Paikallisen silmin: Annika Mannisen parhaat matkavinkit Lontooseen

Lontoo. Monikulttuurisuus. Shoppailu. Nämä kolme sanaa ovat kuin luodut toisilleen – ainakin jos on uskominen lontoolaistuneeseen Annika Manniseen. Tämä 26-vuotias kansainvälinen konsultti tepastelee päivisin Lontoon Cityssä, pelaa kesäisin sofballia Regent’s Parkissa ja haaveilee (erityisesti kuumina kesäpäivinä) Shoreditch Housen kattouima-altaan jäsenyydestä. Syksyisin ihastellaan värikirjoa, Claphamin kaduilla vieraillaan nostalgian puitteissa ja kladdkaka-jälkkäriä nautitaan sopivan useasti. Kolme vuotta sitten Lontooseen pysyvästi muuttanut ja ihastunut Annika/bloggari/MissBritannika menee paitsi paikallisesta, myös tietää, miten ohittaa viikonloppuiset shoppailuruuhkat, missä ihailla suurkaupungin parhaimpia näköaloja ja kuinka parhaiten liikkua metrossa ärsyttämättä ihmismassoja. No miten?

Kuinka blogisi MissBritannika syntyi ja mistä se kertoo?

Blogini syntyi vuonna 2009 kun muutin ensimmäistä kertaa Englantiin. Lähdin opiskelijavaihtoon vuodeksi ja halusin aloittaa blogin, jotta voisin sitä kautta kertoa kuulumisia perheelle ja ystäville Suomeen. Samalla siitä jäisi toki kiva muisto itsellekin. Opiskelijavaihdon jälkeen muutin Pariisiin ja tuntui luonnolliselta jatkaa kuulumisten kirjoittelua blogin avulla. Nykypäivänä blogi kertoo arjestani Lontoossa ja vinkkejä Lontooseen liittyen. Lisäksi matkustaminen on intohimoni, joten se näkyy blogissa erittäin vahvasti.

IMG_6857

Kuvalähde: Annika

Miten päädyit asumaan Lontooseen?

Pääsin opiskelemaan maisterintutkintoa Lontoon King’s Collegeen ja alun perin lähdinkin Lontooseen vain vuodeksi ilman sen kummempaa jatkosuunnitelmaa. Satuin kuitenkin löytämään mielenkiintoisen työpaikan ja päädyin jäämään Lontooseen myös valmistuttuani.

Mikä on sinulle rakkain paikka Lontoossa? 

Kolmen vuoden aikana olen asunut kolmessa eri paikassa eri puolilla Lontoota, joten minulle ei ole oikeastaan muodostunut yhtä paikkaa, aluetta, puistoa tai kahvilaa, johon aina palaisin. Kuitenkin nimenomaan Claphamin kadut ovat aina tuntuneet rakkailta, ehkä siksi että se oli ensimmäinen alue minne muutin Lontoossa ja sinne palatessa tulee aina muistoja mieleen.

11896380216_ebd52cc2c3_o

Kuvalähde: Annika

Mikä on lempikuppilasi Lontoossa? 

Minulla on itse asiassa tapana yrittää aina käydä eri ravintoloissa, koska tarjontaa on niin paljon ja haluan kokeilla mahdollisimman monia paikkoja. Siksi tulee yllättävän harvoin palattua samoihin paikkoihin. Mutta piipahdan kyllä usein Brick Lanella sijaitsevassa ruotsalaisessa Fika-ravintolassa, koska sieltä saa todella hyvää kladdkaka-jälkkäriä. Toinen tuttu ravintola on Carmen de Tapas Clapham Commonnilla – perinteinen tapas-ravintola, joka ei koskaan petä ja jossa tunnelma on kotoisa. Kuppiloista tutuimmaksi on ehkä tullut kaikki pubit toimiston lähellä eli Liverpool Streetin holleilla. Ne nyt ei välttämättä ole niitä tunnelmallisimpia, mutta usein käyn pubeissa ja baareissa vain nimenomaan töiden jälkeen paikalliseen tapaan.

6471921409_e6aedcea14_b

Kuvalähde: Michela Simoncini

Mikä on mielestäsi kaupunkisi kivoin puisto?

Regent’s Park on minun ehdoton suosikki. Sieltä löytyy kaikkea – hienoja kukkaistutuksia ja suihkulähteitä, mutta myös urheilukenttiä ja lenkkeilyreittejä. Siellä käyn myös kesäkaudella pelaamassa softballia.

4585587824_d286ec9258_b

Kuvalähde: Adrian Scottow

Minne menisit kavereidesi kanssa drinksuille viikonloppuiltoina ja miksi?

Tähän pätee vähän sama kuin ravintoloihinkin – yritän aina löytää uuden paikan. Useimmiten tulee lähdettyä Shoreditchiin; siellä Queen of Hoxtonin kattoterassi, Zigfrid von Underbelly ja Hoxton Pony ovat kivoja. Kaikkien paikkojen fiilis vaihtelee kuitenkin aina dj:n ja viikonpäivän perusteella. Opiskeluaikoina käytiin usein Chelsean puolella, ja sieltä löytyy varmasti sellaisiakin paikkoja, joihin on sallittua pukeutua vähän fiinimmin jos haluaa.

14204754943_6d3282f0f2_k

Kuvalähde: Berit Watkin

Mitä tekisit jos haluaisit äärimmäisen rentouttavan hetken?

Minua on aina houkutellut Shoreditch Housen kattouima-allas, mutta valitettavasti minulla ei ole jäsenyyttä… Rentouttava hetki on kuitenkin yleensä se kun menen minun luottokampaajan luokse kampaamoon Hackneyssa. Pari tuntia hemmottelua ja rupattelua suomeksi on ihan loistava päätös hektiselle viikolle duunissa.

_1030452_SS(1)

Kuvalähde: Shoreditch House

Jos muuttaisit pois, mitä kaipaisit eniten? 

Ehdottomasti kansainvälisyyttä ja suvaitsevaa ilmapiiriä. Olen matkustanut suhteellisen useassa maassa ja kaupungissa ja Lontoo on ollut ehdottomasti kaikkein parhain kulttuurien sulatusuuni. Lisäksi ikävä tulisi laajaa ravintolatarjontaa, brittiaksenttia ja kohteliaita ihmisiä.

6355041291_d87459f994_b

Kuvalähde: Aurelien Guichard

Mikä on kauppa, jonne palaat aina uudestaan ja uudestaan?

Tesco. Koska tulee nälkä. Hahah. No mutta jos joku muu kuin ruokakauppa niin varmaankin Gracechurch Streetin tai Brixtonin TK Maxx. Niistä tekee joskus aivan uskomattomia löytöjä! Shoppailen itseasiassa todella harvoin, mutta jos on pakko hoitaa pakolliset vaateostokset, niin menen St Pauls’n vieressä sijaitsevaan One New Change kauppakeskukseen, koska siellä on kaikki tarvittavat vaateliikkeet ja todella vähän ihmisiä, myös viikonloppuisin. Oxford Street lauantaina on itsemurha.

5129983204_ef450bc63f_b

Kuvalähde: Aurelien Guichard

Jos Lontooseen matkustavilla olisi maassa vain 48 tuntia aikaa, missä paikoissa heidän kannattaisi ehdottomasti vierailla?

Cityssä arkena lounasaikaan. Cityssä on paljon upeita historiallisia rakennuksia, sekä uusia pilvenpiirtäjiä, mutta nimenomaan lounasaikaan arkena siellä kokee myös sen bisnesmaailman fiiliksen joka on iso osa Lontoota. Kävisin myös Borough Marketilla (vain ke-la), se on paras ruokamarkkina Lontoossa! Brick Lane on myös koettava, sunnuntaisin se on todella täynnä ihmisiä, mutta toisaalta silloin siellä on myös parhain tarjonta markkinoiden osalta. Muutenkin Shoreditchissä bongaa parhaimmat graffitit ja mielenkiintoisimmat tyylit.

6019417843_f3a37c0f89_b

Kuvalähde: Aurelien Guichard

Kannattaa myös käydä ainakin yhdessä puistossa; Holland Park on hyvä valinta, sillä samalla pääsee näkemään Länsi-Lontoon söpöjä mutta kalliita asuinalueita. Jos haluaa tikata listalta myös ne perinteisemmät turistinähtävyydet, niin kannattaa mennä Thamesin risteilylle – siinä saa yhdessä aamupäivässä käytyä läpi kaikki Big Benistä Tower of Londoniin Greenwichin kautta. 48 tuntia ei kyllä millään riitä Lontoon näkemiseen eli kannattaa varata heti toinen viikonloppuloma perään!

4579691572_1fc5579a38_b

Kuvalähde: Robert Moore

Top vinkki, joka Lontooseen matkaavien täytyisi tietää?

Kun menee metroon, ei tarvitse odottaa että edellisen kulkijan portti sulkeutuu ennen kuin näyttää omaa Oyster-korttiaan siihen lukijaan. Mikään ei ärsytä paikallisia enemmän kuin tiellä olevat turistit. Ja tähän sisältyy se oikea top vinkki eli kannattaa hankkia Oyster-kortti ja matkustaa bussilla, nimenomaan yläkerrassa, koska bussin kyydissä näkee todella hyvin Lontoota ja on paljon mukavampi tapa matkustaa kuin metro. Ellei tietysti ole kiire.

11432904885_2da36aa9cd_k

Kuvalähde: Doug

Milloin Lontoo on kauneimmillaan?

Minun mielestä kaupunki kuin kaupunki on aina kauneimmillaan syksyllä, ja niin on myös Lontoo. Rakastan punertavia puiden lehtiä ja syksyistä fiilistä, joka sopii täydellisesti kaupunkiin, joka on täynnä tunnelmallisia pubeja ja hyviä kahviloita. Ja toisaalta Lontoo on kauneimmillaan vuodenajasta riippumatta aikaisin aamulla auringon noustessa. Parhainta on silloin ajaa autolla kaupungin läpi ja nähdä kuinka se pikkuhiljaa heräilee. Hiljainen suurkaupunki on outo, mutta upea kokemus.

IMG_5910

Kuvalähde: Annika

Paras näköalapaikka Lontoossa?

Primrose Hill – kukkula Regent’s Parkin takana, josta näkee koko Lontoon yli. Toinen todella hyvä näköalapaikka on Vertigo 42 shamppanjabaari Cityssä. Uskon myös, että näkymät The Shardin huipulta ovat komeat, vaikken siellä vielä ole vieraillutkaan.

3184410165_a8a19bbd3e_o

Kuvalähde: Vesna Middelkoop

Mitä tehdä sadepäivänä?

Sateesta tunnetussa kaupungissa vaihtoehtoja on monia. Itse menisin leffaan tai kahvilaan. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat pubit keskustan ulkopuolella. Jos on liikkeellä useamman henkilön kanssa, pubeista löytyy yleensä lautapelejä ajankuluksi. Jos kaipaa jotain kulturellimpaa niin mikä tahansa useista ilmaisista museoista toimii täydellisesti sateisena päivänä.

7404210480_21388d1e25_k

Kuvalähde: Official Leweb Photos

Jos haluat lukea lisää Annikan parhaimmista Lontoo vinkeistä ja lempparipaikoista Iso-Britannian pääkaupungin ytimessä, kurkkaa My Real Londonin puolelle, jossa bloggari jakaa omia salaisia Lontoon helmiään! Ja jos tekee mieli kokea syksyinen Lontoo, kurkkaa Expedian puolelle ja varaa matkasi jo tänään!

3
1

1 Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*