Hollanti

Viisi syytä vierailla Rotterdamin Markthal-kauppahallissa

Jos rakastat ruokaa, etkä ole vielä käynyt Rotterdamin Markthalissa, tee se pikimmiten. Valtava ruokahalli on täynnä pieniä ruokakojuja ja suuria ravintoloita, joista kaikille tärkeintä on ruoasta nauttiminen.

Markthal sijaitsee Rotterdamissa osoitteessa ds. Jan Scharpstraat 298 lähellä Rotterdam Blaak -rautatieasemaa. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja ja tarkistaaksesi aukioloajat.

Tämä artikkeli esittelee sinulle lyhyesti viisi suosikkiruokapaikkaamme.

Culy

1. LIHAA DE GROENE WEGILTÄ

Laadukkaan lihan ostaminen kotona tehtävää ateriaa varten on yksi viikonlopun kohokohdista. De Groene Weg on luomulihakauppa, jossa lihat leikataan odottaessasi sopivan kokoisiksi paloiksi. Tämän perinteisemmin tuotettua ja tuoreempaa ei liha voi olla.

Ja nyt kun olet saanut mukaasi lampaankylkeä tai naudan entrecôtea, mikset ostaisi samalla voileivän? Kauppahallissa myytävien Le Perronin luomuvoileipien liha tulee samaiselta luomuteurastamolta.

Schermafbeelding-2016-03-11-om-11.59.16

2. PATISSIERIN MAKEAT HOUKUTUKSET

Patissierilla on kaikkea macaroneista karkkeihin ja éclaireista täytekakkuihin. Suosikkejamme ovat kuitenkin financier-leivokset esimerkiksi suklaan, kermaisen kuorrutteen ja praliinitäytteen kera.

1401163_736698103093129_802586194224112192_o

3. LEIPÄÄ LE PERRONILTA

Tom ja Yvonne Zopfi leipovat kauppahallissa Le Perronin luomuleipää. Tarjolla on aitoja ranskalaisvaikutteisia sämpylöitä. Ota mukaasi myös taivaallisia täytettyjä ja esipaistettuja leipiä.

2014-10-16 11.54.41 kopie

4. BASKILAISEN KEITTIÖN PINTXOT

Aidon espanjalaisen ruoan valmistaa parhaiten Basq Kitchen. Kokki Alvaro Martínez valmistaa lounaan ja illallisen, jotka ovat täynnä baskilaista makua ja joita voi nautiskella myös viinin kera. Perinteisiin ruokalajeihin kuuluvat iberialainen kinkku ja mustekala sekä ah, niin herkullinen sarteneko, joka on alhaisella lämmöllä paistettu kananmuna paprikan, perunan ja laardivaahdon kera.

Jätä tilaa myös jälkiruoalle. Voit valita baskilaisen leipävanukkaan vaniljajäätelöllä tai manzanan, eli paistetun omenan hasselpähkinäjäätelöllä.

Photo: Martijn Oorthuis [www.oorthuisfotografie.nl]

5. JAMIE’S ITALIAN

Jamie Oliver on löytänyt tiensä myös Rotterdamiin! Tai oikeammin hänen ravintolansa on. Ideana on tunnelmallinen lähiravintola, jonka inspiraationlähteenä toimii italialainen ruokapöytä. Hinnat ovat edullisia ja tunnelma rento, mutta tärkeintä on, että ruoka on tuoretta, yksinkertaista ja korkealaatuista. Ruokalistan ovat koonneet Jamie Oliver ja hänen mentorinsa Gennaro Contaldo.

Jamies-Italian-Rotterdam3

Post By – Culy – @culynl

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*