Milwaukeen parhaat ja ajattomimmat puolet

Paljon on muuttunut Milwaukeessa sitten Onnen päivät- ja Laverne & Shirley -televisiosarjojen tapahtuma-aikojen. Kuten Onnen päivien Richie Cunningham, myös Milwaukee on kasvanut vuosien saatossa, vaikka voitkin edelleen pysähtyä tervehtimään Fonzieta esittävää Bronze Fonz -patsasta keskustan Riverwalk-kadulla. Viime vuosina kaupungista on kuoriutunut maailmanluokan lomakohde, jossa voit vierailla tyylikkäissä ravintoloissa ja taidemuseoissa sekä pienpanimoissa ja -tislaamoissa. Kaupungista löytyy lisäksi valikoima huippuluokan majoitusvaihtoehtoja. Kun vihdoin saavut Milwaukee’hen, ensimmäisenä mieleesi pomppaa varmasti kysymys: ”Miksi tulin tänne vasta nyt?”

Toive päästä vierailemaan kuuluisilla Summerfestin musiikkifestivaaleilla toimi kipinänä Milwaukeen-vierailullemme. Tapahtuma on järjestetty viimeisten 35 vuoden ajan joka kesäkuu 11 lavalla 11 päivän aikana. Kyseessä on maailman suurin musiikkifestivaali, ja se järjestetään Michiganjärven rannalla. Summerfestillä pääsee seuraamaan niin uusien tulokkaiden kuin suosittujen huippuesiintyjien keikkoja alle 20 dollarin päivähintaan. Vuosien varrella Summerfestillä ovat soittaneet mm. Steview Wonder, Bon Jovi, Britney Spears sekä countryn jättinimi Tim McGraw. Festivaalilla vierailee vuosittain 800 000 – 1 000 000 kävijää.

1-1-wisconsin

Milwaukee Art Museum on myös pakollinen käyntikohde. Museorakennukseen kuuluu jättimäinen liikuteltava aurinkosuoja, joka muodostuu kahdesta purjeelta näyttävästä valtavasta paneelista, joiden ”siipiväli” on sama kuin Boeing 747 -lentokoneella. Joka aamu kello 10.00 purjeet avautuvat näytöksenomaisesti. Tämä espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan suunnittelema spektaakkeli on ehdottomasti näkemisen arvoinen, olitpa taiteen ystävä tai et.

Vieraile Milwaukeen-reissullasi myös Harley Davidson Museumissa! Tässä museossa voit tutustua William S. Harleyn ja Arthur Davidsonin vaatimattomiin alkuvaiheisiin milwaukeelaisessa konepajassa, josta herrojen pikkuprojekti sittemmin kasvoi yhdeksi planeetan menestyksekkäimmistä moottoripyörätehtaista. Museossa on näytteillä pyöriä ja muuta yrityksen vaiheisiin liittyvää esineistöä. Paikassa on myös virtuaalinen ajohuone, jossa voit kuvauttaa itsesi harrikan selässä, sekä Evel Knievel -stunttivideopeli, jossa voit yrittää hypätä moottoripyörällä hain yli. Elokuvafanit ihastuvat takuulla myös näyttelyyn, jossa voit tutustua kaikkiin Harley Davidson -moottoripyörää esitteleviin elokuviin. Tämä oli suosikkikohteemme koko museossa.

Milwaukee on todellinen olutkaupunki, joten vierailua pienpanimossa ei voi jättää väliin. Nautimme erityisesti tutustumisesta Lakefront Breweryyn, jossa hilpeät ”panimossa suunnistamisen asiantuntijat” viihdyttävät kävijöitä K-18-jutuillaan. He kertoivat meille paikallisesta oluenvalmistuksesta, huolehtien samalla siitä, että tuoppimme pysyivät koko ajan piripintaan asti täynnä.

Toinen tapa sukeltaa Milwaukeen kulinaariseen kulttuuriin on osallistua Milwaukee Food Tourille. Tämän Riverwalkilta alkavan opastetun ruokakierroksen aikana pääsee perehtymään kaupungin saksalaisiin juuriin sekä Usinger’s Sausagen, Wisconsin Cheese Martin ja Mader’s Restaurantin kaltaisiin legendaarisiin ruokapaikkoihin. Viimeksi mainittu on muuten äänestetty Pohjois-Amerikan kuuluisimmaksi saksalaisravintolaksi!

Jos haluat viettää unohtumattoman illan Milwaukeessa, kannattaa suunnata Safe House -baariin, jossa on salakapakan tunnelmaa. Kun olet löytänyt paikan salaisen sisäänkäynnin, sinun on annettava oikea salasana päästäksesi sisään. Ja kun olet selvittänyt tiesi sisään, löydät itsesi keskeltä eriskummallista sisustusta: paikassa on runsaasti kitschimäisiä vakoojaesineitä ja muita eriskummallisuuksia, kuten siirrettävä väliseinä, ihmisiä kumoon sinkauttava lattialuukku ja seinälle ripustettu valtava pulmapeli, joka yleensä sekoittaa maistissa olevien asiakkaiden päät. Samassa rakennuksessa sijaitseva Milwaukee Press Club on myös tutustumisen arvoinen kohde. Kyseessä on Pohjois-Amerikan vanhin edelleen toiminnassa oleva lehdistöklubi, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1882. Klubin seinälle nimikirjoituksensa ovat jättäneet muun muassa sellaiset amerikkalaiset kuuluisuudet kuten Franklin D. Roosevelt, Bette Davis, Babe Ruth ja Barack Obama.

1-2-wisonsin

Vanhasta puheen ollen, kaupungin vanhin cocktailbaari Bryant’s Cocktail Lounge on kiehtova paikka, jonne voit suunnata yömyssylle. Bryant’silla voit valita yli 400 ainutlaatuisen drinkin väliltä. Kun astut sisään tähän tunnelmallisesti 1960-luvun lasvegasilaiseen tyyliin sisustettuun baariin, kerro tarjoilijalle, millaisella tuulella olet. Hän pitää sitten huolen, että baarimikko tekee sinulle juuri siihen tilanteeseen sopivan cocktailin. Tämä on takuulla henkilökohtaisempaa palvelua kuin mitä Fonz ja Richie aikoinaan saivat!

 

The Planet D

Dave ja Deb päättivät kautensa Expedian bloggaajina vuoden 2015 lopussa. He kuitenkin jatkavat seikkailumielen levittämistä ympäri maailman. Tämä 15 vuotta naimisissa ollut pariskunta on viettänyt kahdeksan vuotta liitostaan seikkaillen kaikilla seitsemällä mantereella ja inspiroiden kansainvälistä lukijakuntaansa seuraamaan omia unelmiaan ja astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle. Dave ja Deb ovat elävä esimerkki siitä, että tavalliset ihmiset voivat viettää epätavallista elämää. The Planet D on saanut tilaisuuden työskennellä eräiden maailman huippubrändien kanssa, minkä lisäksi he ovat kiertäneet maailmaa luennoimassa unelmien seuraamisesta ja niiden toteuttamisesta. Kaksikko on ollut usein televisiossa, ja he ovat olleet muun muassa kanadalaisen The National Post -lehden, BBC Travel -sivuston ja National Geographic -julkaisun artikkeleiden aiheina.

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*