Matkustamisen kiehtova maailma

Oletko ikinä miettinyt, miksi matkustat? Tai että mikä matkustamisessa kiehtoo? Kysyimme Suomen suosituimmilta bloggaajilta. Tässä vastaussaldoa…

L.A. Madde -blogin Marika Valdez:

Uusien paikkojen näkeminen. Sitä kuinka et koskaan tiedä mikä odottaa seuraavan kulman takana. Uusien asioiden löytäminen ja kokeminen.

Laura de Lille -blogin Laura Pollari:

Loppumattomat matkakohteet, seikkailun tunne ja yllättävät kohtaamiset.

7928294800_1c12c33480_k

Kuva: Epsos.de

Salamatkustaja-blogin Satu Rämö:

Kaksi asiaa ylitse muiden. 1. Humanistinen puoli: Haluan nähdä, miten muut ihmiset tässä maailmassa asuvat ja elävät. 2. Hedonistinen puoli: Haluan hikoilla maailmalla. Haluan siis nähdä maailmalla hienoja luontokohteita ja kokea niissä jotain tekemistä. Murtomaahiihto Lapissa, vaeltaminen Kaliforniassa, ratsailla Islannissa jne.

Andalusian auringossa -blogin Erja Säkkinen:

Uuden näkeminen ja kokeminen. Sen tajuaminen, että asioita voi tehdä ihan toisinkin ja silti ihmiset elävät ihan toimivaa elämää. Ja ne uudet maut; paikalliset torit, basaarit, epämääräiset ”hole in the wall” –paikat, joista saa huikeita makuelämyksiä.

5302475838_6d65f6c90b_b

 Kuva: Robin Zebrowski

Kalastajan vaimo blogin Johanna Alvestad:

Se inspiroi keräämään parhaita paloja eri tavoista ja kulttuureista omaan arkipäivään. Se helpottaa omaa eloa. 

Life in Finland -blogin Carmen:

Koen itseni elinikäiseksi oppijaksi, joten matkustan oppiakseni. Opimme eri tavalla matkusteltaessa verrattuna tavanomaiseen luokkahuoneeseen tai kirjan lukemiseen.

3432867762_c7d84cd262_bc

 Kuva: Antony Pratap

Rollomixed-blogin Tapsa Alhonsuo:

Matkustaminen on paras tapa yrittää ymmärtää maailmaa. Vaikka en ole ikinä käynyt Euroopan ulkopuolella, olisi maailmankuvani ilman niitäkin reissuja varmasti paljon rajoittuneempi. Voin vain kuvitella, miten se laajenisi edelleen jos pääsisin käymään kauempana. Kun matkustaa kiipeilyn takia, tapaa automaattisesti muunmaalaisia kiipeilijöitä. Päällimmäinen tunne mulla näissä tapaamisista on aina ollut se, kuinka samanlaisia me kaikki ollaan. Totta kai intresseissä, tavoissa ja kulttuureissa on eroja, mutta riippumatta siitä, onko tuttavuus Italiasta, Venäjältä vai Azerbaidzhanista, kiipeilijät ovat todella vieraanvaraisia, liberaaleja ja helposti kohdattavia. Mikään ei paremmin romuta ennakkoluuloja, kuin ihmisten kohtaaminen ihmisinä.

Truly Kira -blogin Kira Åkerström-Kekkonen:

Uuden kokeminen ja eri kulttuurien näkeminen. Matkustaminen on niin hurjan avartavaa.

From pin to pin - 315/365

 Kuva: Sergio Alvarez

Mungolife-blogin Anna Vanhanen:

Uudet paikat ja kulttuurit, mutta myös se, mitä oppii itsestä ja suomalaisuudesta ollessa jossain kaukana kotoa. Rakastan kauniita paikkoja, aurinkoa ja uusia ihmisiä. Matkailu sisältää ne kaikki!

Mama Caffè -blogin Milja Köpsi:

Se on se tunne, mikä syntyy uusien ihmisten, kulttuurien, tapojen ja ruokien löytämisestä. Matkustaminen synnyttää lähtökentällä vapautumisen tunteen, arki jää kentän lattialle lojumaan tarpeettomana. Matkustaminen on tervehenkistä uteliaisuutta ja itsensä sivistämistä.

3643964334_da01fd53bc_b

Kuva: Nosha

Miksi sinä matkustat ja koet uusia kulttuureja? Entä mikä on sinun mielestäsi kiehtovinta matkustamisessa? Kerro ja jaa mietteesi kommenttiboksin puolella. Jos haluat uusia seikkailuja, kurkkaa Expedian parhaimmat diilit.

1
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*