Lontoossa on aina aikaa suklaalle

Tule tutustumaan Lontoon monipuolisiin ja jännittäviin suklaaherkkuihin! 

Euroopan kolmanneksi eniten suklaata kuluttavana kansana britit ottavat asian vakavasti! Tulipa suklaa sitten höyryävän kuumassa muodossa kaakaona tai kiinteänä levynä, joka on maustettu viimeisimpien makutrendien innoittamana tai sitten vain perinteisin mauin, kaikki Buckinghamin palatsista Sohon kaduille syövät suklaata. Suklaisen matkasi aikana tutustut Lontoon parhaisiin suklaakohteisiin ja voit maistella jännittävimpiä saatavilla olevia herkkuja!

Kuva: Shutterstock

10 keinoa tutustua Lontoon suklaakenttään

 

  1. Vieraile suklaamuseossa

Lontoossa sijaitseva Chocolate Museum on oikea suklaanystävän paratiisi. Tämän suklaamuseon perusti maaliskuussa 2013 ranskalainen suklaantekijä Isabelle Alaya, joka on myös luonut Mélange Chocolate -brändin. Tässä museossa voit tutustua suklaan maailmaan ja alkuperään erilaisten julisteiden, valmistusvälineiden ja muinaisten esineiden kautta. Museo järjestää myös lukuisia työpajoja ja maistelusessioita, jotka saavat makunystyräsi kihelmöimään!

The Chocolate Museum,

187 Ferndale Road, Brixton, Lontoo SW9 8BA

  1. Osallistu MyChocolaten erikoiskursseille

Haluatko oppia tekemään suklaacocktaileja? Entäpä tryffeleitä tai aivan omanlaisiasi herkkuja? Mahdollisuuksia näihin tarjoaa MyChocolate, joka on suklaatyöpajojen järjestämiseen keskittyvä lontoolainen yritys. Opit käsittelemään suklaata rennossa ilmapiirissä. Kurssit soveltuvat kaikille vasta-alkajista kokeneempiin suklaantyöstäjiin.

MyChocolate

10C Branch Place, Lontoo N1 5PH

  1. Tutustu historialliseen Menier Chocolate Factoryyn

Vuonna 1870 Thamesin eteläpuolelle South Bankille perustettu Menier Chocolate Factory oli useiden vuosien ajan ranskalaisen Menier-brändin tärkeä myyntipiste Lontoossa. Historiallisten monumenttien joukkoon listattu rakennus muunnettiin 180-paikkaiseksi teatteriksi vuonna 2004. Vaikka suklaata ei olekaan valmistettu täällä useisiin vuosiin, paikan historiasta kiinnostuneet voivat silti tehdä pyhiinvaellusmatkan tehtaaseen ja nauttia samalla teatteriesityksestä!

Menier Chocolate Factory

53 Southwark Street, Lontoo SE1 1RU

  1. Nauti dekadentti kupillinen kaakaota Chin Chin Labsissa…

Vaikka Camdenissa sijaitseva Chin Chin Labs on tunnettu parhaiten molekyylikokkaustekniikalla valmistamastaan jäätelöstä, kuuluu tämän jäätelöbaarin valikoimaan myös salainen ase, nimittäin kuuma kaakao! Käsintehdystä suklaasta valmistetun kaakaon kruunaa kevyesti karamellisoitu valtava vegetaarinen vaahtokarkki. Suussa sulavaa ja vastustamatonta!

Chin Chin Labs

49-50 Camden Lock Place, Lontoo, NW1 8AF

  1. …tai kokeile lähes tulkoon säädytöntä karamellikaakaota Saidissa!

 Sohossa toimivan vanhan italialaisen suklaanvalmistajan Saidin karamellikaakao on herkkua niin silmälle kuin makunystyröillekin. Toiselta puolen tummalla suklaalla ja toiselta puolen karamellilla kuorrutetussa kupissa tarjottava juoma erottuu edukseen kaikista muista. Vaikea vastustaa!

Said dal 1923

41 Broadwick Street, Carnaby, Lontoo W1F 9Q

  1. Kokeile tummista tummimpaa suklaata Charbonnel & Walkerissa

Lontoossa vuodesta 1875 toiminut suklaavalmistaja Charbonnel & Walker on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan vanhimmista brändeistä. Tämän hyvin perinteisen suklaavalmistajan kauppa pysyttelee vuodesta toiseen Lontoon suklaapuotien parhaimmistossa. Yrityksen salaisuutena ovat loistavan tumman suklaan lisäksi erinomaiset samppanjatryffelit. Et voi vastustaa kiusausta!

Charbonnel & Walker

One, The Royal Arcade, 28 Old Bond St, Mayfair, Lontoo W1S 4BT

  1. Aktivoi makunystyräsi Montezuma’s-suklaakaupassa

Montezuma’s ottaa makuihinsa modernimman ja omalaatuisemman katsantokannan muihin suklaavalmistajiin verrattuna. Kahden suklaariippuvaisen asianajajan vuonna 2000 perustaman yrityksen valikoimaan kuuluu sellaisia epätavallisia makuja, kuten appelsiini-pelargonia, chili-lime ja karamellisoitu seesaminsiemen-auringonkukansiemensuklaa.

Montezuma’s Chocolates

8 Market Street, Lontoo E1 6DT

  1. Koe villeimmät suklaaunelmasi Choccywoccydoodahissa

Choccywoccydoodah on yhtä mielikuvituksellinen kuin nimensäkin. Tämä Brightonista kotoisin olevan suklaavalmistaja on tunnettu kitschimäisistä luomuksistaan, rokokootyylisistä kakuistaan ja koristeellisista suklaakukistaan. Yrityksen Lontoon toimipisteen galleriamaisessa ”Bar du Chocolatissa” voit kokeilla suklaaherkkuja kylmän pirtelön tai kuuman kaakaon kera. Mielikuvituksellista ja herkullista!

Choccywoccydoodah

30-32 Foubert’s Place, Carnaby, Lontoo W1F 7PS

  1. Haukkaa pala Philip Nealin suklaabuddhasta

Lontoon parhaimpiin suklaavalmistajiin kuuluva Philip Neal tarjoaa ylellisiä ja omalaatuisia luomuksia. Chiswickissä sijaitsevasta liikkeestä löydät erilaisia suklaafiguureita, jotka esittävät buddhaa, korkokenkiä, teatterimaskeja ja jopa kamasutran kuvastoa. Kokeiltuasi ensin tryffeleitä ja konvehteja mielesi tekee siirtyä erikoisempiin herkkuihin!

Philip Neal Luxury Chocolates

43 Turnham Green Terrace, Chiswick, Lontoo W4 1RG

  1. Erinomaista suklaata William Curleyn R Chocolatessa

Mestarillinen sokerileipuri ja suklaavalmistaja William Curley kuuluu suklaamaailman suuriin nimiin. Hän hallitsee niin korkealaatuisten perinteisten suklaaherkkujen kuin epätavallisempienkin yhdistelmien luomisen. Yksikään suklaanystävä ei pysty vastustamaan kiusausta ja kävelemään liikkeen ohi menemättä sisään!

R Chocolate London

198 Ebury Street, Belgravia, Lontoo SW1W 8UN

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*