Montana, rakkaudella (ja ilman teknisiä vempaimia)

Viimeisestä vierailustani Montanaan on nyt vierähtänyt muutama kuukausi, ja sydämeni toipuu matkasta edelleen. Montanassa on jotain sellaista, joka vetää puoleensa ja jonka vuoksi sinne on pakko palata. Tämä vetovoima on saanut ihmiset jopa muuttamaan osavaltioon pysyvästi.

Missoulan ja Glacierin vuoriston välillä on useita paikkoja, joissa on pakko pysähtyä ja uppoutua maisemaan. Jos haluat irtioton normaalista elämänrytmistä ja kokea hitaan matkanteon seesteisyyden, Montana on sinulle juuri oikea kohde. Seuraavassa muutama hyvä syy sille, miksi sinun pitäisi suunnata Montanaan.

10-1-montana

Kulttuuri

Sanon tämän nyt sekä newyorkilaisena että etnisestä taustasta tulevana naisena: Montanassa ei tunnu olevan kovin paljon vaihtelua. Tämä on totta suuremmista paikkakunnista puhuttaessa, mutta Montanan asukkaista ja kulttuurista löytyy silti runsaasti monipuolisuutta. Osavaltiolla on ainutlaatuisia tarinoita, rikas historia ja kauniita ihmisiä, jotka eivät vaadi huomiotamme, mutta ansaitsevat sen.  Paras keino aloittaa perehtyminen Montanan historiaan on tutustua alueella elävien alkuperäisasukkaiden kulttuuriin. Tartu tilaisuuteen, jos sinulla on mahdollisuus kokea pow-wow-tanssijuhla, osallistua intiaanireservaatin kiertomatkalle tai edes puhua Montanan alkuperäisasukkaan kanssa. Nämä hetket syvensivät kiintymystäni Montanaa kohtaan ja antoivat myös tilaisuuden nähdä osavaltio aivan uudessa valossa.

10-2-montana

Lehmityttöjen taikaa

Jätä puhelimesi rauhaan ja suuntaa ranchille päästäksesi lähemmäs kauniita montanalaisia hevosia. Saatatpa tavata samalla myös muutaman cowboyn. Mielestäni mikään ei kuitenkaan herätä kunnioitusta enemmän kuin cowgirlien taidonnäytteiden seuraaminen. Ei millään pahalla, pojat, mutta nämä vahvat, taitavat ja mitään pelkäämättömät naiset ovat minulle se ainoa oikea inspiraationlähde.

10-3-montana

Auringonlaskut

Olitpa sitten vuorilla, laaksoissa tai tasangoilla, muista pysähtyä katsomaan auringonlaskua. Paras tapa ihailla auringonlaskua on istua kavereiden kanssa nuotion ääressä, mutta vaikka olisit liikkeellä yksin, et tule pettymään.

10-4-montana

Glacier National Park

”Mantereen kruunuksi” tituleeratun Glacierin kansallispuiston kauneus ja luonto saavat sanattomaksi eikä puiston tärkeyttä voi kuvata vain muutamalla sanalla. Puiston internetyhteyden ulottumattomissa olevat alueet ovat oikea siunaus, sillä näin pääset eroon kaikista häiriötekijöistä ja voit vain nauttia luontoäidin uskomattomasta aikaansaannoksesta. Tämä paikka on ehdottomasti teknisen taukosi arvoinen. Kansallispuisto on vain yksi syy sille, miksi sinun pitäisi rakastua Montanaan.

10-5-montana

Odottamattomia kohtaamisia

Laita kaikki laitteesi pois ja pidä silmällä ympäristöäsi vaellellessasi Montanan luonnossa. Turvallisuus on tärkeintä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä vastaan voi tulla – karhut ovat vain yksi esimerkki.

Kaikki kohtaamiset villieläinten kanssa eivät ole näin pelottavia. Aina kannattaa pitää riittävä välimatka mihin tahansa eläimeen, mutta kohtaamiset ovat myös sen verran muistettavia, ettet halua vain kävellä ohi puhelimeesi syventyneenä.

10-6-montana

Elektroniikan syrjään jättämisestä ja montanalaisen luonnon nauttimisesta sellaisenaan saan kiittää Glacier Guidesin oppaita, jotka saivat minut ulos luontoon ja adrenaliinini virtaamaan!

10-7-montana

Yöpyminen Flathead Lake Lodgessa herätti sisäisen lehmityttöni, ja majoittuminen kansallispuistossa olevassa Lake McDonald Lodgessa oli rentouttava kokemus.

Hae lisäinspiraatiota Montanan matkallesi Twitteristä ja Instagramista hashtagilla #PictureMontana.

Mitkä ovat suosikkitapojasi pitää taukoa modernista maailmasta lomaillessasi?

 

Carol Cain

Carol Cain on matka- ja ruokabloggaaja, joka jakaa mielellään niin yksin kuin perheenkin kanssa tehtyjä seikkailukokemuksiaan toiveenaan inspiroida muita. Brooklynistä alun perin tuleva Carol on opiskellut ja asunut Yhdysvaltojen ulkopuolella, mikä on vain ruokkinut hänen kaukokaipuutaan. Hänen matkakertomuksiaan on julkaistu niin painetuissa kuin verkossakin ilmestyvissä julkaisuissa. Hän on myös esiintynyt niin espanjan- kuin englanninkielisilläkin kanavilla, esimerkkeinä Telemundo, CBS, NBC ja ABC. Käy tervehtimässä Carolia hänen Twitter-tilillään!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*