Kokeile jotain uutta Tukholmassa – 5 vinkkiä

Aina ei tarvitse lahtea kauaksi kokeakseen jotain uutta. Ruotsin pääkaupunki on monelle suomalaismatkailijalle tuttuakin tutumpi matkakohde mutta tarjoaa takuuvarmasti kokemuksia myos niille, jotka ovat jo nahneet Kuninkaanlinnan seka vanhankaupungin. Tässa viisi ei-niin-tyypillistä Tukholmankohdetta. Kuvalähde

1.Unohda kaupungin hälina veistospuutarhassa

Millesgarden sijaitsee oikeastaan hieman Tukholman ulkopuolella – mutta on ehdottomasti matkan arvoinen. Kyseessa on kuvanveistäjä Carl Millesin ja hanen vaimonsa Olgan elämäntyönään rakentama veistospuisto ja taidemuseo, joka on jo alueena varsinainen taideteos. Suuri osa kaupungin vierailijoista ei koskaan löydä Lidingonin saarella sijaitsevaan puistoon, joten aluetta voi yleensä kierrella rauhassa, ilman turistimassoja. Millesgardenista löytyy myos viehättävä kahvila niille, jotka haluavat istahtaa alas nauttimaan juomasta ja ruoasta kauniin puiston keskelle.

Millesgarden
Herserudsvägen 32,

181 34 Lidingö


MillesgardenKuvalähde

2. Kokeile rohkeasti nykytaidetta

Andy Millikenin omistama, Vasastanissa sijaitseva taidegalleria Milliken esittelee nousussa olevaa ruotsalaista ja kansainvalista taidetta kokeilevalla, rohkealla otteella. Se on toiminut: Milliken on paassyt esimerkiksi osallistumaan New Yorkin arvostetuille Armory Show -taidemessuille ja esitellyt muun muassa Tris Vonna-Michellin, Felix Gmelinin, Kristina Janssonin, Matti Kallioisen ja Christine Ödlundin töitä. Vuonna 2004 avattu galleria, joka on nykyään Ruotsin suurimpia nykytaiteen näyttelytiloja, toimii hieman yllättävästi entisessä vitamiinitehtaassa.

Milliken Gallery
Luntmakargatan 78,
113 51 Tukholma

3. Herkuttele kasvissyöjän taivaassa

Hermans on kasvisravintola, joka on hurmannut monet vannoutuneet lihansyöjätkin. Paikka tarjoaa asiakkailleen sekä lounaalla ettta illallisaikaan yltäkylläisen buffetin, johon kuuluu 15 eri salaattia, vahintaan kolme lämminta ruokaa seka perunoita, riisiä ja leipää. Herkullisen ruon lisäksi Hermans ihastuttaa kauniilla miljööllään ja upealla merinäköalalla.

Hermans
kaupunginosa: Katarina / Sofia
Fjällgatan 23B
116 28 Tukholma

4. Viihdy legendaarisessa juottolassa

Kaikki tukholmalaiset tietavat Dovaksen. Tässä pubissa viihtyvat niin rujot katujen miehet kuin nuoret aikuisetkin. Sekalainen asiakaskunta, baarin tummasävyinen, aavistuksen kitsch sisustus ja halvat hinnat  muodostavat omalaatuisen mutta yllättävän viihtyisän kokonaisuuden, jonne kuka tahansa on tervetullut. Paikassa tarjoillaan myos ruokaa mutta totuus on se, että suurin osa ihmisista tulee tanne juomaan edullista olutta sekä tapaamaan vanhoja ystäviä sekä uusia tuttavia.

Dovas
St Eriksgatan 53A,
Tukholma

 

5. Helli itseäsi Tukholman hienoimmassa kylpylässä

Tukholmaan vuonna 1885 perustettu Sturebadet on todellinen luksuskylpylä, jossa voi kuvitella hetken aikaa olevansa kuningas tai kuningatar. Kylpylään saavuttuaan vieras saa vaihtaa ylleen pehmeääkin pehmeämman kylpytakin, nauttia hiljaisista uima-altaista – ja tietenkin erilaisista hoidoista, joita on valittavana yli 50.  Perinteisten jalka- ja kasvohoitojen, hierontojen ja kylpyjen lisaksi Sturebadetissa voi kokeilla myos astetta harvinaisempia hoitoja. Esimerkiksi Sami Zen -hoidossa kylpylävierasta hellitään saamelaiskulttuurista inspiroituneessa teltassa joikumusiikin soidessa.

Sturebadet:
Sturegallerian 36
114 46 Tukholma

 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*