Lapin hiihtokeskukset

Suomen tunturit ja Lapin hiihtokeskukset vetävät vertoja Keski-Euroopan laskettelukeskuksille. Suomen tunturimaisemissa on oma viehätyksensä, jota on vaikea sanoin selittää Alppien jylhiin maisemiin tottuneille laskettelijoille. Lapin taika tulee itse kokea.

Lapin suurimmat ja suosituimmat hiihtokeskukset ovat Ylläs, Levi, Ruka, Pyhä ja Salla. Pyhä ja Salla ovat perinteisempiä ja pienempiä hiihtokeskuksia kun taas Ylläs ja Levi ovat monipuolisia lomakyliä.

lapin-hiihtokeskukset

Kuva: Katitjuntja via pixabay.com

Suomen hiihtokeskuksien korkeimmat rinteet

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus rinteiden korkeudella ja lukumäärällä mitattuna. Ylläksellä pääsee nauttimaan tunturitunnelmasta ja laakeista maisemista, sillä tunturi on jopa 720 metriä korkea. Lähes kaikki Ylläksen 63 rinnettä ovatkin metsärajan yläpuolella.

Laskettelijat valitsevat usein Ylläksen, koska hiihtokeskuksessa on Suomen pisimmät rinteet ja siis eniten rinnekilometrejä. Ylläksen rinteet ovat vaihtelevia ja haastavuudeltaan eri asteisia. Pisimmät rinteet, Ylipitkä ja Jättipitkä ovat jopa 3 kilometriä pitkät. Lisäksi Ylläkseltä löytyy muun muassa Maailmancup-rinne, joka on Suomen ainoa FIS:n hyväksymä syöksyrinne.

Ylläksen rinteiden ympärillä riittää kaunista luonnonpuistoa ja aktiviteettia koko perheelle. Ylläs hiihtokeskus Lapissa tarjoaa lisäksi muun muassa hiihto- ja lumikenkäretkiä, poroajeluita tai esimerkiksi Fatbike-retkejä lumisissa tunturimaisemissa.

Erilaisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia järjestetään ympäri talvikauden ja after ski -tapahtumia on mistä valita. Ylläksellä järjestetään konsertteja, elokuvailtoja sekä esimerkiksi Bingo- ja Stand up -iltoja.


Expedian majoitusvaihtoehdot Ylläkselle löydät täältä.


lapin-hiihtokeskukset

Kuva: Up-Free via pixabay.com

Levi on suosituin ja monipuolisin Lapin hiihtokeskus

Levi on Lapin hiihtokeskuksista yksi suosituimmista ja sen lomakylä on myös yksi Lapin monipuolisimmista. Urheiluaktiviteetteja ja oheispalveluja on Levillä runsaasti.

Laskettelijoille Leviltä löytyy rinteitä jopa 43 kappaletta, jotka tarjoavat haasteita paitsi laskettelijoille mutta myös lumilautailijoille ja telemarkin harrastajille. Lapsia ajatellen Levillä on 10 lasten hissiä, joita voi käyttää ilmaiseksi.

Hiihtäjille Leviltä löytyy kattava valikoima erilaisia reittejä, joiden varrella on mukavia latukahviloita, joissa voi nauttia kunnon pannukahvit. Lisäksi Levi hiihtokeskuksessa on kelkkareittejä yhteensä jopa 886 km.

Muita ulkoilumahdollisuuksia ovat muun muassa patikointireitit ja lumisafarit tai esimerkiksi Husky-puisto.  Puisto tarjoaa opastettuja kierroksia ja erityisen suosittuja ovat Husky-ajelut läpi valkoisen tunturimaiseman. Husky-kyydit sopivat niin ikään myös lapsille.

Ihmiset tulevat Leville paitsi ulkoilemaan mutta myös viihtymään. Levin alppityylinen kylä täytyy iltaisin after ski -juhlijoista ja Levillä järjestetäänkin paljon tapahtumia ja konsertteja. Levillä voi nauttia kylpylästä, elokuvista tai esimerkiksi keilailusta. Myös Samiland-museo, joka esittelee saamelaista historiaa nykypäivään, on suosittu kulttuurikohde Levillä.

Levi on erinomainen vaihtoehto porukalle, jossa toiset kaipaavat ulkoiluaktiviteettia, kun taas toiset nauttivat enemmin rennosta menosta. Levi tarjoaa jokaiselle jotakin.


Expedian majoitusvaihtoehdot Leville löydät täältä.


lapin-hiihtokeskukset

Kuva: RJPP via pixabay.com

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*