Keskiyön aurinko Pohjois-Norjassa – koe taianomainen yötön yö

Keskiyön aurinko on ainutlaatuinen elämys

Joinain päivinä sitä vain toivoisi, ettei aurinko koskaan laskisi. Tällaista saattaa erityisesti toivoa ihastuttavina kesäiltoina, jollaisia täällä Pohjolassa pääsemme kokemaan toukokuun ja elokuun välisinä kesäkuukausina. On kuitenkin olemassa paikkoja, joissa aurinko ei ihan oikeasti laske! Suurin osa ihmisistä on varmasti ainakin kuullut keskiyön auringosta ja yöttömästä yöstä, mutta varsinkin eteläisemmässä Suomessa ei tätä ilmiötä kuitenkaan pääse koko kauneudessaan todistamaan. Päästäkseen kokemaan keskiyön auringon, onkin matkustettava ylös pohjoiseen, napapiirin tuolle puolen. Yötön yö on sitä vaikuttavampi, mitä pohjoisemmassa on. Esimerkiksi, Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa, aurinko pysyy yhtäjaksoisesti horisontin yläpuolella yli kahden kuukauden ajan toukokuun puolesta välistä aina heinäkuun loppuun asti.

Suomi ei ole suinkaan ole ainoa maa, jossa taianomaista keskiyön aurinkoa pääsee ihastelemaan. Tässä kirjoituksessa keskitymme tarkasti valikoituihin Pohjois-Norjassa sijaitseviin paikkoihin, joiden henkeäsalpaavissa maisemissa pääsee nauttimaan yöttömän yön ainutlaatuisesta magiasta.

 

Yötön yö Nordkappissa – paljoa pohjoisemmaksi et pääse!

Nordkappissa ollessasi olet yhdessä maailman pohjoisimmista kolkista, josta vain Norjan Huippuvuoret erottavat sinut Pohjoisnavasta. Tämä on yksi suosituimmista kohteista keskiyön auringon ihastelemiseen ainutlaatuisen sijaintinsa sekä kauniiden maisemiensa ansiosta. Koska Nordkapp on niin pohjoisessa, myös keskiyön aurinko näyttäytyy uljaampana kuin eteläisemmissä kohteissa. Knivskjelloddenin kielekkeiltä pääsee ihastelemaan maisemaa, joka on varmasti yksiä kauneimmista mitä voit koskaan päästä todistamaan. Yötön yö Nordkappissa on niitä kokemuksia, joita et heti unohda!

 

Keskiyön aurinko Norjassa

Yöttömän yön taikaa

 

Nauti päättymättömistä päivistä Lofooteilla, yhdellä Norjan kauneimmista seuduista

Lofootit koostuvat saariryhmittymästä Narvikin ja Bodøn edustalla Norjan luoteisosassa. Maisema täällä on villi, kesytön sekä uskomattoman kaunis. Lofoottien vuorten malliset saaret ja vuonot tarjoavat todella ainutlaatuisen näyn, jollaista et helposti muualta löydä. Kesäaikaan voit esimerkiksi vuokrata kajakin ja meloa pitkin maalauksellista maisemaa saadaksesi kaiken irti kokemuksestasi kesäyön auringossa vuorten lomassa. Voit myös hypätä kalastusveneen kyytiin kokeilemaan kalaonneasi turskan ja muiden Atlantin vesissä viihtyvien eväkkäiden kanssa. Lähes koskematon Lofoottien saaristo tarjoaa erinomaiset elinolosuhteet myös kaloille ja muille mereneläville. Lofoottien kalavedet ovatkin tunnetusti rikkaat, joten kokemattomampaakin kalastajaa saattaa hyvinkin lykästää!

 

Yötön yö Lofooteilla

Upeat Lofootit

 

Keskiyön aurinko Tromssassa

Matkatessasi Lofooteilta koilliseen, saavut Pohjois-Norjan suurimpaan kaupunkiin, Tromssaan. Tämä kaupunki tarjoaa loputtomasti ulkoilma-aktiviteetteja sekä nähtävyyksiä, mutta jotkut elämyksistä ovat ainutlaatuisuudessaan ylitse muiden. Näihin kuuluvat muiden muassa talviset revontulet sekä kesäaikaan koettava yötön yö. Kesällä voit astua laivan kyytiin kierrokselle kesäyön aurinkoon ja jos olet onnekas, voit päästä näkemään valaita, hylkeitä ja peräti merikotkia. Mitä päätätkään Tromssan matkallasi puuhata, palaat varmasti kotiin unohtumattomia muistoja mukanasi.

Houkutteleeko ajatus keskiyön auringon kokemisesta Pohjois-Norjassa? Expedialta voit löytää hyviä tarjouksia niin lentoihin, vuokra-autoihin kuin hotelleihinkin.

Nauti lomastasi!

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*