Maailma matkabloggaaja Anna Vanhasen silmin

Mitä matkustaminen opettaa sinulle? Miten päätät matkakohteesi? Mikä oli ihka ensimmäinen matkasi? Entä, mikä maa osoittautui aivan erilaiseksi kuin alustavasti luulit? Näihin ja moniin muihin matkailua avartaviin kysymyksiin vastailee suosittu Mungolife -blogin kirjoittaja, Anna Vanhanen, jonka ”sillisalaattia” muistuttava blogi inspiroi lukijoita kerta kerran jälkeen. Nykyisin Lontoossa asustava 26-vuotias opiskelija laajentaa paitsi omaa maailmaansa maailmanympärysmatkoilla, näpsäkkä sanaseppo avartaa myös lukijoiden maailmannäkemystä järkkärinsä avulla. Tervetuloa Annan ihmeelliseen maailmaan, osa yksi.

IMG_2615

Kuva: Anna Vanhanen

Kuinka blogisi syntyi ja mistä se kertoo?

Blogini syntyi oikeastaan tylsyyspäissäni toimistotöitä tehdessä törmättyäni Tyylitaivas-sivustoon ja sitä kautta löydettyäni ensimmäiset muotiblogit. Päätin perustaa omani, ja tässä sitä ollaan. Blogini kertoo elämästäni, tyylistäni, vaatteista, matkoista ja ajatuksista. Se on kyllä aikamoinen sillisalaatti.

IMG_9613

Kuva: Anna Vanhanen

Ensimmäinen matkamuistosi?

Ensimmäinen matka, jonka muistan on ollut joku vierailu Suomen sisällä sukuloimassa. Ensimmäinen oma matkani ulkomaille oli 14-vuotiaana, kun maksoin matkan lahjarahoista ja lensin äidin ystävän luokse Lontooseen kymmeneksi päiväksi. Sille tielle nähtävästi jäin.

Oletko matkustanut jonnekin, joka osoittautui aivan erilaiseksi kuin mitä aluksi luulit?

Kyllä jokainen paikka on suunnilleen osoittautunut vähän erilaiseksi kuin kuvitelmissani, mutta kaksi esimerkkiä nyt on ehkä ylitse muiden. Hawaii oli nimittäin valtava pettymys, kun taas Kroatia ylitti kaikki villeimmätkin odotukseni.

P5061007-630x472

Kuva: Anna Vanhanen

Mitä matkustaminen on opettanut sinulle?

Oma-aloitteisuutta ja päämäärätietoisuutta on tietyllä tavalla tullut roppakaupalla lisää, samaten itseluottamusta. Malttia (kielimuurit, kulttuurieroavaisuudet jne.), uusia selviytymistaitoja ja päällimmäisenä ehkä kuitenkin sen, että tiedän selviäväni mistä tahansa hankalasta tilanteesta.

IMG_3742

Kuva: Anna Vanhanen

Suosikkimaasi kokonaisuutena?

Australia. Siellä on niin paljon kaikkia mielettömiä paikkoja, ihmiset ovat mukavia ja iloisia, lämpöä riittää ja se on vaan jotenkin niin erilainen kuin Suomi.

4607956121_e0cde261a2_o

Kuva: Pavel

Suosikkikaupunkimatkakohteesi?

Perth Autraliassa. Näin lähempänä Euroopassa Split ja Lontoo. Lontoo on vienyt sydämeni jo nuorena ja Split on kuin mini-Perth Euroopassa, se on vain täydellinen yhdistelmä kaikkea sitä mitä rakastan; kauniita rantoja, vuoristomaisemia, modernia ja vanhaa, ja aivan mielettömän ystävällisiä ihmisiä!

7034360407_136d12bbac_k

Kuva: Yoko

Suosikkirantalomakohteesi?

Paha kysymys. Malediivit oli hulppea, mutta kyllä Gold Coast vanhana asuinkaupunkinani vie tämän. Siellä on hyvä meininki, maailman upeimmat rannat ja samalla hyvää ruokaa ja kulttuurielämyksiä.

3365585881_1e22618f62_b

Kuva: Andy Mitchell

Kuinka monessa maassa olet vieraillut?

Apua. En ole laskenut, mutta sanoisin, että jotakin 40 ja 50 välillä varmaankin.

Tykkäätkö matkustaa yksin vai porukassa? Kuka on yleensä matkakumppanisi?

Tykkään molemmista! Porukassa on tietenkin aina hauskaa, mutta yksin saa itse päättää mitä tekee, minne menee, millä aikataululla liikkuu jne. Tykkään yksinmatkustamisen joustavuudesta ja itsenäisyydestä, mutta samalla on ihanaa kun voi jakaa jonkun kanssa matkansa kulkua. Siksi matkabloggaaminen kai onkin niin mahtavaa! Yleensä matkakumppani on joku ystävistäni tai perheenjäsenistäni. Usein myös nähtävästi muut matkabloggaajat ja toimittajat, nimittäin näitäkin reissuja tuntuu riittävän tällä hetkellä. Tärkein matkakumppani on kuitenkin järkkäri kamerani, sillä se on kaikkialla mukana!

IMG_7959-001

Kuva: Anna Vanhanen

Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Argentiinaan ja Brasiliaan. Ne ovat olleet pitkään mun toivelistalla, koska en ole siellä päin vielä koskaan vieraillut. Pari vuotta on koko ajan matka noille kulmille vaan siirtynyt ja siirtynyt, joten se pitäisi nyt saada tapahtumaan. Tarkoitus olisi mennä vielä käymään Marokossa tässä lähiaikoina, mutta muina matkahaaveina ovat kyllä Islanti ja Meksiko. Haluaisin käydä myös kiertelemässä entisissä Jugoslavian valtioissa.

101855446_4984484c6c_o

Kuva: Jorge Zaiden

Miten päätät tulevat matkakohteesi?

Vähän eri tavoin. Yleensä sen mukaan, mihin on varaa/edullista mennä, missä on sopiva sää, minne matkaseuralainen/-seuralaiset haluavat mennä ja milloin mistäkin satun innostumaan.

Lemppariruoka, johon olet törmännyt maailmalla?

Apua. Tosi paha sanoa. Ehkä ihan yksinkertaisesti vaan maailman paras fish and chips, jota sai kotinurkilta Australian Gold Coastilla.

8519980306_c6fddf66dd_h

Kuva: Craig Dennis

Rentouttavin lomasi?

Varmaan Fijin matka tyttökaverin kanssa. Silloin ei tehty juuri mitään muuta kuin otettiin aurinkoa, snorklattiin, syötiin ja luettiin kirjoja. Ei ollut mitään paineita nähdä mitään, vaan oltiin vaan ja mentiin oman fiiliksen mukaan. Nautittiin vaan paratiisista. Samaa voisi sanoa tyttökaverin kanssa matkasta Malediiveille, mutta sitä seurasi heti perään viikon remuaminen Balilla, joten rentoutuneesta olosta ei oikein voi puhua samassa lauseessa!

IMG_2520

Kuva: Anna Vanhanen

Jos budjetti ei olisi ongelma ja saisit matkustaa ihan minne tahansa, minkälaisen reissun tekisit?

Tekisin ehkä toisen maailmanympärimatkan, joskin tällä kertaa hieman leppoisammalla tahdilla. Kävisin ainakin Islannissa, Jamaikalla, Meksikossa ja antaisin ehkä New Yorkille kolmannen mahdollisuuden hurmata minut. Sitten Los Angeles, Maui, Vanuatu ja Uuden-Seelannin pohjoinen saari. Australiassa Suurella Valliriutalla sukellus, länsirannikon läpiajo ja sieltä sitten Kamputseaan. Matka jatkuisi Singaporeen, Hong Kongiin, Sri Lankaan ja Istanbulin – viimeisenä sitten vielä Splitiin rauhoittumaan ennen kotiinpaluuta. Jos ei ihan noin pitkää matkaa ajatella, niin menisin sukeltamaan Suurelle Valliriutalle.

8744224922_fbdaeb3ab6_h

Kuva: Diego Torres Silvestre

Millainen on sinun maailmasi? Mitä matkailu opettaa? Mikä oli ensimmäinen matkasi? Entä miten päätä tulevat matkakohtesi? Osallistu keskusteluun kommenttiboksin puolella ja jaa oma matkailun maailmasi.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*