Lontoo

Lontoo on hyvästä syystä ansainnut paikkansa maailman parhaiden shoppailukaupunkien joukossa. Vuosi vuodelta matkailijat suuntaavat sankoin joukoin kuuluisimmille ostosalueille, kuten Oxford Streetille, Portobello Roadille sekä ruokataivaaseen Borough Marketille. Vaikka kaikilla mainituilla paikoilla on omat meriittinsä, kannattaa vierailla myös vähemmän tunnetuissa kohteissa, jotka ovat paikallisten suosiossa ja joista voit löytää kaupungin mielenkiintoisimmat designkaupat ja itsenäisten yrittäjien myymälät. Kolmentoista Lontoossa vietetyn vuoden kokemuksella esittelen nyt viisi lempiostosaluettani Lontoossa.

  1. Redchurch Street ja Calvert Avenue, Shoreditch

Bond Street on tunnettu design-liikkeistään, joihin kuuluvat muun muassa Prada, Gucci ja Hermès. Jos kuitenkin haluat löytää jotain vähän ainutlaatuisempaa, suosittelen suuntaamaan Redchurch Streetille, josta löydät korkealuokkaisia, suurimmaksi osaksi lontoolaisten muotisuunnittelijoiden luomuksia, jotka ovat kuin kotonaan trendikkäässä Shoreditchissa. Tutustumisen arvoisia vaateliikkeitä ovat Hostem, APC, Sunspel sekä Aubin & Wills. Jos etsit uusia kenkiä, suuntaa Tracey Neulsiin, josta saa muun muassa tyylikkäitä pyöräilyyn sopivia jalkineita. Jos etsit kodintarvikkeita, suuntaa vaikkapa Redchurch Streetillä olevaan upeaan Labour and Waitiin tai Maison Trois Garcons’iin, jossa myydään niin moderneja kuin vintage-huonekalujakin. Suosikkikauppani on Aesop, josta saa ihania kasviperäisiä ja herkulliselta tuoksuvia ihonhoitotuotteita.

Shoreditchissa ollessasi kannattaa poiketa myös Calvert Avenuelle, jonne on nopeasti noussut useita mielenkiintoisia ostosputiikkeja. Luna & Curious on konseptiliike, josta löytyy omalaatuinen valikoima surrealistisia koruja ja asusteita; Anthemista saat tyylikkäitä miesten vaatteita; Mawi on täynnä bling-blingiä; Ally Cappellino myy paikallisesti valmistettuja nahkatuotteita; Larachesta taas löydät kierrätysmateriaaleista valmistettuja marokkolaisia tuotteita. Kun olet saanut haalittua kaikki kädet täyteen ostoksia, suuntaa päiväkahveille Leila’s Shopiin tai Paper + Cupiin.

 

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

  1. Lamb’s Conduit Street, Bloomsbury

Bloomsburyn teki tunnetuksi alueella 1900-luvun alussa asunut Bloomsburyn ryhmä, johon kuului Virginia Woolfin ja E. M. Forsterin kaltaisia kuuluisia kirjailijoita. Alueelta löytyy nykyisin British Museum, British Library ja useita yliopistoja – sekä tietysti loistava shoppailualue, Lamb’s Conduit Street. Tällä osittain vain jalankulkijoiden käyttöön tarkoitetulla kadulla on hyvä valikoima itsenäisiä liikkeitä, muotiputiikkeja, kahviloita ja kodintarvikekauppoja. Käymisen arvoisia kohteita ovat Pentreath & Hall, jossa myydään uusia ja vanhoja huonekaluja, painotuotteita, valaisimia ja keramiikkatuotteita, sekä Folk, josta voit ostaa kauniita ja nykyaikaisia vapaa-ajan vaatteita.

Bloomsburyssä ollessa ei pidä jättää väliin alueen kirjakauppoja. Persephone Books on erikoistunut naiskirjailijoihin, ja liike jopa uudelleenjulkaisee jo unohdettujen 1900-luvun kirjailijoiden teoksia. Muita ainutlaatuisia kirjakauppoja alueella ovat sarjakuvakauppa Gosh!, sosialistinen kirjakauppa Bookmarks, edullista uutta kirjallisuutta myyvä Judd Street Books ja ammattimaisesti valittuja kirjoja myyvä London Review Bookshop.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

  1. Camden Passage, Islington

Antiikkituotteista puhuttaessa Portobello tulee yleensä ensimmäisenä mieleen. Lontoon pohjoispuolelta löytyy kuitenkin myös Camden Passage, joka on ollut antiikkimyynnin keskus jo 1950-luvulta lähtien. Tärkeimmät markkinapäivät ovat keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Tämän lisäksi Pierrepont Arcadella järjestetään pienemmät markkinat sunnuntaisin ja maantaisin sekä kirjamarkkinat torstaisin ja perjantaisin. Markkinoilla myydään kaikenlaisia tuotteita, koruista painannassa käytettäviin leimasimiin, yleensä kello 8.00 ja 17.00 välillä. Voit hyvinkin löytää aarteita, jos jaksat penkoa! Antiikkia löytyy muualtakin kuin markkinoilta, ja voit tehdä upeita löytöjä myös lähistön kaupoista. Christina’s Boxes myy antiikkisia rasioita, Esme keräilyesineitä ja koruja, kun taas David Griffith Antiquesissa on loistava kokoelma kirjastoon, aulaan ja olohuoneeseen sopivia huonekaluja. Älä myöskään unohda vintage-vaatekauppoja, joihin kuuluvat Cloud Cuckoo Land, Fat Faced Cat, Annie’s, Four and Twenty Blackbirds, sekä Decadent Vintage. Kirsikkana kakun päältä alueelta löytyy vielä Penhaligons, joka on vuonna 1870 perustettu hajuvesikauppa. Vietin tällä alueella paljon aikaa opiskeluaikoinani, joten voin lämpimästi suositella Breakfast Club -kahvilaa, jossa on mahdollista ruokailla mihin aikaan päivästä tahansa.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

  1. Maltby Street, Bermondsey

Maltby Streetiä ympäröivä alue herää eloon viikonloppuisin, kun kadun vieressä olevalle Ropewalkille pystytetään vilkkaat ruokamarkkinat, joilla myydään kaikkea ensiluokkaisista grillatuista juustoleivistä itsesavustettuun loheen. Markkinat ovat auki lauantaisin kello 9.00–16.00 ja sunnuntaisin kello 11.00–16.00. Markkinoiden lisäksi alueella on myös upeita ravintoloita ja kauppoja, kuten St John Bakery, josta saa mahtavia donitseja, Little Bird Gin ja 40 Maltby Street, joka on erikoistunut ilman kemikaaleja tuotettuihin viineihin ja kausiruokaan. Suosikkikauppani on Lassco, jossa on laaja valikoima käytettyjä huonekaluja sekä kaikenlaisia esineitä lämpöpattereista kultaharkkolaatikkoihin. Paikassa on todella mielenkiintoista kierrellä, ja sisältä löytyy myös tunnelmallinen baari ja ravintola. Kun kävelet Ropewalkilta eteen päin rautatien viertä pitkin, saavut uudemmille Spa Terminus -markkinoille. Markkinoiden tuotemyyjien helmiä ovat muun muassa The London Honey Company, The Little Bread Pedlar, The Kernel Brewery ja La Grotta Ices. Ainut pula täällä on runsauden pula!

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

  1. Golborne Road, Notting Hill

Länsi-Lontoossa naapurinsa Portobellon varjoon usein jäävältä vilkkaalta Golborne Roadilta löytyy monikulttuurinen valikoima upeita putiikkeja, antiikkikauppoja sekä portugalilaista, karibialaista ja marokkolaista kulttuuria. Yksi parhaista kaupoista on Rellik, josta löytyy Lontoon parhaimpiin kuuluva kokoelma huippusuunnittelijoiden vintagevaatteita Diorista Vivienne Westwoodiin. T & F Slacks valmistaa kenkiä mittatilaustyönä, Kokon To Zai erikoistuu epätavallisiin ja kantaaottaviin vaatteisiin, kun taas J & M Davidson on hyvä kohde naistenvaateostoksille. Huomionarvoisia antiikkimyymälöitä ovat Phoenix, 88 Antiques ja Hutch. Virvokkeita varten kannattaa vierailla Lisboa Patisseriessa, josta saat täydellisiä pastéis de nata -leivoksia. Golborne Roadin varrella järjestetään myös markkinat, joilla myydään viikolla enimmäkseen ruokaa, sen lisäksi perjantaisin ja lauantaisin on tarjolla koriste-esineitä ja huonekaluja. Vilkkain markkinapäivä on lauantai, kun taas sunnuntaina markkinat ovat kiinni. Markkinat ovat avoinna yleensä kello 9.00–17.00 paitsi torstaisin, jolloin tavarat pakataan pois jo kello 13.00.

 

Post By – Victoria – http://bridgesandballoons.com/

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*