Korealaisen keittiön happaman makeat maut odottavat Etelä-Koreassa

Korealainen keittiö vie makumatkalle riisi- ja nuudeliruokiin, jotka on höystetty kasviksilla ja tofuilla. Lihat ja kalat maustetaan ja grillataan hurmaavan rapeiksi ja maukkaiksi. Korealainen ruoka on juuri sopivan mausteista ja ihana värikästä.  Lue, millaista ruokaa löytyy korealaisesta keittiöstä ja lähde makumatkalle Etelä-Koreaan.

Perinteistä korealaista ruokaa

Kiinankaalista tehty Kimchi on ehkä tunnetuin korealainen ruoka, jota nautitaan melkein joka aterialla. Hieman hapankaalimainen Kimchi on makeantulinen lisuke, jolta ei voi välttyä matkalla Etelä-Koreaan. Kimchi on korealaisten ylpeyden aihe ja oleellinen osa korealaista ruokakulttuuria. Korealainen keittiö ei ole korealainen ilman Kimchiä, jolle on omistettu Soulissa jopa oma museo. Kimchi nautitaan sellaisenaan tai sitä voi käyttää osana muita korealaisia ruokia.

korealainen-keittiö-kimchi-expedia

Kuva: cegoh via Pixabay

Bulgogi on toinen suosittu korealainen ruoka, joka on grillissä valmistettua naudanlihaa. Euroopassakin hyvin tunnettu liharuoka tehdään joko naudan ulko- tai sisäfileestä. Korealaisessa keittiössä Bulgogi on herkullinen juhlaruoka, jonka valmistaminen aloitetaan jo edellisenä päivänä. Juhlapäivänä Bulgogi grillataan yhdessä tulella.

Korealainen ruoka on selvästi aasialaista ja viittauksia löytyy erityisesti japanilaiseen keittiöön. Paljon riisiä ja nuudeleita, kalaa ja tofua löytyy niin korealaisesta kuin japanilaisestakin keittiöstä. Korealainen sushi on Gimbap, joka näyttää ja maistuu aivan samalta kuin japanilainen sushi. Korealaisessa keittiössä Gimbap on usein evääksi tai piknikille valmistettu ruoka.

Kuten Japanissakin, myös korealaisessa keittiössä käytetään paljon soijaa ja korealainen ruoka on varsin suolattua. Korealaiset reseptit sisältävät usein paljon suolaa ja lisäksi vielä aimo lorauksen soijakastiketta. Liian suolaista korealainen ruoka ei silti ole, vaan muut mausteet ja makeutusaineet antavat sopivan vastapainon suolaisuudelle. Korealainen ruoka onkin enemminkin hieman mautonta ja makeahkoa kuin vahvan mausteista.

Terveellinen ja maukas korealainen keittiö

Korealainen keittiö mielletään hyvin terveelliseksi. Korealainen ruoka sisältää paljon tuoreita aineksia, kasviksia, riisiä sekä kalaa ja mereneläviä. Kasvispainotteinen ruoka onkin toki hyväksi terveydelle, mutta pelkästään terveelliseksi korealaista ruokaa ei voi sanoa. Rasvassa paistetut ja grillatut lihat ja öljyssä kieritellyt kasvikset kuuluvat korealaiseen ruokakulttuuriin ja ovat yhtä terveellisiä kuin perunalastut.

korelainen-ruoka-expedia-matkailublogi

Kuva: Jyleen21 via Pixabay

Korealaiset ovat sosiaalisia ja ruokakulttuurissa yhdessä syöminen on hyvin tärkeää. Tapahtumat järjestetään usein ruuan ympärille ja yhdessä kokkaaminen, erityisesti grillaaminen on osa korealaisia juhlia. Väriä ja näköä korealaisista juhlaherkuista ei puutu, mutta makumaailma ei ole läheskään yhtä makea kuin suomalaiset kakut ja pullat. Korealaiset herkut ovat usein riisijauhoista tai paputahnasta tehtyjä luomuksia, jotka suomalaiseen makuun maistuvat jopa hieman mauttomilta tai jauhomaisilta.

Korealaista ruokaa pääsee kokeilemaan Helsingissä monessa ravintolassa, mutta parhaat ja aidot makuelämykset odottavat Etelä-Koreassa. Etsi ja varaa matkat Etelä-Koreaan Expedian sivuilta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*