Omilla poluilla auringonpaisteisessa Floridassa

Parhaisiin lapsuudenmuistoihini kuuluvat ne lomat, kun perheeni pakkasi matkailuauton ja aloitimme matkamme New Yorkista etelään kohti Floridaa. Vaikka matkanteko I-95-tiellä oli usein epämukavaa, jaksoin kuitenkin odottaa Floridan rajan ylittämistä ja matkailuneuvonnan vastapuristettua appelsiinimehua. Keräsimme myös pinon esitteitä, joissa esiteltiin kaikkea alligaattoreista valkeisiin hiekkarantoihin, Walt Disney Worldiin® ja dinosauruksiin.

8-1-florida

Isäni ei ollut valmiiksi tallattujen polkujen kulkija. Jos jokin herätti hänen mielenkiintonsa, poikkesimme tieltä etsimään jotain unohtumatonta. Floridassa on runsaasti mielenkiintoisia, joskus outojakin, mutta aina ikimuistettavia nähtävyyksiä ja kuvauskohteita.

Seuraavassa esittelen yhdeksän ainutlaatuista paikkaa, joissa sinun pitää käydä seuraavalla kerralla, kun löydät itsesi näiltä kulmilta.

  1. Coral Castle, Homestead. Edward Leedskalnin oli alle 155 cm pitkä ja vain 45 kg:n painoinen heiveröinen mies, joka muutti Floridaan vuonna 1918 ja alkoi rakentaa kaksikerroksista linnaa. Linnan rakentamiseen hän käytti yli 997 tonnin painon verran korallikiviä, jotka Edward louhi, kuljetti ja kaiversi itse. Hän rakensi linnan kokonaan yksin, ja rakennusurakkaan kului 28 vuotta. Lopulliseen linnaan kuului toimiva aurinkokello, auringonsäteillä lämmitettävä kylpyamme sekä lähes kolmen tonnin painoinen pöytä. Edward oli hyvin salamyhkäinen siitä, miten hän onnistui rakentamaan korallilinnan omin voimin. Asiasta on esitetty useita teorioita, mutta kukaan ei edelleenkään tiedä asioiden oikeaa laitaa.
  1. Skunk Ape Research Headquarters, Ochopee. ”Skunk ape”, Floridan versio isojalasta, on voimakas, suuri, karvainen ja kahdella jalalla kulkeva nisäkäs, joka asustaa Floridan Evergladesissa. Skunk Ape Research Headquarters sijaitsee tämän tarunhohtoisen olennon kotiseudulla. Et todennäköisesti koskaan näe tätä mielikuvituksen synnyttämää olentoa luonnossa, mutta voit viedä kotiisi sen kaksoisolennon matkamuistoliikkeestä, jossa on runsaasti jättimäistä, haisevaa apinaa kuvaavia esineitä t-paidoista shottilaseihin.
  1. Presidents Hall of Fame, ClermontPresidents Hall of Fame on kunnianosoitus Yhdysvaltojen ylipäälliköille. Tässä presidenttien kunniagalleriassa on muun muassa yksityiskohtainen pienoismalli Valkoisesta talosta, kokoelma presidentin puolisoiden käyttämiä iltapukuja, White House -joulukoristeita ja joulukorttikokoelmia. Kunniagalleriassa on yksi Yhdysvaltojen suurimmista presidentillisistä esinekokoelmista. Mount Rushmoren pienoismalli ja maan 44. presidenttiä Barack Obamaa esittävä elävän oloinen vahanukke tarjoavat loistavia kuvausmahdollisuuksia.

8-2-florida4. Sponge Docks, Tarpon Springs. Ensimmäiset kreikkalaiset saapuivat Tarpon Springsiin vuonna 1905 tuoden mukanaan pesusienten sukellusperinteensä. Vuosien kuluessa tulijat avasivat kreikkalaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja luodakseen viehättävän kreikkalaiskaupungin tunnelmaa Floridan länsirannikolle. Tämä viehättävä pala Kreikkaa Mykonos Authentic Greek Cookeryn moussakasta kuuluisaan Spongeorama-museoon on oikea satama-alueen helmi.

  1. Warm Mineral Springs, North Port. Warm Mineral Springs on Floridan ainoa lämminvetinen mineraalilähde ja samalla maailman suurin mineraalilähde. Se on mineraalirikkain lähde Yhdysvalloissa ja kolmanneksi mineraalirikkain koko maailmassa. Lähteen veden yli 50 erilaista mineraalia auttavat erilaisiin terveysongelmiin, kuten niveltulehdukseen, nivelongelmiin, ihosairauksiin ja tulehduksiin. Ihmiset saapuvat joka puolelta maailmaa virkistämään väsyneitä jäseniään keskilämpötilaltaan 30 asteisessa lähteessä. Lähteet ovat avoinna joka päivä kello 9.00–17.00 ja aikuisten päiväkohtainen pääsymaksu on 20 dollaria.
  1. Yhdysvaltojen talvimansikkapääkaupunki, Plant City. Plant City on ansainnut liikanimensä talvimansikkapääkaupunkina aivan syystä, sillä se tuottaa keskitalvella yli kolme neljäsosaa Yhdysvaltojen mansikoista. Florida Strawberry Growers Association yksinään tuottaa marjoja yli 4 451 hehtaarin alueella, josta kerätään 20 miljoonaa mansikkalaatikkoa. Aikamoinen määrä mansikoita! Makeita ja mehukkaita mansikoita löytyy markkinoilta joka puolelta aluetta. Oma suosikkini ovat Parkesdale Farm -markkinat, joilta löytyy kaikkea mansikkapirtelöistä ja -kakuista mansikkahilloihin ja -hyytelöihin. 1900-luvun puolestavälistä lähtien Plant City on juhlistanut mansikkaa vuosittain helmikuun lopusta maaliskuun alkuun järjestettävällä Florida Strawberry Festivalilla, joka on yksi Yhdysvaltojen 40 parhaasta festivaalista.
  1. Jules’ Undersea Lodge, Key Largo. Jules’ Undersea Lodge on maailman ensimmäinen vedenalainen hotelli, joka rakennettiin 1970-luvulla merenalaiseksi tutkimuskeskukseksi ennen siirtymistään nykyiselle paikalleen Key Largo Undersea Parkin laguuniin. Majassa on hyvin varusteltu keittiö, suihkut, kaksi makuuhuonetta ja kaksi suurta pyöreää ikkunaa, joista voit seurailla kalojen liikkeitä. Kolme tuntia tässä majassa maksaa noin 150 dollaria, ja kävijöiden vähimmäismäärä on kaksi henkeä. Voit myös viettää majassa vuorokauden hintaan 675 dollaria per henki. Sinulla on oltava suoritettuna sukellussertifikaatti päästäksesi majaan, joka on 6,4 metriä merenpinnan alapuolella. Discover SCUBA Diving -sertifikaatin voi suorittaa myös paikan päällä.
  1. Uiminen manaattien kanssa, Crystal River. Crystal Riverin rannikkovesissä asustaa Floridan suurin manaattipopulaatio. Manaatit painavat yleensä yli 500 kiloa, mutta ne tunnetaan lempeinä jätteinä, joista ei ole vaaraa. Joen ympäristössä on lukuisiaopastettujen kierrosten järjestäjiä, jotka tarjoavat sinulle märkäpuvun, sukellusmaskin ja snorkkelin. Lyhyen perehdytyksen jälkeen pääset uimaan manaattien kanssa.
  1. Morikami Museum and Japanese Gardens, Delray Beach. Delray Beachin ja Boca Ratonin välillä sijaitseva Yamato oli alun perin 1900-luvun alussa perustettu japanilaisten maanviljelijöiden yhteisö, jonka tavoitteena oli tutustuttaa osavaltioon uusia viljelykasveja ja maanviljelystekniikoita. Nykyisin paikka toimii museona ja puutarhana, ja se on omistautunut esittelemään perinteistä ja nykyaikaista japanilaista kulttuuria sekä kertomaan Yamato-yhteisön tarinaa. Tiettyinä lauantaipäivinä voit tutustua sado-teeseremoniaan, perinteiseen koto-soittimeen ja kitsuke-kimonokulttuuriin. Tämä aito japanilainen kulttuurikokemus viihdyttää, valistaa ja inspiroi.

8-3-florida

Vaikka monet unohtumattomat lapsuuteni Floridan seikkailut eivät ole enää mahdollisia, muistot niistä eivät haihdu koskaan. Auringonpaisteen osavaltiossa on silti vielä kymmeniä näkemisen ja kokemisen arvoisia asioita, joita et tiennyt olevan olemassakaan. Pienellä tutkimustyöllä voit löytää ainutlaatuisimmat Floridan nähtävyydet, jotka saavat sinut hämmästymään.

Mitä Floridan kohdetta et unohda koskaan?

 

Midlife Road Trip

Ota ilo irti keski-iästä! Lähde Sandin ja Rickin mukana tapahtumarikkaallematkalle, jossa tapaat ainutlaatuisia persoonia, vierailet mielenkiintoisissa paikoissa, maistat herkullisia ruokia, kokeilet uusia haasteita ja koet kaiken sen, mitä elämällä on tarjota. Midlife Road Trip on parasta terapiaa keski-iän kriisiin!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*