Mitä ulkomailla asuvat suomalaiset kaipaavat Suomesta?

Siinäpä polttava kysymys. Suomessa asuessa sitä kun tottuu tietynlaiseen ruokaan ja tietynlaisiin tapoihin. Olipa kyseessä ruisleipä, salmiakki tai sauna, ulkomailla asuvilta suomalaisilta löytyy se oma suomalainen bravuuri, jota kaivataan jopa maapallon toiselta puolen. Mitä nämä asia ovat? Kuusi suosittua bloggajaa vastaa.

New Yorkissa ja Pariisissa asustanut Laura de Lille -blogin Laura Pollari :

Suomalaista saunaa on aina ikävä, asuin missä vain. Vain kunnon löylyissä rentoudun täysin!

9701401123_e32fd39421_k

Kuva: Jukka

Vuoden 2013 MasterChef-kilpailun voittaja ja Truly Kira -blogin kirjoittaja, Kira Åkerström-Kekkonen :

Vuodenaikoja. Minusta on ihana seurata vuodenaikojen vaihtumista, varsinkin keväällä kun kaikki herää pitkän talven jälkeen eloon.

15517459434_c6c75d89ae_k

Kuva: Timo Newton-Syms

Lontoossa asuva Anna Vanhanen ja Mungolife-blogin kirjoittaja:

Ystäviä, perhettä, koiria ja ruisleipää. Tosin ruisleipää on pakkanen täynnä, eli sanon tähän että koiriani, koska ystävien ja perheen kanssa voi aina skypettää. 

4720819408_3b0dbbd93f_b

 Kuva: Ville Oksanen

Salamatkustaja-blogia kirjoittava ja Islannisa asustava Satu Rämö :

Kirjastoja, kirjakauppoja ja mahdollisuutta nähdä suomalaista teatteria. Pystyn ostamaan suomalaisia sähkökirjoja ja katsomaan dvd-leffoja, mutta joskus olisi ihanaa poiketa katsomana joku hyvä näytelmä omalla kielellä ja uppoutua tuntikausiksi kirjaston hyllyjen tarjontaan. Niinpä aina kun käyn Suomessa, ovat reissujen omia kohokohtiani (sukulaisten ja ystävien tapaamisen lisäksi) hengailu suomalaisilla torikahveilla ja yksinäiset iltapäivät kaupunginkirjastossa.

9314701911_971e6fceec_k

 Kuva: Katja Nevalainen

Enkelten kaupungin haltuun ottanut valokuvaaja-bloggaaja Marika Valdez :

Kaipaan perhettäni ja parhaita ystäviäni. Kun aikaa on kulunut enemmän ja enemmän siitä kun on muuttanut pois Suomesta, tuntuu kuin asioita ja ruokaa kaipaa koko ajan vähemmän. Jos pitäisi yksi kuitenkin valita niin se olisi Suomen valoisat kesät.

39774536_5a3e8c4af7_o

 Kuva: Staffan Enbom

Etelä-Norjassa asusteleva Kalastajan Vaimo -blogia kirjoittava Johanna Alvestad :

Kotkaa, sillä perhe asuu siellä. Kaipaan myös kahvittelua isin kanssa.

752722069_7abc810e09_b

Kuva: Aleksi Pihkanen

Vuodenajoista, saunoista, torikahveista, ruisleivästä, valoisista kesistä ja kahvitteluhetkistä isin kanssa – niistä on ikimuistoiset suomalaiset hetket tehty.

1
2

2 Comments

  1. Venla 08/04/2015 Reply

    Tällä hetkellä reilut kaks kuukautta Bulgariassa asuneena kaipaan eniten poikaystävää, ulkona asioimisen ja muiden kanssa juttelun helppoutta ja dippikastiketta! Samoja asioita pohdiskelin kuukausi sitten, tässä laajempi postaukseni aiheesta: http://breezesfrommyatlas.blogspot.com/2015/03/kaipauksia-suomesta.html

  2. Elina Eronen Piper 08/04/2015 Reply

    Hassua, että mainitsit dippikastikkeen, sillä ulkomailla asuessani se nousee myös omalle listalleni ruoista, joita kaipaan! Ruisleivän, Fazerin, mannasuurimoiden, salmiakin ja metsämansikoiden ohella =D

    Kiitos myös postausvinkkauksestasi! Hanavesi on asia, jonka uskon nousevan monen listalle, sitä kun ei aina muista arvostaa!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*