Koe Pohjois- ja Etelä-Carolinan rantojen kauneus ja monipuolisuus

Pohjois- ja Etelä-Carolinan rannat ovat kuin elokuvasta. Auringonpalvojat puhuvat paksulla ja melodisella etelänaksentilla ja suolaine meri-ilma kihelmöi ihollani. Kuvittelen rakastuneen pariskunnan kävelevän käsi kädessä, musiikin tahtiin pyörivän maailmanpyörän sekä lankkusillalla shagia tanssivat ihmiset. Näen perheenjäsenten siemailevan makeaa teetä kuistilla, tuulessa huojuvan ruohon, rantaan lyövät aallot ja kaukaisuudessa siintävän majakan. Näky on taianomainen.

Millainen on täydellinen uimaranta?  Suuntaamme rannalle eri syistä, oli kyseessä sitten perhekokoontuminen, luonnonrauhassa rentoutuminen, auringonlaskun tai -nousun ihaileminen, surffaaminen tai uiminen. Pohjois- ja Etelä-Carolinan rannikon uimarannat ovat kaikki ainutlaatuisia.

Carolinan osavaltioiden rannat – aurinkovarjojen peittämistä rannoista eristäytyneisiin paratiisisaariin, ovat suosikkipaikkojani.

Etsiessäsi parhaimpia uimarantoja Etelä- ja Pohjois-Carolinassa, kannattaa suunnata seuraaviin kohteisiin.

4-2-carolinas

Etelä-Carolina

Myrtle Beach

Perheystävällisen, suositun tummankeltaisen hiekkarannan ympäriltä löytyy enemmän golf-kenttiä kuin ehdit yhden loman aikana kiertää. Täällä on myös lukuisia kalaravintoloita, shag-tanssia ja perheet kokoontuvat tänne vuosi toisensa perään. Grand Strandin ranta on vilkas tapahtuma- ja kesälomakeskus täynnä loma-asuntoja ja hotelleja, eikä se ole paras kohde omaa rauhaa kaipaaville. Grand Strandilla ei ole puutetta aktiviteeteista, joita ovat muun muassa rannalla järjestettävät konsertit, vesiurheiluaktiviteetit ja vesipuisto, jossa on erilaisia vesiliukumäkiä ja rengasjoki.

Huntington Beach State Park

Myrtle Beachiltä 25 kilometriä etelään löydät Huntington Beach State Parkin, jossa on lähes viiden kilometrin matkalta koskematonta rantaa, jonne voi suunnata uimaan tai kalastamaan. Yli 1 000 hehtaarin luonnonpuisto on auki ympäri vuoden. Koiraystävällisestä puistosta löydät lankkusiltoja, suolavetisiä soita, vaellusreittejä ja yli satapaikkaisen leirintäalueen, jossa on ilmainen langaton internetyhteys, kauppa ja matkamuistomyymälä. Muista myös vierailla historiallisesti merkittävässä Atalyan linnassa, joka toimi aikoinaan tunnetun kuvanveistäjän Anna Hyatt Huntingtonin ja hänen aviomiehensä, hyväntekijä Archer Huntingtonin kotina. Paikka rakennettiin 1930-luvun alkupuolella Espanjan Välimeren maurilaiseen arkkitehtuurin tyyliin. Rakennus on yleisölle avoin, ja siellä voi kierrellä joko omatoimisesti tai oppaan kanssa. Puisto on myös lintubongareiden suosikkipaikka, sillä alueella asustaa yli 300 eri lajia.

Hilton Head

Maailmanluokan mahdollisuudet golfin peluuseen yhdistettynä Atlantin valtameren henkeäsalpaaviin maisemiin on vain yksi syy sille, miksi ihmiset suuntaavat lomailemaan Hilton Headin saarelle. Yli 20 kilometriä koskemattomia rantoja ja vähintään 16 asteen keskimääräinen päivälämpötila vuoden ympäri varmistavat erinomaiset lomailuolosuhteet. Virallinen rantakausi alkaa huhtikuussa ja päättyy syyskuun lopussa. Ympäröivä luonto on rikasta; kesäisin voi nähdä delfiinejä rannan läheisyydessä ja jopa 180-kiloisia valekarettikilpikonnia, jotka pimeän tullen hautaavat munansa hiekkaan.

4-1-carolinas
Pohjois-Carolina
Wrightsville Beach

Noin 15 kilometriä Wilmingtonista etelään sijaitseva Wrightsville Beach oli itärannikon ensimmäisiä surffauskohteita, ja siellä järjestetään nykyisin sekä alueellisia että kansallisia surffikilpailuja. Surffauksesta innostuneille alueelta löytyy monipuolista opetusta ja surffileirejä. Ratsastat aalloilla pian kuin ammattilainen. Wrightsville Beach on erilaisten vesiurheilulajien mekka; siellä voi harrastaa muun muassa veneilyä, melontaa, leijalautailua, SUP-melontaa, urheilukalastusta ja sukellusta. Wrightsville Beach on täydellinen rantalomakohde aktiivista elämäntapaa viettäville. Vinkki: Etsi Kindred Spirit -postilaatikko rannan pohjois- ja eteläpuolen dyyneiltä. Postilaatikko sisältää muistivihkoja, jonne tuhannet ovat kirjoittaneet tuntemuksiaan.

Luonnonkauniita ja rauhallisia rantoja löytyy Outer Banksiltä, joka on Currituckista Ocracokeen ulottuva saariryhmä.

Currituck
Yksi tämän syrjäisen rannan nähtävyyksistä on miljoonasta punaisesta tiilestä rakennettu Currituck Beach Lighthouse -majakka. Majakka valaisi merta ensimmäistä kertaa vuonna 1875, ja se on edelleen toiminnassa. Nouse 220 askelta majakan huipulle ja koe huikeat näköalat Atlantin valtamerelle, Currituck Soundin lahdelle ja Outer Banksin saarille.

Corolla
Espanjalaisten siirtolaisten mukanaan tuomat temperamenttiset ja kauniit mustang-hevoset ovat laukanneet Corollan rannoilla lähes 500 vuoden ajan. Nykyisin nämä upeat villihevoset elävät noin 18 kilometrin pituisella ja yli 3 050 hehtaarin kokoisella North Carolina Highway 12:lta alkavalta ja  Corollaan päättyvältä ranta-alueelta. Liikkuminen täällä onnistuu jalan tai maastoautolla. Alueella on useita matkatoimistoja, joiden kokeneet ja asiantuntevat oppaat vievät sinut ikimuistoiseen ja jännittävään seikkailuun, jossa näet jopa villejä mustangeja.

4-3-carolinas

Duck
Omaa rauhaa kaipaaville Duck on oikea kohde. Tässä pikkukylässä ei ole hotelleja, lomakeskuksia tai leirintäalueita, vaan vain yksi pieni majatalo ja vuokrattavia lomakoteja, joista pääsee suoraan rannalle. Täällä voi nauttia rauhassa hiljaisesta rantalomasta. 11 kilometrin mittaisella, perhe- ja lemmikkiystävällisellä rannalla hengenpelastajat päivystävät toukokuusta lokakuuhun kello 10–18.

Ocracoke
Jos etsit syrjäistä rantaa, suuntaa Ocracoke-saarelle, jonne pääsee veneellä tai lentokoneella. Ocracoken 25 kilometrin mittaiset luonnonkauniit rannat ovat National Park Servicen omistuksessa ja kuuluvat Cape Hatteras National Seashore -alueeseen. Saarelle kulkee kolme lauttareittiä, jotka kuljettavat autoja, ihmisiä ja heidän lemmikkejään. Saarella voi kokea aitoa paikallistunnelmaa. Sieltä ei löydy ketjuravintoloita tai -kauppoja, vaan paikallisessa omistuksessa olevia yrityksiä, jotka tarjoilevat päivittäin vastapyydystettyä kalaa, simpukoita, rapuja ja katkarapuja.

 

Mitkä ovat sinun suosikkejasi Pohjois- ja Etelä-Carolinan rannoista?

 

Midlife Road Trip

Ota ilo irti keski-iästä! Lähde Sandin ja Rickin mukana tapahtumarikkaallematkalle, jossa tapaat ainutlaatuisia persoonia, vierailet mielenkiintoisissa paikoissa, maistat herkullisia ruokia, kokeilet uusia haasteita ja koet kaiken sen, mitä elämällä on tarjota. Midlife Road Trip on parasta terapiaa keski-iän kriisiin!

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*