Lontoon syksyinen metropoli Leena-Mari Laukkasen silmin

Lontoo on syksyinen kuuma peruna. Lennot ovat edullisia, shoppailu kiinnostaa ja kuuluisia nähtävyyksiä on koettava. Olitpa ensikertalainen, kokenut Lontoon matkailija tai Leena-Mari Laukkasen tavoin lontoolaistunut kuopiolainen, jonka matka suurkaupungin sykkeeseen kävi Glasgow’n kautta, rakastut mitä todennäköisemmin päätä pahkaa tähän Brittein pääkaupunkiin, joka on varastanut monen suomalaisen sydämen. 27-vuotias opiskelija ja London and Beyond -blogin pitäjä, Leena-Mari, on yksi heistä. Vaikka bloggaaja-opiskelijan osoite onkin väliaikaisesti maapallon toisella puolen Taipeissa mandariinikiinan kieltä tutkiessa, paluu Lontooseen odottaa maaliskuussa, jolloin fish & chips sekä tuoppi paikallista olutta on saatava. Ennen Taipeihin muuttoa Leena-Mari väsäsi meille kasaan listan suosikkipaikoistaan ympäri ämpäri Lontoota, joten korvat hörölle…

12171738695_adb023435d_k

Kuvalähde: Edwin Hopper

Miten päädyit Lontooseen?

Valmistuin Glasgow’n yliopistosta vuonna 2011 ja mietin aivan viimeisinä Glasgown aikoinani, että minnekäs sitä sitten seuraavaksi…hain maisteriohjelmaan Lontooseen ja sain paikan. Lykkäsin paikkaa kuitenkin vuodella, sillä en aluksi oikein halunnut muuttaa Lontooseen, mutta onneksi lykkäyksen jälkeen kuitenkin otin paikan vastaan ja nyt olen nauttinut Lontoosta pari vuotta.

Leena2cropped

 Kuvalähde: Leena-Mari

Miten Lontoossa eläminen eroaa Suomesta?

Lontoo on kansainvälinen, suuri metropoli. Sellaisia ei Suomessa ole. Lontoossa on myös rennompaa ja vähemmän säädöksiä kuin Suomessa, mikä tekee siitä hieman vapaamman kaupungin. Täällä on myös loputtomat mahdollisuudet rakentaa uraa ja elämää, eikä se ole koskaan tylsää.

3598490051_15c44fea1d_b

Kuvalähde: Jim Trodel

Kolme sanaa, jotka kiteyttävät Lontoon?

Kansainvälisyys, ystävät ja loputtomat mahdollisuudet.

Lempikuppilasi?  

Näitä on monia, todella monia. Mutta jos yksi on ylitse muiden, on sen oltava Pappa Ciccia. Italialainen ravintola Fulhamissa, jossa on pääosin italialainen henkilökunta ja hyvää ruokaa. Paikallinen fiilis tekee siitä omanlaisensa, se kun on kovin alueen asukkaiden suosiossa.

5496571294_0a6083fb64_b

Kuvalähde: miss_yasmina

Rakkain paikka? 

Fulham – se on paikka, jossa asuin ja joka tuli todella tärkeäksi muutaman vuoden aikana. Se on lähellä Lontoon ydintä, mutta samalla tarpeeksi kaukana ollakseen rauhallinen ja viihtyisä kaupunginosa. Siellä oli myös Lontoon koti – toivon asettuvani samoille kulmille kun palaan Lontooseen maaliskuussa.

Leena

Kuvalähde: Leena-Mari

Kivin puisto?

Lontoossa näitä on monia, mutta valittakoon Richmond Park, jossa on luontoa, eläimiä ja tilaa. Siellä ollessa et uskoisi olevasi yhden maailman suurimman metropolin lähistöllä! Richmondin joenvarsi on myös ihana – matkustan usein sinne vain kävelemään ja ihmettelemään maisemia.

8331816773_f2ae45ac15_k

Kuvalähde: Richard Fisher

Mitä tehdä sadepäivänä?

Mene leffaan tai tutustu Lontoon ravintolatarjontaan. Eli nauti ja syö hyvin, lupaan että aika ei käy pitkäksi!

Minne menisit drinksuille viikonloppuiltoina?

Valitsisin ihan perinteisin englantilaisen pubin tähän tarkoitukseen, niitä löytyy melkein kaikkialta ja niissä on ihana tunnelma. Ei tarvitse olla liian fiini tai laittautunut; mene pubiin sellaisena kuin olet hyvässä seurassa ja ilta on melko varmasti onnistunut.

9935616464_2fb08cb1df_k

Kuvalähde: Ewan Munro

Kauppa, jonne palaat aina uudestaan ja uudestaan? 

Wholefoods. Ruokafriikkinä rakastan viettää aikaa kyseisessä kaupassa ja vierailenkin Kensingtonin Wholefoodsilla erittäin usein…

Top vinkki Lontooseen matkaaville?

Lontoossa on paljon nähtävää niiden perinteisten nähtävyyksien ohella. Suosittelisin eritoten Brixton Food Markettia tai Fullers Breweryn panimokierrosta, mikäli ruoka-ja juomapuoli kiinnostavat.

14770073568_95cd693cf0_b

Kuvalähde: Leena-Mari

Milloin Lontoo on kauneimmillaan?

Aamuisin, ehdottomasti. Kaupunki on kauneimmillaan kukonlaulun aikaan, jolloin kaupunki herää eloon. Kuljin usein Fulhamista Putneyyn metrolla, ja Thames oli uskomattoman hieno aikaisin aamulla kun usva alkoi hälvetä ja aurinko nousta.

Brittiläinen tapa, jonka tulet aina muistamaan olisitpa missä päin maailmaa tahansa?

Fish and chips sekä tuoppi olutta ovat asioita, joita en ikinä unohda.

14436336138_6c7b86cce7_k

Kuvalähde: Thomas Abbs

Jos muuttaisit pois, mitä kaipaisit eniten?  

Kaipaan Lontoosta eniten kansainvälistä fiilistä ja tietenkin kavereita. Kaipaan myös kaikkea sitä mitä Lontoossa on tullut koettua ja nähtyä. Sekä piknikkejä puistoissa!

Jos haluat lukea lisää Leena-Marin Lontoo vinkeistä, kurkkaa bloggaajan My Real London -profiilin puolelle, jossa ammennetaan lisää Lontoon ravintolatarjontaa sekä Länsi-Lontoon helmiä.

0
2

2 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*