Modernia taidetta ja kulttuurihistoriaa Espoossa

Museot Espoossa vetävät vertoja Helsingin museotarjonnalle. Tapiolan kulttuurikeskus on tunnettu museokeskus, jossa sijaitsee kuuluisa modernin taiteen museo Emma ja useampi kulttuurihistoriallinen museokohde.

Espoon museot taide on keskittynyt Tapiolaan, jossa sijaitsee sekä Espoon kulttuurikeskus että näyttelykeskus WeeGee. Tapiolan kultuurikeskuksessa on kulttuurihistoriallinen Kaupunginmuseo KAMU, joka kertoo alueen ja Suomen historiasta elävästi ja toiminnallisesti. Näyttelykeskus WeeGee tarjoilee paitsi modernia taidetta ja näyttelyitä ja esittävää taidetta.

Kulttuurikeskuksen takana on myös tunnettu Futuro-talo, joka on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema. Lisäksi Tapiola keskuksessa sijaitsevat Espoon kulttuurikeskus ja Tapiolan Sinfonietta sali, jotka tarjoilevat muun muassa tanssia ja teatteria.

Espoon museot

Kuva: wikipedia

Museot Espoo pitää sisällään myös taidetta esittelevän Gallen-Kallelan Museon, Helinä Rautavaaran etnografisen museon sekä Suomen kello museon ja lelumuseon.

Modernin taiteen museot Espoossa

Näyttelykeskus WeeGee on Espoon museoiden ja modernin taiteen keskittymä, jossa ovat Espoon moderin taiteen museo EMMA, Espoon kaupunginmuseo KAMU sekä lelumuseo ja kellomuseo.

Modernin taiteen museo EMMA on kuuluisa modernin taiteen keskus ja Suomen suurin taidemuseo. Modernin ja esittävän taiteen helmi tarjoilee ympäri vuoden mielenkiintoisia kokemuksia ja EMMA vetää vertojaan Helsingin Kiasmalle. EMMA tarjoilee vuosittain mielenkiintoisia näyttelyitä, työpajoja, näytöksiä, luentoja ja opastuksia.

Espoon museot

kuva: Pixabay by Hermanni

EMMAn näyttelyt ovat useimmiten suomalaisilta taiteilijoita, mutta mukaan mahtuu myös ulkomaalaisia näyttelyitä. Tällä hetkelllä EMMAssa on meneillään Elina Vainon ja John Kornerin yksityisnäyttelyt sekä muutama kokoelmanäyttely. Viikoittain EMMAssa järjestetään EMMA Talks -tilaisuuksia, joissa keskustellaan ajankohtaisista näyttelyistä ja niiden teemoista – suosittelemme!

Espoon museot tarjoilevat tekemistä koko perheelle

Tapiolan kulttuurikeskus on monipuolinen museoiden ja tapahtumien keskus. Espoon modernin taiteen museon lisäksi keskuksessa on Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo.

KAMU kertoo tarinoita Espoon historista ja esittelee erikoisnäyttelyitä. Espoon museo elävä museo, jossa saa katsoa, koskea ja kokeilla. Espoon kaupunginmuseo onkin erinomainen kohde lasten kanssa.

Lapsia kiinnostava museo on varmasti myös Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, joka avaa leikkikulttuurihistoriaa hauskasti ja interaktiivisesti. Museossa on pysyvä näyttely suomalaisista leluista sekä vaihtelevia näyttelyitä. Myös kellomuseo voi kiinnostaa perheen pienempiä. Kellomuseossa on perusnäyttely, jossa on esillä historiallisia kelloja ja kellokoneistoja. Lisäksi vierailijat voivat tutustua kellosepän verstahuoneeseen.

museot espoo

Kuva: wikipedia

Jos suunnittelet matkaa Etelä-Suomeen ja vierailua Espoon museoissa, katso parhaimmat hotellit alueella Expedian sivuilta.

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*