New York

New York on loistava kohde kaikenlaisten ostosten tekoon. Kaupungissa järjestetään maailmankuulut muotiviikot, siellä on tunnettuja tavarataloja ja mitä koristeellisimpia näyteikkunoita. Fifth Avenuen hienostorouvista SoHon trendsettereihin ja Chinatownin räväköihin näyteikkunoihin – kaupungista löytyy takuuvarmasti kaikille jotakin.

New Yorkissa ei ole mitään tiettyä shoppailualuetta, vaan koko Manhattanin saari (sekä enenevissä määrin myös Brooklynin ja Queensin alueet) muodostuu sekalaisista alueista, joissa putiikit ja ravintolat, baarit ja brownstone-rakennukset sekä asunnot ja tavaratalot elävät kaikki sopusoinnussa keskenään. Vaikka minulla onkin muutamia hyväksi havaittuja suosikkikohteita eri tarkoituksia varten, kehotan sinua pitämään silmäsi auki. Koskaan ei nimittäin voi tietää, millaiseen taianomaiseen kauppaan voi törmätä keskellä vilkasta katua tai rauhallisemmilla mukulakivikujilla.

Chelsea Market on pääasiassa kulinaristien kohde, mutta siellä kannattaa vierailla, vaikkei vatsasi kurnisikaan. Chelsea Marketilla on loputtomasti eri vaihtoehtoja: australialaisia lihapiiraita Tuck Shopissa (suosikkini on thaimaalainen kanacurry), ylellistä grillattua juustoa ja maitoa Chelsea Creamlinessä sekä kaupungin parhaita tacoja Los Tacos No. 1:ssa. Vaikket olisikaan nälkäinen markkinoilla vieraillessasi, voit silti ostaa varastoon italialaista juustoa ja leikkeleitä Buon Italiasta tai erikoisempia mausteita Spices and Teasesta. Jos kulinaariset nautinnot eivät houkuttele sinua lainkaan, suuntaa Artists & Fleas -kauppaan tutkailemaan erilaisia käsitöitä koruista paitoihin ja omalaatuisiin meikkipusseihin. Henkilökohtainen suosikkini Chelsea Marketilla on Posman Books, josta löytyy laaja kokoelma kirjoja ja kortteja sekä hurmaava valikoima New York -teemaisia teoksia. Kun olet saanut tarpeeksesi markkinoista, tee kävelyretki High Linelle, jolle pääset suoraan pohjoispuolella olevalta 10th Avenuen uloskäynniltä.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Chinatownissa tuntuu siltä, kuin olisit astunut yhtäkkiä eksoottiseen maahan. Yhden dollarin hintaisia possunyyttejä, värikkäitä lohikäärme- ja tähtihedelmiä, kasoittain vain kiinaksi nimettyjä hienonnettuja yrttejä, jättiläishummereita akvaarioissa – Chinatown on maailma, jota täyttävät kirpeät mausteet ja kaoottiset kadut. Löydät vähän kaikkea Canal Streetiä ympäröiviltä kujilta: design-laukkujen kopioita, kaiken parantavia yrttejä sekä eksoottisia hedelmiä ja vihanneksia, joita ei Manhattanilla muualla myydä. Vain 10 dollaria maksava jalkahieronta tarjoaa todennäköisesti parhaan vastineen Chinatownin kävijän rahoille. Salongit eivät ole hääppöisempiä, mutta niissä on mukava pysähtyä lataamaan akut ja rentoutumaan ennen ostoskierrokselle paluuta.

Processed with VSCO with c1 preset

Bedford Avenue Williamsburgissa saattaa olla Brooklynin trendikkäimpiä ostosalueita, mutta itse suosin Greenpointin Franklin Streetiä, joka on vain 20 minuutin kävelymatkan päässä pohjoiseen McCarren Parkin läpi. Älä jätä väliin työntekijöiden koostamaa kirjavalikoimaa WORD-kirjakaupassa, upeita vintage-löytöjä People of 2morrowissa tai vaatteita ja asusteita taiteilijoiden pyörittämässä Wolves Withinissä. Dandelion Wine on sievä viinikauppa, josta voit ostaa itsellesi pullon matkaan! Jos kuitenkin haluat pysyä Williamsburgissa, älä epäröi kulkea joen suuntaan kulkeville kaduille. Täältä löytyy sekä suosittuja ketjukauppoja, kuten JCrew, Madewell, American Apparel ja kattobaarillinen Urban Outfitters, että myös Brooklynistä lähtöisin olevia suosikkeja, kuten koruja myyvät Catbird ja Mociun sekä alkuperäiset Artists & Fleas ja Bedford Cheese Shop -liikkeet. Jos olet lauantaina East Riverin rannalla, sinun kannattaa käväistä Smorgasburgissa tutustumassa monipuoliseen valikoimaan erilaisia herkkuja. Sunnuntaina taas kannattaa käydä tutustumassa Brooklyn Flean antiikki-, huonekalu-, vintage-vaate- ja käsityötarjontaan. Suuntaa A&G Merchiin, josta löytyy laaja valikoima kodinesineitä. Täältä löydät upeita käsintehtyjä sohvia ja pöytiä sekä hyvän valikoiman matkalaukkuun mahtuvia Brooklyn-teemaisia laseja, astioita ja tyynyjä. Jos tarvitset taukoa shoppailusta, mene indie-elokuvia esittävään Nitehawk-elokuvateatteriin, jossa tarjoillaan esitysten aikana terästettyä jäätelösoodaa ja muita herkkuja.

williamsburgbedfordavenue

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

SoHo on kaikenmuotoisten ja -kokoisten shoppailijoiden paratiisi. Broadwayltä löytyvät kaikki suursuosikit, kuten Bloomingdales, Topshop, H&M ja Zara. Lisäksi alueella on monia muita liikkeitä, kuten JCrew ja COS Prince Streetillä sekä Kate Spade Mercer Streetillä. Jos etsit uusia pokia, suuntaa Warby Parkeriin, ja jos olet käytettyjen kirjojen tai kierrätysaarteiden perässä, mene Housing Works Bookstore Caféhen ja sen naapurissa olevalle voittoa tuottamattomalle kirpputorille, jonka tuotto menee AIDSia sairastaville newyorkilaisille. Vähän etelämmästä löytyy omalaatuisempia kauppoja, kuten Nike LAB, Reformation sekä Opening Ceremony ja sen Instagram-kelpoiset portaat. Kodintavaroille omistettuja liikkeitä ovat CB2, Dwell sekä Room & Board. Jos olet makeiden herkkujen perään, pysähdy talvella Balthazarissa nappaamassa mukaasi hasselpähkinäkaakao ja kesällä Ladureessa nauttimassa macaroneja paikan viehättävällä sisäpihalla.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Post By – Christine Amorose – http://www.cestchristine.com/

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*