Mirvan muotietiketti – muotiekspertin opas muotiviikkoihin

Muotiviikot ovat ikivanha käsite muotipiireissä, mutta sitäkin uudempi ja halutumpi konsepti modernin matkailijan sanakirjassa. New Yorkiin, Lontooseen, Milanoon ja Pariisiin matkustetaan vuoden ympäri, mutta syksyisin kohteet vetävät puoleensa enenevissä määrin muodista kiinnostunutta kansaa. Kuka sen parempi jakamaan vinkkejä muodin mekkojen menosta ja meiningistä kuin itse muotiviikkojen konkari, filosofian tohtori, toimittaja ja konsultti sekä Suomeen muotilehti ELLE:n lanseerannut entinen päätoimittaja, Mirva Saukkola. Tämä 44-vuotias uunituoreen & juurijulkaistun Etiketti – Käytösopas arkeen ja juhlaan -kirjan kirjoittaja tykkää paitsi nauttia tryffelipastaa Milanossa, kertoo myös missä järjestää tapaamisia Lontoossa, kuinka minglata muotiväen kanssa New Yorkissa ja missä ravintoloida muodikkaasti Pariisissa.

mirva_louis_vuittonin_näytöksessä

Kuvalähde: Mirva Saukkola

Suosikkiravintolasi New Yorkin, Lontoon, Milanon ja Pariisin muotiviikkojen aikaan?

New Yorkissa suosikkini ovat Standard- ja Mercer-hotellien baarit & ravintolat, sillä niissä on todella helppo verkostoitua muun muotiväen kanssa. Brunssi ABC Kitchenissä taas on mukavan rentouttava hetki keskellä kiirettä!

3498875530_d180aa5eda_o

Kuvalähde: H.L.I.T

Milanossa rakastan nauttia illallista Giacomo Arangorio -ravintolassa: kaupungin upein näkymä suoraan Duomolle + täältä saa ihanaa tryffelipastaa. Four Seasonsin aulabaari pianisteineen on myös ehdoton kohtaamispaikka etenkin Versacen näytöksen jälkeen.

47598369_e0f226543b_b

Kuvalähde: Chris Yunker

Pariisissa viihdyn erityisen hyvin vasemman rannan Saint Germain des Près’ssä. Siellä mukava kohtauspaikka on jo Sartren ja de Beauvoirin suosima Café de Flore. Ruokapaikoista myös tyylikäs La Societé kuuluu suosikkeihini. Ja toki lepohetki Laduréella kuuluu asiaan (pidän eniten rue Bonaparten kahvilasta). Macaronien sijaan tilaan kuitenkin usein paikan ihanan tryffeliomeletin.

25521343_c6bde12a1e_b

Kuvalähde: Sergeymk

Lontoossa olen pyörinyt vähiten, mutta Claridge’sin iltapäivätee on minusta loistopaikka tapaamisille.

8466832733_203052247c_b

Kuvalähde: Finedining Indian

Suosikkikaupunkisi tästä muotiviikkojen nelikosta?

Ennen olisin sanonut klassisesti Pariisi, mutta asuttuani tänä keväänä New Yorkissa kaupungin energia avautui minulle ja rakastuin siihen.

14165907121_1664e45de8_k

Kuvalähde: Sopasnor

Miten eri kaupunkien muotiviikkojen tunnelma ja ilmapiiri eroavat toisistaan?

Paljon. Kaikissa on puolensa. NYC:ssä ollaan melko käytännönläheisiä, Lontoossa bongataan nousevia kykyjä ja Milanossa ihaillaan ylellistä muotia, mutta toisaalta myös italialaista käsityötaitoa parhaimmillaan. Pariisissa muoti on taivaallisimmillaan: se nähdään enemmän tai vähemmän taiteena.

9973808444_2e59cbcd7f_o

Kuvalähde: Mainstream

Minkä vinkin antaisit muotiviikoilla vieraileville?

Valmistaudu hyvin ja varaa aikaa yöuniin, sillä unohtumattomista näytöksistä nauttiminen vaatii myös energiaa. Varaudu kunnon kengillä, vaikka vaihtaisitkin näytöspaikan lähellä korot jalkaasi. Takseja ei aina saa kuin todella hyvällä tuurilla ja tiukka aikataulu vaatii ripeää liikkumista paikasta toiseen.

2523850032_566951a217_b

Kuvalähde: Kenny Louie

Minkä kaupungin muotiviikosta nautit eniten?

Pariisi on kulunut vastaus, mutta siellä toimivat kaikkein klassisimmat muotitalot. Näin ollen myös viikot huipentuvat sinne.

382733164_37b7fa3fb9_b

Kuvalähde: Art Comments

Oletko ikinä matkustanut ulkomaille muotiviikkojen perässä tai törmännyt muotiviikkojen vilinään kaupunkilomallasi? New Yorkin ja Lontoon syksyiset muotivilinät ovat viittä vaille pulkassa, mutta Milanon ja Pariisin muotiviikkoja odotetaan kuin kuuta nousevaa. Muista tsekata parhaat diilit Expedian sivuilta jos haluat varata muodikkaan viikonlopun muodin pääkaupungeissa!

2
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*