angelesin Downtown on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka jos haluaa päästä fiilistelemään vanhoja art deco tyyppisiä rakennuksia. Tätä aluetta on kunnostettu viimeisten vuosien aikana ja se ei ole enää yhtä turvaton alue kuin ennen.

5278232227_98910975bc_b

Losin parhain ranta?

Malibussa oleva El Matadorin ranta on uskomattoman kaunis ja tunnelmallinen ranta. Jos haluaa enemmän tavallista Kalifornia fiilistä, niin silloin valitsisin Manhattan Beachin pitkän valkohiekkaisen rannan. Kolmas vaihtoehto on Laguna Beachin 1000 Steps Beach, jossa tuntuu kuin olisi aivan eri maailmassa kaukana Losin kiireistä.

Malibu

Mitä tehdä sadepäivänä?

Täällä ei sada koskaan! Tai ehkä satunnaisesti talvella. Välillä tuntuukin uskomattomalta, miten vettä ei tule ollenkaan moneen kuukauteen. Jos kuitenkin sataisi tai haluan päästä auringolta piiloon, niin esimerkiksi Natural History Museo Losissa on tosi kiva paikka (rakastan dinosauruksia). Myös NHL-lätkä tai korismatsi voisi olla hyvä vaihtoehto.

Top vinkki, joka Losiin matkaavien kannattaa tietää?

Autolla ajetaan joka paikkaan ja ilman sitä moni paikka jää näkemättä. Navigaattori kannattaa myös vuokrata.

9488650299_b39ff5022e_z

Parhaat vaatelöytösi?

Rosebowl Flea Market Pasadenassa on ehdoton suosikkini vintage vaatteiden löytämiseen.

7192288402_0840ba58ae_k

Suosikki matkakohteesi Losin ulkopuolella?

Italia vei sydämeni vuosi sitten ja haluaisin sinne aina uudestaan. Täällä asuessani Euroopan kohteet tuntuvat paljon eksoottisemmilta, sillä niihin ei enää pääse yhtä helposti ja halvalla kuin ennen. Mitä haaveilumatkakohteisiin tulee, tällä hetkellä kansallispuistot täällä länsirannikolla houkuttelevat sekä Italian pienet kaupungit Toscanan alueella. Olen kyllä vieraillut Toscanassa aikaisemmin, mutta haluaisin viedä myös mieheni sinne. Marokon Marrakechiin haluaisin päästä myös ottamaan kuvia upeista rakennuksista.

Lopuksi, Kalastajan vaimo -blogia pitävän Johannan kysymys Marikalle: Missä olet juonut parhaan kahvisi?

Kahvia en ole itse asiassa ikinä juonut, joten en osaa yhtään sanoa mistä saa parasta.

IMG_2870

Oletko suunnittelemassa matkaa Los Angelesin enkelten kaupunkiin? Kurkkaa Expedian puolelle ja löydä käsiisi parhaimmat matkatarjoukset!

Kuvalähteet: 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, muut Marika Valdez

1
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*