Leveämmät istuimet ja kuukausimaksut – kuinka lentovarausjärjestelmä on muuttumassa

posti_aereo

Kuinka monta kertaa lentokokemuksesi on ollut epämiellyttävä tilan vähyyden takia? Jos olet normaalia pidempi ja olet joutunut ahtautumaan pieneen penkkiin, tiedät, millaista on matkustaa pienessä tilassa.

Lentoyhtiöillä on tapana pienentää penkkien välissä olevaa tilaa, jotta koneeseen mahtuisi enemmän matkustajia. Silloin tällöin tällä on kuitenkin negatiivinen vaikutus asiakaskokemukseen. Ongelman ratkaisemiseksi yhdysvaltalainen poliitikko on päättänyt viedä asian jopa maan kongressin käsiteltäväksi.

Senaattori Charles Schumer on esitellyt lakialoitteen, jonka tavoitteena on määrittää standardimitoitus ja sallia ihmisten matkustaa mukavasti, eikä kuin ”sardiinit purkissa”.

”Lentoyhtiöiden istuimet pienenevät kaiken aikaa. Tällainen rajoittaminen on epäreilua ja sen on muututtava”, demokraattien poliitikko sanoi aloitteen käsittelyssä Washingtonissa.

Vuonna 1970 istuimen etäisyys edellä olevaan oli 90 cm. Nykyään tämä väli on vain 75 cm, kun taas istuimen leveys on nykyisin 42 cm aiemmin käytetyn 48 cm:n sijaan.

”Tiedämme, että yhtiöiden on leikattava kustannuksista, mutta sillä ei pitäisi olla vaikutusta asiakkaisiin. Lisäjalkatilan saaminen lisämaksusta osoittaa sen, että mitat ovat liian pienet, eivätkä ne luo asiakkaille parhaita matkustusolosuhteita”, Schumer sanoo.

Yhdysvaltain liikenneviranomaiset ovat kertoneet harkitsevansa Schumerin pyyntöä, jota käsitellään tulevien kuukausien aikana. Mikäli aloite hyväksytään, istuimen leveyden ja etäisyyden seuraavaan määrittävät vähimmäismitat voidaan ottaa käyttöön asiakkaiden avustuksella.

Päätöksestä riemuitsisivat kaikki säännöllisesti lentävät tai kaukolennoille osallistuvat matkustajat. Usein lentävät hyötyvät myös toisesta asiakkaille suunnatusta ehdotuksesta, joka tekisi varauksen teosta helpompaa tulevaisuudessa. Uusi sovellus mahdollistaa lippujen varaamisen kuukausimaksun avulla.

Maksamalla kiinteän maksun 30 päivän välein käyttäjät voivat lentää valikoiduilla reiteillä niin usein kuin haluavat. Tämä innovaatio on nimeltään One Go, ja tällä hetkellä se on käytössä vain tietyillä alueilla Yhdysvalloissa. Esimerkiksi 1 000 dollarin kuukausimaksulla voisit lentää niin usein kuin haluat Yhdysvaltain länsirannikolla. Maksamalla 3 000 dollaria voisit taas lentää mihin tahansa Yhdysvaltojen sisällä. Mielenkiintoinen resepti, joka muistuttaa junamatkoille tarkoitetusta interrailista tai Netflixin kaltaisista elokuvasivustoista.

One Go vaatii myös 500 dollarin rekisteröintimaksun, mutta tämä ei näytä pelästyttävän tarjouksen kohderyhmää, erityisesti säännöllisesti lentäviä tai liikematkalaisia, joilla ei ole vara tuhlata aikaa halvimman hinnan löytämiseksi. Sen sijaan tavallisten turistien on paras pysytellä turvallisilla varaussivustoilla.

Teksti: Andrea Indiano

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*