Marrakech

Marrakech on kaupunki, joka valtaa kaikki aistit. Se on kuivumaan ripustettuja punaisen, keltaisen ja sinisen väreissä hehkuvia villoja; se on vedenkantajien symbaalien ääniä pääaukiolla; se on antiikkimaton karkeita reunoja ja uusien nahkakenkien sileää pintaa; se on korkeaksi kasattujen, makeiden appelsiinien ja tajinien makuja; se on sahramin ja mintun tuoksua ilmassa. Paras tapa tutustua kaupunkiin on kierrellä sen markkina-alueilla.

Marrakechin pääaukiolta Djemaa el-Fnalta löydät ostoskatujen labyrintin. Näitä katuja kutsutaan paikallisella nimellä ”souk”. Perinteisesti jokaisella kadulla, tai soukilla, myydään vain tietynlaista tavaraa. Nykyään tämä raja on kuitenkin häilyvä, ja monilla kojuilla myydäänkin monenlaisia eri esineitä. Soukit lukeutuvat Marrakechin matkan kohokohtiin, etsitpä sitten jotain tiettyä marokkolaista matkamuistoa tai haluat muuten vain nauttia ilmapiiristä. Useimmat soukit ovat avoinna joka päivä noin kello 7.00–18.00, mutta jotkin myyntipaikat pysyvät auki pidempään matkailijoita varten. Paras aika ostoksille on aikaisin aamulla tai alkuillasta, sillä keskipäivällä voi olla vuodenajasta riippuen tukalan kuuma. Vinkki: Älä pelkää eksymistä. Et voi koskaan tietää, millaisia aarteita tiellesi sattuu.

Kaikilla mainituilla markkinoilla sinun on todennäköisesti harjoitettava tinkimistaitojasi saadaksesi haluamasi hinnan. Jotkin myyjät aloittavat hyvin korkeilla hinnoilla, mutta on täysin hyväksyttävää neuvotella teille molemmille sopiva hinta. Nyrkkisääntönä on, että lähdet liikkeelle tarjoamalla puolet ensin pyydetystä hinnasta. Olen usein päätynyt jakamaan myyjän kanssa lasillisen minttuteetä hyvin sujuneen hintaneuvottelun jälkeen!

Koruja myydään useilla eri soukeilla, mutta yksi parhaista paikoista löytää kasoittain värikkäitä koruja on Souk Siyyaghin. Löydät laajan valikoiman kauniita sormuksia, korvakoruja, kaulakoruja, rannerenkaita sekä muita aitoja ja jäljennettyjä berberikoruja. Löydät myös aidosta hopeasta ja kullasta valmistettuja koruja.

Useat matkustavat Marrakechiin etsimään täydellistä marokkolaista mattoa. Paras valikoima mattoja löytyy ”mausteaukion” lähellä olevilta Criée Berbèren markkinoilta, jotka tunnetaan myös nimellä Souk Zrabia. Kauneimpia mattoja ovat antiikkiset berberimatot, jotka ovat kuitenkin paljon uusia kalliimpia (vaikka silti halvempia kuin kotimaassa). Matto-ostoksille kannattaa varata paljon aikaa. Parhaan maton löytäminen ei ole aina helppoa, mutta myyjät ovat valmiina auttamaan.

Jos haluat päästä pois loputtomalta vaikuttavasta soukien labyrintistä, suuntaa Rahba Kedima -aukiolle, jota kutsutaan joskus myös mausteaukioksi. Täältä löydät mausteita, kuten arvata saattaa, mutta myös paljon muita tuotteita, kuten koreja, leluja, mattoja ja muita esineitä. Tunnelma täällä on pääaukioon verrattuna rennompi, mutta saat tehtyä paljon ostoksia ja sinulle jää myös aikaa nauttia minttuteetä jossain aukion kahviloista.

Kaikki marokkolaista ruokaa syöneet tietävät, että annokset ovat täynnä mitä erinäisimpiä makuja. Saat lisää makua omiin kokkauksiisi suuntaamalla Mellahiin, eli juutalaiskortteliin. Täältä voit löytää lähestulkoon kaikkia mahdollisia mausteita, mutta paikan erikoisuus on sahrami. Jos et harrasta ruoanlaittoa tai et halua tinkiä, voit vain kävellä maustemarkkinoiden läpi ja lumoutua kardemumman, kanelin ja cayennepippurin tuoksuista. Markkinat ovat myös ilo silmälle. Löydät paljon mausteita myös Djemaa el-Fnan markkinoilta, mutta Mellahin kauppapaikka on hiljaisempi, ja se on myös paikallisten suosiossa. Täältä voit myös löytää hyviä korutarjouksia.

Jos haluat jotain vähän erilaisempaa, suuntaa Marrakechin joka torstai järjestettävälle kirpputorille, Bab el-Khemisille. En voi kuitenkaan taata, että löytäisit täältä mitään rahanarvoista, sillä kirpputorin tuotteet ovat usein sekoitus roskaa ja aarteita. Jos kuitenkin etsit haasteita ja olet pidemmän aikaa Marrakechissa, tämä on juuri sinulle oikea kohde.

Löydät Marrakechin markkinoilta kaikkea hajuvesistä tohveleihin sekä teekannuista suitsukkeisiin ja nahkatuotteisiin. Marrakechin soukit saattavat olla kaoottisia, mutta myös todella kiehtovia. Kehotan sinua menemään markkinoille avoimin mielin ja valmiina seikkailuun – myös riittävä määrä dirhameja ja hyvä kartta auttavat asiaa.

 

shopping-in-marrakesh-1-of-9 shopping-in-marrakesh-2-of-9 shopping-in-marrakesh-3-of-9 shopping-in-marrakesh-4-of-9 shopping-in-marrakesh-5-of-9 shopping-in-marrakesh-6-of-9 shopping-in-marrakesh-7-of-9 shopping-in-marrakesh-8-of-9 shopping-in-marrakesh-9-of-9

 

Post By – Brenna Holeman – http://www.thisbatteredsuitcase.com/

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*