Matkalla Suomessa: Oulun parhaat kahvilat

Suomen viidenneksi suurin kaupunki Oulu on mielenkiintoinen sekoitus modernia kauppa- ja teknologiakeskusta sekä leppoisaa pikkukaupunkia. Monet Etelä-Suomesta Ouluun ensi kertaa matkustavat yllättyvät siitä, kuinka eläväisen ja vilkkaan kaupungin he täältä pohjoisesta löytävät. Oulu on tunnettu ennen kaikkea mukavista asukkaista, Rotuaarista, helposti tunnistettavasta murteestaan ja halvoista pizzoista. Se on kuitenkin paljon muutakin – muun muassa hyvä kahvilakaupunki, jostä löytyy sekä pitkän perinteen että uuden aallon kahvipaikkoja. Ainakin nämä paikat kannattaa katsastaa Oulun reissulla.

cafe
Kuvalähde
 

Cafe Kruda

krudaPakkahuoneenkadulla, samoissa tiloissa tee- ja kahvipuoti Kofeiinikomppanian kanssa toimii suussasulavista raakaleivonnaisista ja vaikuttavasta teevalikoimastaan tunnettu Cafe Kruda. Paikka ei kuitenkaan ole ainoastaan teeihmisille: ammattitaitoiset baristat valmistavat myös laadukkaita erikoiskahveja, ja kahvimaidoksi saa halutessaan niin soija-, manteli- kuin luomumaitoakin. Erikoisempiin juomiin kuuluu esimerkiksi Matcha latte, joka on jauhetusta vihreästä teestä valmistettu maitopohjainen pitkä juoma. Krudassa vallitsee aina lämminhenkinen tunnelma, joka kutsuu jäämään vielä hetkeksi.

Pakkahuoneenkatu 5, Oulu
Kuvalähde

 

Café Rooster

Torikadulle joulukuussa 2013 avattu Cafe Rooster on tarjoillut alusta saakka täysiä pöytiä ja saanut aikaan runsaasti hyväksyvää muminaa. Kyseessä on Suomessa harmillisen harvinainen konsepti: rento kahvilan ja pubin välimaasto, josta saa myös todella hyvää ruokaa. Roosterin salaisuus perustuu arkisin simppeliä kotiruokaa sisältävään lounaslistaan ja meheviin hampurilaisiin. Keittiössä suositaan mahdollisuuksien mukaan lähi- ja luomuruokaa – ranskikset esimerkiksi pilkotaan tyrnäväläisistä perunoista ja muikut kala-annoksiin saapuvat Kuusamosta. Kahviriippuvaiset arvostavat sitä, että sumppia löytyy sekä vaalea- että tummapaahtoisena ja sitä saa santsata.

Torikatu 26, 90100 Oulu

 

 

Café Bisketti

Cafe Bisketti voi hyvin olla Oulun kuuluisin kahvila, jonka jättimäiset korvapuustit ovat kaupungissa jo jonkinlaisen legendan asemassa ja tyydyttävät kovemmankin pullahirmun nälän. Puustien lisäksi aivan kaupungin sydämessä olevan kahvilan valikoimaan kuuluu muun muassa tuhteja voileipiä ja perinteisiä leivoksia, kaikki omasta leipomosta. Myös Bisketin aamupala on kerännyt paljon kehuja. Parasta on kuitenkin tunnelma: Bisketissa käy päivisin aina hyväntuulinen vilske, jota on mukava seurata nurkkapöydästä.

Kirkkokatu 8, 90100 Oulu

 

 

 

Tähtitornin kahvila

Tähtitornin kahvila aukeaa perinteisesti vapun tienoilla ja sulostuttaa koko kesän oululaisten ja kaupungissa vierailevien elämää. Oulun linnan jäännösten päälle rakennettu vanha tähtitorni on mielenkiintoinen miljöö ja kahvilan lisäksi paikka toimii kesäisin myös kirjakauppana ja kulttuurikeskuksena, jossa järjestetään taidenäyttelyitä, musiikkitapahtumia ja kirjajulkkareita. Paikalle kannattaa kuitenkin saapua jo tähtitornin huipulta aukeavan näkymän vuoksi.

Tähtitornin kahvilan tarjonta on niin monipuolinen, että heikompaan iskee helposti valinnavaikeus – peruspullien ja leivonnaisten lisäksi tarjolla on muun muassa tervajäätelöä ja -limonadia, itse tehtyjä korppuja, konjakkeja, viskejä ja herkullista kylmäsavulohirieskaa. Lisäksi Tähtitornin kahvila tarjoaa aamu-unisille myöhäisen aamiaisen, joka on täydellinen tapa aloittaa laiska kesäpäivä….

Linnansaari 1, 90100 Oulu

oulu

Kuvalähde

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*