Mitkä ovat uudet Michelin-ravintolat Pohjolassa?

Michelin-opas: Olemme valinneet neljä uutta Michelin-ravintolaa, joiden lähistöltä löydät kiehtovia luonto- sekä kulttuurielämyksiä ravintoloiden tarjoamien ainutlaatuisten ruokaelämysten ohella.

Rakastatko hyvää ruokaa, ainutlaatuisia elämyksiä sekä skandinaavista gastronomiaa? Luomme katsauksen neljään uuteen Michelin-ravintolaan, jotka toimivat hurmaavissa pohjoisen kaupunki-idylleissä.


Siitä on jo ehtinyt kulua monia vuosia, kun ensimmäinen Michelin-tähti saapui Pohjolaan.

Tanskassa, ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin jo vuonna 1983. Tämän jälkeen lukuisat muutkin pohjoisen ravintolat ovat saaneet vastaavan kunnian – tänä päivänä Pohjolassa on kaikkiaan 58 Michelin-ravintolaa.

Kun Pohjolan ruokataivaalla tuikkii näin monta Michelin-tähteä, voi huoletta todeta, että olemme erinomaisesti profiloituneet herkullisten ruokaelämysten tarjoamisen erikoisosaajiksi.

Kun ateria on syöty ja gastronomian nälkäsi tyydytetty, voit keskittyä sielunravinnon nauttimiseen. Siksi olemmekin kehittäneet tämän oppaan, jossa esittelemme neljä tarkasti valittua Michelin-matkakohdetta:


Henne Kirkeby Kro Tanskassa: Paikallisia raaka-aineita Länsi-Jyllannin idyllissä

henne-kirkeby-kro

c: hennekirkebykro.dk

Ensimmäinen esittelemämme ruokailukokemus Michelin-oppaassamme sijaitsee pienessä Hennen maalaiskylässä läntisessä Jyllannissa, vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Pohjanmeren rannalta.

Vuonna 2017 Henne Kirkeby Kro:lle, eli suomalaisittain, Hennen kirkonkylän krouville, myönnettiin jo toinen Michelin-tähti, joten ravintola nousi arvostettuun kahden tähden Michelin-ravintoloiden kategoriaan.

Ravintola tarjoilee maukkaita, klassisia ruoka-annoksia, jotka valmistetaan paikallisista ruoka-aineista. Henne Kirkeby Kro:ssa vieraileminen antaa mahdollisuuden Jyllannin rantadyyneihin tutustumiseen, ja pitkiin kävelyretkiin länsituulen puhaltaessa hiuksiin.


Haluatko käydä vierailulla Henne Kirkeby Kro:lla?

Erinomaisten ruokaelämysten lisäksi, Hennen kylä tarjoaa idyllistä maaseudun rauhaa, kaunista luontoa rannalla, josta löydät viihtyisiä sekä romanttisia hotelleja.


Sabi Omakase Norjan Stavangerissa: Pieni ravintola, suuret sushielämykset!

Stavangerin Sabi Omakase sai juuri ensimmäisen Michelin-tähtensä, ja on siten kaupungin toinen ravintola, joka on saanut osakseen vastaavan kunnian.

sabi-omakase-restaurant-stavanger

c: omakase.no

Sabi Omakase erottuu joukosta tarjoamalla menussaan ainoastaan sushia. Jos siis tunnet jonku, joka todella rakastaa sushia, on Sabi Omakase epäilemättä täydellinen ruokaelämys hänelle!

Jos haluat olla varma, että saat varattua pöydän, on erittäin tärkeää olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ravintolassa on tilaa ainoastaan yhdeksälle hengelle kerrallaan. Kaikki istuvat ravintolassa saman pöydän ääressä, vain muutaman metrin päässä sushikokista, joka valmistaa ruoan vieraiden silmien edessä.

Michelin-ravintolat ovat vain pieni osa siitä, mitä Stavangerilla on vierailleen tarjota. Kaupungin ympäristöstä löydät useita Norjan suosituimpiin kuuluvia luontokohteita.


Oletko menossa Stavangeriin?

Gastronomisia elämyksiä luonnonihmeiden ympäröimänä. Tutustu Stavangeriin sekä kaupungin tarjoamiin yöpymismahdollisuuksiin täällä.


PM & Vänner Växjössä: Pohjoismaisia annoksia Smålandin ruotsalaisessa idyllissä.

pm-och-vanner-vaxjo

c: pmrestauranger.se

Vuonna 2016 oli Ruotsissa ensimmäinen kerta, kun ravintolalle Tukholman, Göteborgin tai Malmön ulkopuolella myönnettiin Michelin-tähti.

Sen tähden sai ravintola PM & Vänner. Vuonna 1992 perustettu ravintola on edelleen perustajansa omistuksessa.

Ravintolassa voit nauttia lukuisia hienostuneita sekä erikoislaatuisia pohjoismaisia ruokia, joista jokainen on tavanomaisuudesta poikkeava makuelämys.

Ravintolan filosofia on yksinkertainen: Inspiraatio ruokaan saadaan Ruotsin metsistä, järvistä sekä niityiltä. Sen vuoksi suurin osa ravintolan käyttämistä raaka-aineista tuleekin Smålandin alueelta.

Växjö on hurmaava kaupunki, joka soveltuu erinomaiseksi lomakohteeksi niin lapsille kuin aikuisillekin. PM & Vännerin ruokaelämyksen ohella, löytyy kaupungista esimerkiksi oivallisia mahdollisuuksia tutustua tämän Smålandin tärkeimmän kaupungin historiaan. Rantabulevardi, historialliset kirkot ja rakennukset – kulttuuria ja luontoa löytyy moneen makuun. Växjö on todellinen ruotsalaisidylli!


Ruoka ja kulttuurielämyksi Smålandissa?

Mikäli suunnittelet reissua Växjöön, löydät yöpymismahdollisuudet täältä.


Ravintola Kaskis Turussa: Suomalaisedustusta Skandinaavinaapureiden joukossa

kaskis-turku-restaurant-finland

c: kaskis.fi

Suomessa on yhteensä 20 Michelin-ravintolaa, joista kaikki sijaitsevat Helsingissä, yhtä lukuun ottamatta.

Ainoana Helsingin ulkopuolella sijaitsevana Michelin-ravintolana Turun Kaskis ansaitseekin erikoismaininnan oppaassamme.

Kaskis on 2014 perustettuna kohtalaisen nuori ravintola, jossa on asiakaspaikkoja noin 36 ihmiselle. Kaskis on erityisen tunnettu kuuden ruokalajin menustaan, joka takaa sinulle täyden vatsan ja iloisen mielen.

Kaskiksen ruoka on valmistettu pääosin suomalaisista raaka-aineista ja yrteistä perinteitä kunnioittaen sekä parasta koti- ja ulkomaista lihaa käyttäen.

Tämä Suomen entinen pääkaupunki on tunnelmaltaan erittäin rento sekä viihtyisä. Turulla on tarjota muun muassa kaunista luontoa ja siistejä rantoja, joista molemmista täydellinen esimerkki on Ruissalon luonnonsuojelualue. Muihin Turunseudun nähtävyyksiin kuuluu tietenkin vaikuttava Turun Linna sekä kaupungin lähistöllä, Naantalissa, sijaitseva Muumimaailma.


Pohjoismaista ruokaa ja kotimaisia kulttuurielämyksiä?

Turku on keskiaikaisine nähtävyyksineen ja eläväisen luonteensa ansiosta erinomainen matkakohde. Lue lisää Turusta täällä!


 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*