Kulttuurilomailijan Turku – 6 vinkkiä

Turku on kokovuotinen Suomen paratiisi, josta löytyy tekemistä kaikenlaisille matkaajille aina pariskunnista lapsiperheisiin. Mikä tekee siitä erityisen kulttuurikohteen, on kaupungin pitkä historia – onhan Turku Suomen vanhin kaupunki ja samalla sen entinen pääkaupunki. Aurajoen varrelta pystyy poimimaan kymmenittäin rikkaita kulttuuripisteitä kesken rennon kaupunkikävelyn, mutta jos haluat varmistaa, että listallasi on kaupungin parhaimmat, kurkkaa listamme kuudesta kulttuurilomailijan vinkistä.

6119896926_705b308470_b

Kuva: Grzegorz Jereczek

1. Luostarinmäen käsityöläismuseo

Monet sanovat, että Luostarimäen käsityöläismuseo sopii ainoastaan lyhyille ihmisille, mikä saattaa olla totta siinä määrin, että alkuperäistalojen ovien mitat ovat melko pienet ja pää tuppautuu siihen iskeytymään jos ei muista kyykistyä, mutta muuten se sopii kaikille taaperoista vaareihin. Tämä Vartiovuoren vieressä sijaitseva ulkoilmamuseo on tuulahdus vanhaa Suomea, sen elintapoja ja asuinrakennuksia. 18 korttelista koostuva pikkukaupunki kattaa sisällään käsityöläisten verstaita, tupakantekijän talo ja kirvesmiehen tupa. Ulkoilmamuseo on parhaimmillaan kesäkuina, joten suuntaa sinne kesähelteillä, olitpa kuinka pitkä tahansa. Sitä paitsi, pakkohan siellä nyt on vierailla, jotta tietää syyn ovien pieniin kokoihin! Muista myös piipahtaa museon pienessä kaupassa, josta voit ostaa vanhan ajan makeisia ja käsityötuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva: Andrei Niemimäki

2. Ruissalo

Ruissalo pursuaa kulttuurisia kultakimpaleita aina tammisista metsistä 1800-luvun huviloihin ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Kuvan kaunis saari pitää sisällään myös leirintäalueen, kansallispuiston ja upean Honkapirtti ravintolan, joista on varaa valita päivän aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin pari kolme itselle sopivaa kipaletta. Jos musiikki on sinun kulttuurinlähteesi ja haluat jammailla hyvä rock musiikin tahtiin yhdessä Suomen historiallisimmista saarista, suuntaa Ruisrockiin, joka tuskin esittelyjä kaipaa.

9428963719_4d3b451cb8_o

Kuva: Patrick Jones

3. Turun linna

Ehkä kaikista kuuluisin monumentti Turun rantakaupungissa on jykevä Turun linna, joka vetää puoleensa matkailijoita vuodenajasta riippumaatta. Tämä 1200-luvulla Aurajoen suulle perustettu linna avartaa sekä Turun että Suomen historiaa ja pitää sisällään satojen vuosien verran tarinoita aina Ruotsin kruununajoista Neuvostoliiton pommitukseen. Jokaisen Turussa vierailevan on yksinkertaisesti koettava kulttuurisesti merkittävä Turun linna.

Turku_Castle

Kuva

4. Forum Marinum

Aurajoen vieressä seisova merenkulun ja merivoimien historian erikoismuseo on viihdyttänyt sen vierailijoita monipuolisilla näyttelyillään aina vuodesta 1977 lähtien. Museon kattava sisältö viihdyttää kaikenikäisiä ja jos piipahdat paikan päällä kesäaikaan, nauti lounasta ihanan makasiiniterassin puitteissa, joka ylenkatsoo liplattavaa Aurajokea!

5. Aboa Vetus & Ars Nova

Turun keskustassa sijaitseva vanhaa Turkua ja uutta taidetta esittelevä historian ja nykytaiteen museo tuo yhteen osan menneisyyttä ja hippusen tulevaisuutta. Aboa Venuksen arkeologiset löydöt toimivat näyttelyn pohjana kun taas Ars Novan uudessa rakennuksessa saa nauttia kuudesta eri vaihtuvasta nykytaiteen näyttelystä vuosittain. Museo on kokemisen arvoinen kaikille kulttuurista kiinnostuneille, mutta etenkin Turun historiasta janoaville ja nykytaiteen ihailijoille.

2159221334_af40311895_b

Kuva: Jan-Erik Finnberg

6. Turun tuomiokirkko

Ei kulttuuria ilman kirkkoa, joten heitetään viimeiseksi Turun kulttuurilistaan Turun tuomiokirkko, joka nauttii Suomen ainoan keskiaikaisen basilikan maineesta. Eri aikakausilla rakennettu tuomiokirkko sekoittaa montaa eri tyylisuuntaa romaanista goottilaiseen ja valloittaa upeilla uruilla, joiden kaiku soi korvissa kauan kirkosta poistuttua. Jännittävimmät tarinat löydät reliikeistä ja hautakammioista.

Tuomiokirkko

Kuva

Ei kun kulttuuritäyteistä matkaa Turkuun! Jos kaupunki on päässyt lipsahtamaan välistä, kurkkaa Expedian parhaimmat tarjoukset ja varaa viikonloppulomasi Suomen vanhimman ja kulttuuririkkaimman kaupungin ytimeen.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*