Okinawa ja Riukiusaaret – löydä Japanin kauneimmat rannat

Okinawa matkakohteena on yksi Japanin mielenkiintoisimpia. Riukiusaaret (vaihtoehtoisesti Ryukyu tai Ryūkyū), joihin Okinawa kuuluu, sijaitsevat Japanin pääsaarten, Hokkaidōn, Honshūn, Shikokun ja Kyūshūn lounaispuolella Tyynessä valtameressä.  Ryukyu-alueesta käytetään Japanissa usein myös nimitystä Nanseisaaret, joka tarkoittaa suomeksi “lounaissaaria”. Riukiusaaret, joita on yhteensä 55, ulottuvat yli tuhannen kilometrin matkalle. Riukiusaaret sijaitsevat subtrooppisella vyöhykkeellä, jonka ansiosta kesällä keskilämpötila on tasaisesti yli 25 astetta, kun taas talvisin ilman lämpötila pysyttelee viidentoista asteen yläpuolella. Okinawa matkakohteena kätkee sisäänsä uskomattoman kauniita rantoja, Japanilaista kulttuuria sekä historian siipien havinaa – joskin valitettavasti myös toisen maailmansodan ajalta.

Okinawa-Riukiusaaret-Expedia

Okinawalaista maisemaa © Expedia

Pääkaupunki Naha – Okinawan keskus

Riukiusaarilla asuu yhteensä noin 1,5 miljoonaa ihmistä, joista 1,2 miljoonaa asuu saariryhmän pääsaarella, Okinawalla. Ryukyusaarten suurin kaupunki on Naha, jonka alueella asuu lähes 400 tuhatta ihmistä. Se on myös Okinawan hallintoalueen eli Okinawan prefektuurin pääkaupunki. Okinawan saaren toisiksi suurin kaupunki, joka on nimeltään Okinawa, on kotina noi 140 tuhannelle ihmiselle. Japanilaisesta ja Riukiusaarten kulttuurista kiinnostuneille Naha ja Okinawa ovat matkakohteina tärkeimpiä. Riukiusaaret on jaettu kahteen kahteen hallintoalueeseen, joista toinen on Okinawan prefektuurin pohjoisemmassa sijaitseva Kagoshiman prefektuuriin.

Naha-Okinawa-Riukiusaaret-Expedia

Okinawan pääkaupunki Nahan keskustaa © Expedia

Naha-Okinawa-Riukiusaaret-Expedia

Myös pääkaupunki Nahassa voi nauttia Okinawan rannoista © Expedia

Riukiusaarten synkkä sotahistoria

Riukiusaaret kaikessa kauneudessaan pitävät sisällään myös osia synkästä lähihistoriasta, nimittäin toisesta maailmansodasta. Yli 100 000 japanilaista ja 13 000 yhdysvaltalaista sai surmansa Okinawan taistelussa, jonka seurauksena Yhdysvallat otti Okinawan saaren haltuunsa. Okinawa palautettiin Japanin hallintaan vasta vuonna 1972, ja siellä on vielä tänäkin päivänä toiminnassa oleva Yhdysvaltain sotilastukikohta, jonka asema on Riukiusaarilla jatkuva keskustelun ja kritiikin aihe. Okinawalla pääsee myös tutustumaan toisen maailmansodan muistomerkkiin.

Riukiusaarten 1,5 miljoonaa asukasta pitävät kollektiivisesti hallussaan myös yhtä erittäin mielenkiintoista ennätystä: saarilta ovat nimittäin kotoisin keskimäärin maailman pitkäikäisimmät ihmiset! Mikä mahtaa olla Riukiusaarten asukeiden pitkän iän salaisuus? Lähde seikkailulle tai rentoutumaan Okinawan ja Riukiusaarten uskomattomille rannoille, ja kenties saat selville myös Riukiusaarten väen salaisuuden pitkään ikään. Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

Okinawa-Riukiusaaret-Expedia

Eternal Flame of Peace Okinawan Peace Memorial Parkissa © Expedia

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*